Moses Napisano 1 Sierpnia Share Napisano 1 Sierpnia Udało się wreszcie usiąść i zdjęcia zrobić. Trochę to trwało bo model musiał przejść proces naprawy. Mianowicie na końcu budowy, przyklejając antenę postanowiłem wyczyścić plamkę debonderem, jak to w dowcipie, operacja udana pacjent nie żyje. Z plamka po CA, zeszła przy okazji farba. No ale nie takie rzeczy że szwagrem się robiło. Chwila, moment naprawione. Ale aby nie było za piękne, na skrzydło padła kropla LT (jakieś fatum na koniec). Cudem jest że modlę nie wyleciał przez okno. Relacje z budowy można obserwować poniżej Model składało się przyjemnie. Co fakt nie jest to Tamiyunia, ale po ogradowaniu i dopasowaniu do siebie części, wszystko pasowało bardzo dobrze, a udział szpachli był nikły. Jedyny dla mnie mankament to były bomby, po sklejeniu jednej, stwierdziłem że za dużo roboty przy nich aby je wyprowadzić, więc wymieniłem je na Brassiny Eduarda. Dodatkowo zgodnie ze zdjęciem referencyjnym, pod skrzydłami wylądowały zbiorniki z napalmem, zrobione z podkadłubowych zbiorników od wczesnych F4U. Oznaczenia maszyny pochodzą z zestawu Printscale, Insygnia natomiast są z zestawu Techmodu. Model przedstawia maszynę Douglas AD-3 Skyraider Bu.No. 122743 AK-21 VMA-121"Wolf Raiders" Pkhokhang Airfield, Korea 1953 wzbogacony został poniższymi dodatkami. + PRINT SCALE LTD 72-181 A-1 Skyraider Part 2 + Eduard Model Accessories 672038 US 250lbs Bombs + AIRES HOBBY MODELS 7223 A-1H Skyraider (NAVY) wheels Hasegawa + Quickboost 72243 A-1 Skyraider Gun Barrels and Pitote Tube Hasegawa 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 1 Sierpnia Share Napisano 1 Sierpnia Sea Blue przekleństwem modelarza Marmurek widoczny w warsztacie zginął, ale coś niecoś zaciemnionych linii da się dostrzec. Model fajny ajabym jeszcze trochę ciemnych rzygowin oleju w te smarki za silnikiem wstawił żeby przełamać biel. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 1 Sierpnia Share Napisano 1 Sierpnia Trudne malowanie, ale efekt końcowy bardzo fajny. Podoba się . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 6 Sierpnia Share Napisano 6 Sierpnia Elegancki Skyrider. Dobrze zrobiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi