Mikolaj75 Napisano 29 Sierpnia Share Napisano 29 Sierpnia Tu masz różne podpowiedzi. Różowe jest też omówione - 3 albo 4 strona. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano Piątek o 10:42 Share Napisano Piątek o 10:42 3 godziny temu, abtb napisał: "były dwa 027, jeden w Mińsku drugi w Powidzu" Ten drugi to 1A-07027. W publikacji Stratusa są dwie fotki: jedna w kamuflażu z 21 PLM-B z Powidza, a drugie "gołego" z 58 PSz-B z 1985. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano Piątek o 12:06 Share Napisano Piątek o 12:06 (edytowane) Och, bo ja bardziej obrazki oglądałem niż tekst czytałem i wyszło mi, że będzie samolot z czeską trójpolówką. Stąd połowa, jedno oko i wywód o czeskim znaku, doskonale nie na temat. Edytowane Piątek o 12:06 przez greatgonzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRYSTEK Napisano Piątek o 12:09 Share Napisano Piątek o 12:09 Kiedyś można było kupić kalkomanie do 027. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 15 godzin temu Autor Share Napisano 15 godzin temu Skoro już druga strona warsztatu to można by i co pokazać Ale i tak najważniejsze, że @greatgonzo ozdrowiał i wzrok mu wrócił w całości . Po tych wszystkich rozkminach należało by też skorygować tytuł warsztatu co też niebawem uczynię. Ale na razie wracamy do meritum. Tak jak pisałem - w piątek poczmistrz dostarczył drugi egzemplarz modelu wraz z kilkoma dodatkami: tj. wczesnymi napisami eksploatacyjnymi i maskami do wszelkiej maści luków inspekcyjnych Maski wyglądają tak: i żeby wydoić je na maksa, plan użycia jest podstępny a zarazem prosty - najpierw malowanie pierwszego egzemplarza na ciemną stal - maskowanie luków i malowanie kolorem ostatecznym, drugi egzemplarz odwrotnie - najpierw kolor ostateczny a potem przyklejenie obramowań luków i malowanie na ciemniejszy kolor Oczywiście poza obmyślaniem planów, zrobiłem też to i owo: - SBLim-1 UTIMiG-15: I żeby nie było że to to samo tylko inaczej ułożone: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi