Roobert Napisano 5 Grudnia 2008 Share Napisano 5 Grudnia 2008 No to ja też dołączam się do konkursu. Specjalnie zakupiony model na tą okazję Oczywiście współczesniak. Tyle pojazdów w konkursie, ale żaden daleko nie zajedzie jak trafi na zaminowaną drogę . Ja Wam pomogę przejechać . Na początek szybki in-box. A teraz to co udało mi się rano skleić. Ogólna bryła kadłuba i wahacze. Narazie wszystko pasuje dobrze, ale i tak trzeba trochę podszlifować jak wyschnie. Jest to mój pierwszy Dragon w 1:35, zobaczymy jak pójdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 5 Grudnia 2008 Share Napisano 5 Grudnia 2008 współcześniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 5 Grudnia 2008 Share Napisano 5 Grudnia 2008 Hah, budowałem go, jest nawet relacja na forum Bardzo przyjemny, można by rzec samosklejalny, nie użyłem ani grama szpachli Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 5 Grudnia 2008 Share Napisano 5 Grudnia 2008 ufff już myślałem. że to kolejny pzkfzfj0440- Ile kosztował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 5 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2008 (edytowane) Ile kosztował? Ja dałem za niego 120 zł. Trochę dużo no ale cóż Tak zrzynają w modelarskim w Szczecinie. Edytowane 5 Grudnia 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 5 Grudnia 2008 Share Napisano 5 Grudnia 2008 Trochę dużo no ale cóż Rolling Eyes Jak za taki model, to cena nie jest wygórowana Tu mój warsztat, możesz podpatrzyc co nieco viewtopic.php?t=9194&highlight=panther Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 5 Grudnia 2008 Share Napisano 5 Grudnia 2008 Super kolega Bradleya, nawet w tej samej armii robią... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 5 Grudnia 2008 Share Napisano 5 Grudnia 2008 Tyle pojazdów w konkursie, ale żaden daleko nie zajedzie jak trafi na zaminowaną drogę A ja pomogę jeżeli trzeba będzie przetransportować po drogach, gdzie gąski nie mogą Cena wg. mnie do zaakceptowania zwłaszcza, że to jakość Dragona. Ciekaw jestem jak poradzisz sobie z gąskami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 5 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2008 Mały update. Model otrzymał trochę plastiku i zaczyna fajnie wyglądać . Składanie idzie jak budowa z klocków lego. Wszystko idealnie pasuje, nie potrzeba żadnego docinania. Elementy bez problemu wchodzą na swoje miejsce. Barthass przeglądałem Twoja relację. Planuję go w takim samym malowaniu zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 5 Grudnia 2008 Share Napisano 5 Grudnia 2008 ale dziwadło, będe tu wpadał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 5 Grudnia 2008 Share Napisano 5 Grudnia 2008 ciekawie się zapowiada ja też będę zerkał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 5 Grudnia 2008 Share Napisano 5 Grudnia 2008 Fajnie to wygląda , masz aero? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 5 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2008 Fajnie to wygląda , masz aero? Niestety nie posiadam aerka. Ale dam rade pomalować pędzlem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 5 Grudnia 2008 Share Napisano 5 Grudnia 2008 Skleilem takiego z konkurencji, jakbys chcial porownac: viewtopic.php?t=7511 Szkoda tylko ze Dragon nie daje do wyboru mine roller czy mine plow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 5 Grudnia 2008 Share Napisano 5 Grudnia 2008 Będę kibicował bo to bardzo ciekawa konstrukcja. No i nie 2WŚ powodzenia i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 6 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2008 Heloł, torchę rano posiedziałem i uzupełniłem kadłub o drobne elementy. Zrobiłem też mocowanie trału. Kadłub już jest praktycznie gotowy pod malowanie . Fajnie wygląda z przodu, tak dziwnie i groźnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 6 Grudnia 2008 Share Napisano 6 Grudnia 2008 Ciężko jest spasować te wszystkie elementy z przodu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 6 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2008 Ciężko jest spasować te wszystkie elementy z przodu? Te 8 elementów wystających z dolnej płyty to trochę trzeba ustawiać względem siebie. Ale ogólnie to nie ma problemów ze złożeniem tego. Powoli, część po części wg. instrukcji, bo akurat w tym miejscu jest dosyć "gęsty" rysunek i trzeba dobrze patrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 6 Grudnia 2008 Share Napisano 6 Grudnia 2008 Widzę, że przednie prawe światło chyba jest trochę krzywo, pamiętam, że w tym miejscu Dragon strzelił babola, i przez ten uchwyt po prawej światło się tam nie mieściło- ja po prostu powiększyłem wtedy otwór w uchwycie, i wszystko pięknie pasowało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 6 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2008 Poleciałem sprawdzić tą lampę i jest prosto. Widocznie fotka przekłamuje. Rzeczywiście były problemy ze zmieszczeniem tam wszystkiego ale jakoś tam pomerdałem i wszystko pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 7 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2008 Witam, wczoraj wieczorem model dostał pierwszą warstwę zielonego. Na kolejną będzie czekał do piątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 12 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2008 Witam, trzeba trochę odkopać temat. Zrobiłem dzisiaj główne elementy trału. Nie za dużo bo skupiłem się głównie na pomalowaniu modelu. Teraz schnie sobie ładnie. Jak wyschnie to dam fotki. Na razie to słowny opis co robiłem i 2 fotki. Także te sklejone elementy to dostały kolorku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 12 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2008 Tak jak mówiłem, zdjęcia pomalowanego kadłuba. Zająłem się teraz skarpetami. Jeszcze nie są gotowe bo trzeba bandaże poprawić ale to jutro. Zaczyna to mieć powoli ręce i nogi. Kolejnym etapem będzie zwaszowanie kadłuba i pobrudzenie gdzie trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 12 Grudnia 2008 Share Napisano 12 Grudnia 2008 No no, coś widać Czekam na ten wash Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 13 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2008 Witam, dzisiaj mocno pogoniłem robotę do przodu . Poobijałem co nieco i zwashowałem. Zabrałem się także za "magiczne gąski". Podoba mi się to, że można połączyć ogniwa bez kleju, ułożyć na kołach a potem zalać łączenia klejem. Nie jest to takie proste ale jednak trochę ułatwiło sprawę. Co do obijania, to pierwszy raz zastosowałem pod obicia jaśniejszy kolor. Bardzo mi się podoba ten efekt ale nie jestem pewien czy nie powinienem bardziej rozjaśnić bazowy. Po washu trochę zanikły rysy (albo mi się wydaje i tak ma być). W niektórych miejscach nie wyszły ale ja i tak jestem zadowolony. Przyda się to w następnym modelu. Koniec gadania, czas na sporo fotek. Mam nadzieję, że nie za mocno go wymłotkowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi