rObO87 Napisano 20 Marca 2009 Autor Share Napisano 20 Marca 2009 Nieźle się prezentuje, szkoda tylko że i tak mało widać w kabince I bardzo dobrze, lepiej się nie kompromitować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 20 Marca 2009 Share Napisano 20 Marca 2009 Naprawdę nie wiem, co Ci się tu nie podoba. Wszystko wygląda bardzo dobrze. Ja bym zostawił otwarte drzwi, lepiej będzie można zobaczyć efekty ciężkiej pracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 20 Marca 2009 Autor Share Napisano 20 Marca 2009 Osobiście nie jestem zadowolony z tej kabiny, mogłem to zrobić lepiej. Ale po wstępnych przymiarkach okazje się, że nie wygląda to tak źle. Do końca tego tygodnia postaram się skończyć kabinę. Pora myśleć o galerii... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 27 Marca 2009 Autor Share Napisano 27 Marca 2009 Prace związane z wnętrzem kabiny zakończone Wyszło jak wyszło, można było lepiej, trudno I etap klejenia zakończony, wiec pora na II: doklejanie małych detali, które w trakcie klejenia większych części mogłyby się złamać. Kabina jako całość: Lusterka chyba zrobię z jakiejś lustrzanej taśmy. Drzwi planuję zrobić tak uchylone: Na koniec naczepa z doklejonymi, osobno i cierpliwie obrabianymi 12 resorami Po niedzieli model wystawię w galerii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 27 Marca 2009 Share Napisano 27 Marca 2009 Przez sobote i niedziele go zrobisz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Hejmo Napisano 27 Marca 2009 Share Napisano 27 Marca 2009 Masz blachy, a nie można zrobić otwieranych drzwi, tylko musisz zaklejać na sztywno? Tomek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 27 Marca 2009 Autor Share Napisano 27 Marca 2009 Przez sobote i niedziele go zrobisz? Fizycznie to nie możliwe Masz blachy, a nie można zrobić otwieranych drzwi, tylko musisz zaklejać na sztywno? Drzwi przykleiłem delikatnie, żeby tylko foto zrobić. Można jeszcze kąt otwarcia zmienić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 27 Marca 2009 Share Napisano 27 Marca 2009 Dla mnie to by było możliwe:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Hejmo Napisano 29 Marca 2009 Share Napisano 29 Marca 2009 To zawiasy nie są pracujące? Tomek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 29 Marca 2009 Autor Share Napisano 29 Marca 2009 Zwykły pasek z blaszki, który można wyginać ;) Oczywiście liczba wygięć ograniczona z wiadomych względów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Hejmo Napisano 31 Marca 2009 Share Napisano 31 Marca 2009 Ale kichę odstawili, u Abera to drzwi czy klapy można sobie dowolnie otwierać i zamykać... Tomek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 31 Marca 2009 Autor Share Napisano 31 Marca 2009 W sumie zwisa mi to, model i tak będzie stał na półce. Zapraszam do galerii: viewtopic.php?p=218302#218302 Jeźdźcie po nim ile wlezie, świadomy jestem tego jak jest wykonany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 2 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2009 Ostatnia relacja przed zamknięciem. Zgodnie z moją techniką teraz biorę się za detale by na koniec móc to spokojnie pomalować. Ilość rzeczy do zrobienia nie jest duża - kwestia paru wieczorów. Dziś skupiłem się na naczepie, która początkowo wyglądała tak: Oryginał wygląda natomiast tak: Zwróćcie uwagę na brak tej dziury w kółku od prawej. W modelu zatkałem ją kawałkiem blaszki. Po przeróbce i przymiarce łańcucha tak to się prezentuje: Podobne rzeczy czekają tył naczepy (błotniki do poprawy) oraz ciągnik, ale tu dużo do roboty nie będzie. Jak pisałem, model był do zrobienia w regulaminowym czasie, ale obowiązki... Za rok spróbuję wystartować z MAZem, będzie łatwiej i model powinien się podobać Na koniec foto modelu w częściach: i ile zostało z tych kilkunastu ramek widocznych w I poście tematu: Ciąg dalszy za 2 tygodnie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kerojp4 Napisano 19 Kwietnia 2009 Share Napisano 19 Kwietnia 2009 Hi rObO87, As the WIP goes on, it remains stunning ! An incredible building performance ! Keep up the great work and the pics coming... Cheers, Richard Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kerojp4 Napisano 8 Czerwca 2009 Share Napisano 8 Czerwca 2009 Hi rObO87, Have you gone any farther in the building process ? Cheers, Richard Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 9 Czerwca 2009 Share Napisano 9 Czerwca 2009 rObO87 was suspendent for infractions so he Won't reply you, sorry :( PL: rObO87 został zawieszony więc Ci nei odpowie, przykro mi czy cos w tym stylu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kerojp4 Napisano 9 Czerwca 2009 Share Napisano 9 Czerwca 2009 Pity... Any one has his private email so that I could reach him ? Thanks in advance, Cheers, Richard Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 18 Czerwca 2009 Share Napisano 18 Czerwca 2009 Model prawdopodobnie zostanie jednak pomalowany aerografem. To dobrze Nie wiem jakbyś to pomalował pędzlem... Zdecydowanie za grube te błotniki. Takie wyglądają zdecydowanie lepiej Nie lepsze były by z blaszki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Administrator Główny Administrator Napisano 18 Czerwca 2009 Administrator Główny Share Napisano 18 Czerwca 2009 Ponieważ Autor tego tematu nie jest już użytkownikiem naszego forum, temat zostaje zamknięty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi