Skocz do zawartości

M1 Panther II Dragon 1:35

Roobert

Rekomendowane odpowiedzi

No to ja też dołączam się do konkursu.

Specjalnie zakupiony model na tą okazję

Oczywiście współczesniak.

Tyle pojazdów w konkursie, ale żaden daleko nie zajedzie jak trafi na zaminowaną drogę . Ja Wam pomogę przejechać .

Na początek szybki in-box.

th_DSCN2952.jpg th_DSCN2953.jpg th_DSCN2955.jpg th_DSCN2956.jpg

A teraz to co udało mi się rano skleić. Ogólna bryła kadłuba i wahacze. Narazie wszystko pasuje dobrze, ale i tak trzeba trochę podszlifować jak wyschnie.

th_DSCN2957.jpg th_DSCN2958.jpg th_DSCN2959.jpg

th_DSCN2961.jpg th_DSCN2962.jpg th_DSCN2963.jpg

Jest to mój pierwszy Dragon w 1:35, zobaczymy jak pójdzie

Tyle pojazdów w konkursie, ale żaden daleko nie zajedzie jak trafi na zaminowaną drogę

A ja pomogę jeżeli trzeba będzie przetransportować po drogach, gdzie gąski nie mogą

Cena wg. mnie do zaakceptowania zwłaszcza, że to jakość Dragona. Ciekaw jestem jak poradzisz sobie z gąskami.

Mały update.

Model otrzymał trochę plastiku i zaczyna fajnie wyglądać .

Składanie idzie jak budowa z klocków lego. Wszystko idealnie pasuje, nie potrzeba żadnego docinania. Elementy bez problemu wchodzą na swoje miejsce.

th_DSCN2964.jpg th_DSCN2965.jpg th_DSCN2966.jpg

th_DSCN2967.jpg th_Schowek01.jpg

Barthass przeglądałem Twoja relację. Planuję go w takim samym malowaniu zrobić.

Ciężko jest spasować te wszystkie elementy z przodu?

Te 8 elementów wystających z dolnej płyty to trochę trzeba ustawiać względem siebie. Ale ogólnie to nie ma problemów ze złożeniem tego. Powoli, część po części wg. instrukcji, bo akurat w tym miejscu jest dosyć "gęsty" rysunek i trzeba dobrze patrzeć.

Widzę, że przednie prawe światło chyba jest trochę krzywo, pamiętam, że w tym miejscu Dragon strzelił babola, i przez ten uchwyt po prawej światło się tam nie mieściło- ja po prostu powiększyłem wtedy otwór w uchwycie, i wszystko pięknie pasowało

Witam,

trzeba trochę odkopać temat. Zrobiłem dzisiaj główne elementy trału. Nie za dużo bo skupiłem się głównie na pomalowaniu modelu. Teraz schnie sobie ładnie. Jak wyschnie to dam fotki. Na razie to słowny opis co robiłem i 2 fotki.

th_DSCN3019.jpg th_DSCN3021.jpg

Także te sklejone elementy to dostały kolorku.

Tak jak mówiłem, zdjęcia pomalowanego kadłuba.

Zająłem się teraz skarpetami. Jeszcze nie są gotowe bo trzeba bandaże poprawić ale to jutro.

Zaczyna to mieć powoli ręce i nogi. Kolejnym etapem będzie zwaszowanie kadłuba i pobrudzenie gdzie trzeba.

th_DSCN3022.jpg th_DSCN3023.jpg th_DSCN3027.jpg

th_DSCN3028.jpg

th_DSCN3029.jpg th_DSCN3030.jpg th_DSCN3031.jpg

Witam,

dzisiaj mocno pogoniłem robotę do przodu . Poobijałem co nieco i zwashowałem. Zabrałem się także za "magiczne gąski". Podoba mi się to, że można połączyć ogniwa bez kleju, ułożyć na kołach a potem zalać łączenia klejem. Nie jest to takie proste ale jednak trochę ułatwiło sprawę. Co do obijania, to pierwszy raz zastosowałem pod obicia jaśniejszy kolor. Bardzo mi się podoba ten efekt ale nie jestem pewien czy nie powinienem bardziej rozjaśnić bazowy. Po washu trochę zanikły rysy (albo mi się wydaje i tak ma być). W niektórych miejscach nie wyszły ale ja i tak jestem zadowolony. Przyda się to w następnym modelu.

Koniec gadania, czas na sporo fotek.

th_DSCN3039.jpg th_DSCN3040.jpg th_DSCN3041.jpg

th_DSCN3042.jpg th_DSCN3043.jpg th_DSCN3044.jpg

th_DSCN3045.jpg th_DSCN3046.jpg th_DSCN3047.jpg

th_DSCN3048.jpg th_DSCN3050.jpg th_DSCN3051.jpg

th_DSCN3052.jpg th_DSCN3054.jpg th_DSCN3055.jpg

th_DSCN3056.jpg

Mam nadzieję, że nie za mocno go wymłotkowałem.