Adamo722 Napisano Wtorek o 19:33 Share Napisano Wtorek o 19:33 (edytowane) Cześć Startuje z kolejnym modelem A że wnętrze prezentuje się tak Mam zamiar trochę to zmienić Zaczynając od wycięcia drzwi Edytowane Wtorek o 19:37 przez Adamo722 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano Wtorek o 19:40 Share Napisano Wtorek o 19:40 O, chętnie popatrzę. Fotka oryginału oczywiście z Balic . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano Wtorek o 20:25 Share Napisano Wtorek o 20:25 Będę bacznie się przyglądać - planuję go zacząć w przyszłym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano Wtorek o 20:46 Share Napisano Wtorek o 20:46 Godzinę temu, Adamo722 napisał: Startuje z kolejnym modelem Wspaniale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano Wtorek o 21:23 Autor Share Napisano Wtorek o 21:23 57 minut temu, zenek_65 napisał: Będę bacznie się przyglądać - planuję go zacząć w przyszłym roku. A właśnie brakowało mi dokładnej fotki drzwi do wc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano Wtorek o 21:25 Autor Share Napisano Wtorek o 21:25 1 godzinę temu, barszczo napisał: O, chętnie popatrzę. Fotka oryginału oczywiście z Balic . Raczej Dęblin fotka otwartych drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano Wtorek o 23:38 Share Napisano Wtorek o 23:38 2 godziny temu, Adamo722 napisał: Raczej Dęblin fotka otwartych drzwi Tutaj trochę lepsza kopia ze strony Aviateam. Zdecydowanie Balice, pod prawym skrzydłem przy krawędzi zdjęcia widać bloki w Aleksandrowicach, a bliżej nieistniejący już domek meteo. No i te wzgórza . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano Środa o 04:56 Autor Share Napisano Środa o 04:56 5 godzin temu, barszczo napisał: Tutaj trochę lepsza kopia ze strony Aviateam. Zdecydowanie Balice, pod prawym skrzydłem przy krawędzi zdjęcia widać bloki w Aleksandrowicach, a bliżej nieistniejący już domek meteo. No i te wzgórza . Chodziło mi o to że będę robił egzemplarz z Dęblina bo niedaleko mam a wstawiłem fotkę z otwartymi drzwiami dla przykładu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano Środa o 05:47 Share Napisano Środa o 05:47 To dołożę jeszcze kilka fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano Środa o 10:59 Autor Share Napisano Środa o 10:59 Raczej przewiduję takie wnętrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szkodnik Napisano Środa o 11:25 Share Napisano Środa o 11:25 Zrób tą kartkę na drzwiach "Prosimy nie zamykać drzwi" bo fajnie wygląda. Koniecznie zalaminowana żeby była Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano Środa o 11:50 Share Napisano Środa o 11:50 6 godzin temu, Adamo722 napisał: Chodziło mi o to że będę robił egzemplarz z Dęblina bo niedaleko mam a wstawiłem fotkę z otwartymi drzwiami dla przykładu No to żeśmy się dogadali . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano Środa o 14:04 Share Napisano Środa o 14:04 3 godziny temu, Adamo722 napisał: Raczej przewiduję takie wnętrze tak, ale ten bur.. to znaczy balagan powyzej tez ma cos w sobie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano Środa o 15:02 Autor Share Napisano Środa o 15:02 57 minut temu, BRAVO112 napisał: tak, ale ten bur.. to znaczy balagan powyzej tez ma cos w sobie... W sumie co za różnica i tak stoi w muzeum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano Środa o 16:56 Share Napisano Środa o 16:56 (edytowane) Widzę w Twoich postach mały miszmasz. W tytule masz wersję "P" i model "P" a pokazujesz zdjęcia wersji "TD" produkcji NRD. Policz ilość okienek. Twój model to wersje "P-26" (26 pasażerów) też produkcji NRD. Mieliśmy takie dwa. "P-18" i "T" miały inną ilość okien i inne rozmieszczenie i kształty drzwi. W "P" były węższe i otwierały się na zewnątrz. W wersji "TD" były drzwi w drzwiach. Duże "transportowe" po prawej stronie a w nich małe, otwierane do środka. Radzieckiej produkcji "T" miały inne drzwi transportowe po lewej stronie. Nie mieliśmy takich. Edytowane Środa o 16:57 przez Jarekk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano Środa o 17:03 Autor Share Napisano Środa o 17:03 Robię wersję 18 miejscową a 1 okienko się zaszpachluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano Środa o 17:36 Share Napisano Środa o 17:36 Jedno to chyba za mało. :P. P-18 miała po 6 okien z każdej strony. Taką informację znalazłem w literaturze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano Środa o 17:46 Share Napisano Środa o 17:46 (edytowane) Moja ściąga polskich IŁ-14 P. Żeby być poprawnym to te P-26 to były VEB-14P . I na deser Twój P-26 w polskich barwach (3036). Edytowane Środa o 17:50 przez Jarekk 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano Środa o 18:43 Autor Share Napisano Środa o 18:43 Najprościej to jego by było zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRYSTEK Napisano Środa o 19:33 Share Napisano Środa o 19:33 19 godzin temu, barszczo napisał: Tutaj trochę lepsza kopia ze strony Aviateam. Zdecydowanie Balice, pod prawym skrzydłem przy krawędzi zdjęcia widać bloki w Aleksandrowicach, a bliżej nieistniejący już domek meteo. No i te wzgórza . Oczywiście że Balice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano Czwartek o 06:43 Autor Share Napisano Czwartek o 06:43 (edytowane) 13 godzin temu, Jarekk napisał: Jedno to chyba za mało. :P. P-18 miała po 6 okien z każdej strony. Taką informację znalazłem w literaturze. Na tych planach powyżej jest siedem. Ale fakt nawet na pudełku jest 6 okien i taką ilość zrobimy. Edytowane Czwartek o 06:52 przez Adamo722 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi