Adamo722 Napisano 12 Sierpnia Share Napisano 12 Sierpnia (edytowane) Cześć Startuje z kolejnym modelem A że wnętrze prezentuje się tak Mam zamiar trochę to zmienić Zaczynając od wycięcia drzwi Edytowane 12 Sierpnia przez Adamo722 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 12 Sierpnia Share Napisano 12 Sierpnia O, chętnie popatrzę. Fotka oryginału oczywiście z Balic . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 12 Sierpnia Share Napisano 12 Sierpnia Będę bacznie się przyglądać - planuję go zacząć w przyszłym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 12 Sierpnia Share Napisano 12 Sierpnia Godzinę temu, Adamo722 napisał: Startuje z kolejnym modelem Wspaniale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 12 Sierpnia Autor Share Napisano 12 Sierpnia 57 minut temu, zenek_65 napisał: Będę bacznie się przyglądać - planuję go zacząć w przyszłym roku. A właśnie brakowało mi dokładnej fotki drzwi do wc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 12 Sierpnia Autor Share Napisano 12 Sierpnia 1 godzinę temu, barszczo napisał: O, chętnie popatrzę. Fotka oryginału oczywiście z Balic . Raczej Dęblin fotka otwartych drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 12 Sierpnia Share Napisano 12 Sierpnia 2 godziny temu, Adamo722 napisał: Raczej Dęblin fotka otwartych drzwi Tutaj trochę lepsza kopia ze strony Aviateam. Zdecydowanie Balice, pod prawym skrzydłem przy krawędzi zdjęcia widać bloki w Aleksandrowicach, a bliżej nieistniejący już domek meteo. No i te wzgórza . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 13 Sierpnia Autor Share Napisano 13 Sierpnia 5 godzin temu, barszczo napisał: Tutaj trochę lepsza kopia ze strony Aviateam. Zdecydowanie Balice, pod prawym skrzydłem przy krawędzi zdjęcia widać bloki w Aleksandrowicach, a bliżej nieistniejący już domek meteo. No i te wzgórza . Chodziło mi o to że będę robił egzemplarz z Dęblina bo niedaleko mam a wstawiłem fotkę z otwartymi drzwiami dla przykładu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 13 Sierpnia Share Napisano 13 Sierpnia To dołożę jeszcze kilka fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 13 Sierpnia Autor Share Napisano 13 Sierpnia Raczej przewiduję takie wnętrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szkodnik Napisano 13 Sierpnia Share Napisano 13 Sierpnia Zrób tą kartkę na drzwiach "Prosimy nie zamykać drzwi" bo fajnie wygląda. Koniecznie zalaminowana żeby była Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 13 Sierpnia Share Napisano 13 Sierpnia 6 godzin temu, Adamo722 napisał: Chodziło mi o to że będę robił egzemplarz z Dęblina bo niedaleko mam a wstawiłem fotkę z otwartymi drzwiami dla przykładu No to żeśmy się dogadali . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 13 Sierpnia Share Napisano 13 Sierpnia 3 godziny temu, Adamo722 napisał: Raczej przewiduję takie wnętrze tak, ale ten bur.. to znaczy balagan powyzej tez ma cos w sobie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 13 Sierpnia Autor Share Napisano 13 Sierpnia 57 minut temu, BRAVO112 napisał: tak, ale ten bur.. to znaczy balagan powyzej tez ma cos w sobie... W sumie co za różnica i tak stoi w muzeum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 13 Sierpnia Share Napisano 13 Sierpnia (edytowane) Widzę w Twoich postach mały miszmasz. W tytule masz wersję "P" i model "P" a pokazujesz zdjęcia wersji "TD" produkcji NRD. Policz ilość okienek. Twój model to wersje "P-26" (26 pasażerów) też produkcji NRD. Mieliśmy takie dwa. "P-18" i "T" miały inną ilość okien i inne rozmieszczenie i kształty drzwi. W "P" były węższe i otwierały się na zewnątrz. W wersji "TD" były drzwi w drzwiach. Duże "transportowe" po prawej stronie a w nich małe, otwierane do środka. Radzieckiej produkcji "T" miały inne drzwi transportowe po lewej stronie. Nie mieliśmy takich. Edytowane 13 Sierpnia przez Jarekk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 13 Sierpnia Autor Share Napisano 13 Sierpnia Robię wersję 18 miejscową a 1 okienko się zaszpachluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 13 Sierpnia Share Napisano 13 Sierpnia Jedno to chyba za mało. :P. P-18 miała po 6 okien z każdej strony. Taką informację znalazłem w literaturze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 13 Sierpnia Share Napisano 13 Sierpnia (edytowane) Moja ściąga polskich IŁ-14 P. Żeby być poprawnym to te P-26 to były VEB-14P . I na deser Twój P-26 w polskich barwach (3036). Edytowane 13 Sierpnia przez Jarekk 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 13 Sierpnia Autor Share Napisano 13 Sierpnia Najprościej to jego by było zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRYSTEK Napisano 13 Sierpnia Share Napisano 13 Sierpnia 19 godzin temu, barszczo napisał: Tutaj trochę lepsza kopia ze strony Aviateam. Zdecydowanie Balice, pod prawym skrzydłem przy krawędzi zdjęcia widać bloki w Aleksandrowicach, a bliżej nieistniejący już domek meteo. No i te wzgórza . Oczywiście że Balice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 14 Sierpnia Autor Share Napisano 14 Sierpnia (edytowane) 13 godzin temu, Jarekk napisał: Jedno to chyba za mało. :P. P-18 miała po 6 okien z każdej strony. Taką informację znalazłem w literaturze. Na tych planach powyżej jest siedem. Ale fakt nawet na pudełku jest 6 okien i taką ilość zrobimy. Edytowane 14 Sierpnia przez Adamo722 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 19 Sierpnia Autor Share Napisano 19 Sierpnia (edytowane) Zacząłem trasować skrzydła i zrobiłem fotele Jednak patrząc na fotki zaszpachlowałem po jednym oknie z każdej strony Edytowane 19 Sierpnia przez Adamo722 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 21 Sierpnia Autor Share Napisano 21 Sierpnia (edytowane) Cześć dolna skrzydeł została ponitowana Edytowane 21 Sierpnia przez Adamo722 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 24 Sierpnia Autor Share Napisano 24 Sierpnia Ponitowana góra skrzydeł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rzeznik Napisano 25 Sierpnia Share Napisano 25 Sierpnia niesamowicie równo ponitowane, zdradzisz jak to robisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi