cparty95 Napisano 2 Grudnia 2008 Share Napisano 2 Grudnia 2008 Witam przedstawiam wam model Italeri Blackbird którego będę robił. Przepraszam za jakość zdjęć ale siadła mi cyfrówka i robiłem telefonem. Zdjęcie pudełka I początek prac Oraz na sucho przymiarka Mam jeszcze takie pytanie chciałbym go pomalować sprayem. Czy nada się taki do samochodów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 2 Grudnia 2008 Share Napisano 2 Grudnia 2008 ja malowałem właśnie do samochodów, świetne krycie, a co do modelu przynajmniej u mnie: dużo szpachli i coś było z plastikiem bo przy samym kleju miękł i deformował się, ale po skończeniu efekt jest genialny powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 2 Grudnia 2008 Share Napisano 2 Grudnia 2008 cparty95 mam yf-12 malowałem go sprajem deco color wyszło super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek14 Napisano 2 Grudnia 2008 Share Napisano 2 Grudnia 2008 A czy mógłbym kupić s sprey szary do podkładu właśnie do malowania aut ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 2 Grudnia 2008 Share Napisano 2 Grudnia 2008 Jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek14 Napisano 2 Grudnia 2008 Share Napisano 2 Grudnia 2008 Ale matowy ? A po ile taki samochodowe spreye są ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 2 Grudnia 2008 Share Napisano 2 Grudnia 2008 Słuchaj. Zacznijmy od tego, że czarne matowe samoloty, szybko płowiały. Czyli powierzchnia kolory jaśniała. Proponował bym taki czarny z 5% białego. Na maksa szary. Wiec albo użyjesz mega szarego spreja, albo jak nie będzie to czarny. A z 8zł mała puszka, ale to Ci starczy na 3 takie modele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 10 Grudnia 2008 Share Napisano 10 Grudnia 2008 ja mam takie zapytanie - czym różni się zestaw SR-71A Italeri od kiedyś produkowanego zestawu Academy-Minicraft (chyba Academy wznowiła go w ostatnim czasie), czy to nie ten sam model ?? pytam bo lata świetlne temu składałem poczciwego SR-a właśnie z Aca-Mini, dobrze to wspominam i chciałbym podejść do tego modelu jeszcze raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cparty95 Napisano 11 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2008 W zestawie Academy góra jest właściwie 1 częścią a w italeri składa się z dwóch części ponadto w zestawie Italeri jest dołączony samolocik bezzałogowy Drone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 11 Grudnia 2008 Share Napisano 11 Grudnia 2008 To dożucę do tego ogródka jeszcze jednego kamola Jak dla mnie od academy lepszy jest Monogram.Jest tam Drone razem z wózkiem na niego ,ma świetne wnęki podwozia,fajne fotele oraz bardzo dokładne tablice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 11 Grudnia 2008 Share Napisano 11 Grudnia 2008 aaaha nooo zaiste różnica jest, dość spora thx za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Devilek Napisano 26 Lipca 2014 Share Napisano 26 Lipca 2014 Przepraszam, że odkopuję temat, ale... Jakiś czas temu kupiłam ten właśnie model, no i wypadałoby wziąć się w końcu za niego. Poczytałam i poszperałam po forach oraz tematach, więc sprawy szpachli, kleju etc., mam z grubsza ogarniętą. Gorzej z farbami. Czy do mniejszych części (np. w kokpicie) nadawałyby się farby akrylowe firmy "Amsterdam"? Mam ich pełno w domu (korzysta z nich moja mama), ale nie wiem jak one miałyby się do plastiku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 26 Lipca 2014 Share Napisano 26 Lipca 2014 Nie eksperymentuj, tylko kup farby modelarskie, czy to olejne, czy akrylowe (wedle gustu, ja polecam akryle) i dedykowany do nich rozcieńczalnik. Nie ma sensu odkrywać koła samemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi