Skocz do zawartości

F-16C Block 52+ Kinetic 1:48 Wojsko Polskie

SnajperTBG

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. bedzie to mój mały debiut gdyz nie składam samolotów od lat. Cały czas pancerka w 35. Ot tak jakoś czasem człowieka najdzie na zmiane tematyki :) Do rzeczy, oto co skompletowałem :

1.Kinetic 48133 Lockheed-Martin F-16 C Block 52 - Republic Singapore Air Force

2.Hataka Hobby HTK-CS17 Modern Polish Force vol. 1

3.AWC-MODEL A48-61 F-16 C/D Conversion Set For Block 52 (For Kinetic Gold Series)

4.Galaxy-Model P48004 F-16 Pitot Angle of Attack Probe (For Kinetic Kits)

5.Eduard 648252 Sniper ATP

6.Eduard 648972 F-16C Block 52 Till 1996 Cockpit PRINT KINETIC

7.AWC-MODEL A48-28 Genral Dynamics F-16 C/D Block 52 - Tailcone with Drag Chute and CFT (for Tamiya Kit)

8.Model Maker Decals MD48138A Polish F-16C - Raven - Refreshed Set

Docelowo marzy mi się taki Raven. I tu pytanie. Bo Koszaliński producent kalek i masek robi je w 2 wariantach albo ze zbionikami konforemnymi albo ze zbiornikami podwieszanymi(mam konforemne). Ale chciałbym fula i chyba przyjdzie ciąć na miarę samemu maski od 0...

Z tych dodtków co mam od AWC to spadochronik jest zbędzny ponieważ jest w zestawie.  Również jest Sniper XR ale ten Eduarda jest po prostu ładniejszy. 

Co do zbiorników CTF są one do modelu Tamiya i tak sobie leżą na płacie(są szpary)

Zastanawiam się jeszcze czy aby nie dokupić żywicznej dyszy silnika bo ta zestawowa jest w kilku kawałacha i tak średnio to wygląda. 

IMG_20250804_081928.jpg

Screenshot 2025-08-04 at 08-46-43 All sizes Raven Polish WX power Flickr - Photo Sharing!.png

Edytowane przez SnajperTBG
  • Like 9

Napisano (edytowane)

Zacząłem budowę kokpitu i jest z tym zabawy. Warto było zainwestować w dodatki z druku 3d bo naprawdę to świetnie wygląda na.

Z ciekawością będę zaglądał - bardzo podoba mi się nasze malowanie "tygrysie". Chciałbym przy okazji spytać, skąd decyzja o sięgnięciu po Kinetica, a nie Tamiyę?

W dniu 11.08.2025 o 10:49, socjo1 napisał:

Z ciekawością będę zaglądał - bardzo podoba mi się nasze malowanie "tygrysie". Chciałbym przy okazji spytać, skąd decyzja o sięgnięciu po Kinetica, a nie Tamiyę?

Wybrałem Kinetica ponieważ ma większość części w pudełku i ciekawsze uzbrojenie. Porównywałem kinetica i tamiye. Wygrał kinetic bo ma ładne nity, odgromniki,poprawny ogon że spadochronem. Również w zestawie jest kamera sniper. I wpadła mi promka na niego do rąk więc wybór był oczywisty.

• Thanks 1

Już nie będę kupował nowego fotela ani go przerabiał. Myślę że jak się ściągnie tego zaciumkanego i zapoconego barana to jest to co u mnie więc poprawność merytoryczną zachowuje.