dweler Napisano 16 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2008 o wielkie dzieki,nigdy bym na to nie wpadl,raczej próbował bym go jakos rozsmarowywac po powierzchni.super,dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 16 Grudnia 2008 Share Napisano 16 Grudnia 2008 pomimo problemów, zimm jest cacy. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 16 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2008 eh... jak ja lubie te dlugie,zimmowe wieczory .zdjecia daje z fotosika bo cos mi sie bucket zesral. kuleczko z zapalniczki do zimmu przed i po Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 17 Grudnia 2008 Share Napisano 17 Grudnia 2008 wiecej niż przyzwoicie, nawet w niektórych miejscach rzekłbym że za cienkie te "kreseczki". Najgorsze za Tobą, powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 17 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2008 Najgorsze za Tobą, powodzenia. heh,dzieki ale najgorsze(a moze najlepsze bo to fajna zabawa z tym zimmem)dopiero dzis za mna bo musialem dolepic drugi bok i tyl.stan na dzis(czyli na jutro) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Treevill Napisano 18 Grudnia 2008 Share Napisano 18 Grudnia 2008 i cos do sluchania zeby sie przyjemniej lepilo po pierwszym przesłuchaniu tej płyty bylem załamany ... ale jako wierny fan postanowiłem dać jej kolejna szanse. Po kilku kolejnych przesychaniach płyta bardzo mi się podoba mimo ze ma totalnie inny klimat niż dwie poprzednie a co modelu to - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 18 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2008 czlowieku wywalilem te przerywniki i skity i normalnie WGNIATA choc rzeczywiscie jest calkiem inna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 18 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2008 dzisiaj doszlo pare drobizagow i walka z zawiasami coby sie dzrzwi otwierali,znaczy wlazowie a tu taki futurystyczny,latajacy.sylwetka tego wozu jest naprawde fantastyczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 19 Grudnia 2008 Share Napisano 19 Grudnia 2008 wkład własny, elegancja jeno trapi mnie takie zagadnienie.. Po podejściu do medelu, zapuszczeniu weń żyrafę(czyt. zerk) widzimy pustość.. Taki mały podpunkt, kilka ruchów, po pomalowaniu( co może się zakończyć urwaniem części,a podczas samego malowania,jak i póżniej washy nazbiera sie tam - w tych zawiasach syfek - w końcu zablokuje/zaschnie) Pootwierane wszystko, pustka...w każdy właz upchniesz figurkę? p.s. coraz fajniejsze fotki postępu z prac. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 19 Grudnia 2008 Share Napisano 19 Grudnia 2008 Nie obraź się ale ta nadbudówka z okrągłym włazem wygląda jak sedes.... Jakie będzie malowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 19 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2008 w każdy właz upchniesz figurkę? no nie w kazdy ale nie mam jeszcze koncepcji w ktory,tak ze wszystkie wolalem zrobic ruchome.robilem juz tak przy ferdku i nic sie nie pozatykalo tak ze damy rade.trzeba bedzie tez zdjacia do galerii tak zrobic zeby uniknac jakos nadmiernrj ekspozycji wnetrza. Nie obraź się ale ta nadbudówka z okrągłym włazem wygląda jak sedes....Jakie będzie malowanie? hehe,trojbarwne,na duklegelb zielone i brazowe zygzaczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 20 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2008 stan na dzis,jutro pare dupereli,dzwig i mozna jechac podklad zaczynam juz cos myslec nad scenka jak wyciaga to cos silnik z jagpantery bo akurat mam taka na stanie do skretownia ale nie wiem czy te pojzady mogly sie spotkac w lecie 44 roku we wloszech lub rosji bo z tego okresu bedzie berger.w wikend moze sie cos poszpera w dokumentacji ale jak by ktos znal odpowiedz na to zagadnienie to prosze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 20 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2008 to byla jak narazie najtrudniejsza i najbardziej czasochlonna operacja czyli poskladanie do kupy tego calego ustrojstwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 21 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2008 jako ze tymczasowo pozucilem warszawe i przenioslem sie do domu rodzinnego mam do wykozystania cale poddasze a wiec w lazience zerobilem lakiernie.minus-mama krzyczy zeby isc do kosciola,plus-kobita zostala i nie zrzedzi no ale zawsze jak nie jedna to druga podklad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 21 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2008 potrzebuje pomocy.moze macie jakies informacje jak byl sterowany taki dziwg albo jakies przypuszczenianjak tym sie operowalo bo w swoich monografiach nic nie znalazlem.jakies pomysly? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 21 Grudnia 2008 Share Napisano 21 Grudnia 2008 Wygląda na ręcznie napędzany wielokrążek: http://pl.wikipedia.org/wiki/Wielokr%C4%85%C5%BCek Ta wajcha też jest chyba do ręcznej regulacji nachylenia ramienia Tylko nie wiem czy o to Ci chodziło (ale jako pasjonat fizyki nie mogłem się powstrzymać ) Jak już podnieśli ten silnik czy coś tam to podjeżdżali kawałek do przodu i mogli go już postawić poza czołgiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 22 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2008 dokladnie o to,wielkie dzieki.bo nie wiedzialem jak ustawic figurke pracujaca przy tym dzwigu a tak sie wszystko rozjasnilo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 22 Grudnia 2008 Share Napisano 22 Grudnia 2008 Dokładniej to do podnoszenia to kręcili krążkiem (oznaczonym 1.) za pomocą tej pętli z łańcucha, dalej napęd wygląda na przenoszony przekładnią ślimakową na krążek z zębatką (nr.2.) który już jest częścią wielokrążka (z elementem 3.) Chyba już wyczerpałem temat (o rozkładzie sił nie będę już pisał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 22 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2008 sie domyslilem ale dzeki za nszczegolowa odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 25 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2008 no to wkoncu dostal bazy i troche cieni.zaczalem tez prace przy podstawce.osadzona jest na plycie ze styroduru i zalana z wierzchu mieszanina ziemi,gliny,gipsu i wikolu.teraz dosycha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 25 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2008 dostal kamo,poradzilem se bez spustu a tak koncza niegrzeczne czolgi pierwszy zarys scenki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 25 Grudnia 2008 Share Napisano 25 Grudnia 2008 jak dla mnie wygląda świetnie, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 25 Grudnia 2008 Share Napisano 25 Grudnia 2008 Malowanie dobrze wyszło, fajne wykonanie tego Jagdpanther-y. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 25 Grudnia 2008 Share Napisano 25 Grudnia 2008 Ale to to brzydkie - mam na myśli konstrukcję pojazdu. Naprawdę wygląda jak kibel. Bardzo fajny pomysł scenki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 25 Grudnia 2008 Share Napisano 25 Grudnia 2008 Scenka nie będzie w koło obchodna ? Pomysł niezły pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi