krzychu-onisk Napisano 18 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2008 (edytowane) Proszę o usunięcie tego posta. Edytowane 16 Stycznia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 19 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2008 I oto jest: jak pisałem wczoraj tak się stało Kettenkrad Tamiyi. In-box: Model zdaje się być ładnie wykonany. W pudełku znajdziemy oczywiście Kettena, a także naczepkę, dwie beczki, 3 figurki obsługi, każdy w innym ustawieniu oraz dodatkowy plastikowy drucik robiący za wąż do paliwa. Porównanie z 72. Malowanie będzie w tym guście: Oczywiście bez śniegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fallstart Napisano 19 Grudnia 2008 Share Napisano 19 Grudnia 2008 A dlaczego bez śniegu? Iszaka zrób na nartach i będzie bardzo ładna scenka - w sam raz na święta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aqws99 Napisano 19 Grudnia 2008 Share Napisano 19 Grudnia 2008 tak sobie pomyślałem, odnosnie tej odpadającej farby... jeżeli to Pactra to chyba zbyt szybko połorzyłeś kolejne warstwy, zreszta przy innych farbach tez by tak zareagowało... wiadomo acryle szybko schną, ale warto odczekać te 12h ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 20 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2008 A dlaczego bez śniegu? Iszaka zrób na nartach i będzie bardzo ładna scenka - w sam raz na święta nie, dziękuje pierwsza jakaś scenka i wole ze śniegiem się nie bawić tak sobie pomyślałem, odnosnie tej odpadającej farby... jeżeli to Pactra to chyba zbyt szybko połorzyłeś kolejne warstwy, zreszta przy innych farbach tez by tak zareagowało... wiadomo acryle szybko schną, ale warto odczekać te 12h ... chciałbym żeby tak było, ale to się działo przy pierwszej cienkiej warstwie pędzlowania :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 21 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2008 600 post (Przegapiłem 500 więc trzeba nadrobić ) Wspomniany wcześniej kabelek myśląc, że cały z giętkiego gumo-plastiku ukrywa coś w sobie. Jak widać druciki. Ale do rzeczy. Model skleja się świetnie, nie ma z nim najmniejszych problemów. Z przyczepką, widać jeszcze niedomalowania, poprawię. Stan, faktyczny - to co widać jest przyklejone. Porównanie. Widać dużą różnice. Układ jezdny nie jest jeszcze przyklejony. Po za lekkim kurzem to co można mu zrobić, żeby nie wyglądał jak zabawka? P.S. Nie myślcie, że nic nie robie z I-16. Fakt, nie wiele, ale zawsze więcej niż nic. Jutro i latawidła dam zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drak Napisano 27 Grudnia 2008 Share Napisano 27 Grudnia 2008 washa spróbuj i jakoś lepiej nie przesadzaj moim zdaniem. możesz go zrobić w cool wersji gdzie jeden z kolesi (przerobiony) będzie pędzlem malować fragment kadłuba z innym kolorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 27 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2008 Już o tym myślałem, jednak z figurkami nie mam żadnego doświadczenia. Ketten będzie miał jednobarwne malowanie. Ale chyba i I-16 zejdzie z pola "głównego projektu" (I have a idea! ), co nie oznacza, że go odłożę na bok. Na razie nic nie zrobiłem znaczącego, w poniedziałek zabiorę się za pasy na fotele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 22 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2009 Od niedzieli byłem chory na grype. Zanudzałem się oglądając telewizje w towarzystwie kaszlu i bólu głowy. Wreszcie dziś mogłem wyjść z łóżka i coś zrobić, stęskniłem się za modelami i nie wiedząc czemu złapałem I-16 (dziw że nie He-111). Nie wiedząc czemu postanowiłem coś zrobić z wnętrzem. Znalazłem fotke i postanowiłem robić model w tym kierunku: Na początku to wyglądało tak: Produkcja pedałów: Blaszka z blaszki... od świeczki Potem te podwyższone coś po obu stronach siedzenia oraz przycięcie fotela, a za nim umieszczenie płaskiej części. I koniec dnia. Może piękne to nie jest, ale jak na pierwszy raz mi się podoba i to jest najważniejsze XD Tu z 5 groszówką. Jeszcze jutro drążek. No i pasy + malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drak Napisano 22 Stycznia 2009 Share Napisano 22 Stycznia 2009 wow. zapowiada się ciekawie. Będziesz wiercił te blaszki? :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 23 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2009 Będziesz wiercił te blaszki? W sumie pomysł nie najgorszy więc wywierciłem, a tak naprawdę przebiłem igłą No i po malowaniu, po machnięciu srebrnym i troszkę pasteli A tu w lampką biurkową i bez flesza: I jak? (To jeszcze nie koniec.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drak Napisano 23 Stycznia 2009 Share Napisano 23 Stycznia 2009 to jedna warstwa akrylem tak? trochę prześwituje ale w sumie to wnętrze to w żadnej fabryce nie używano na nie za dużo farby i czasu więc może zostać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek14 Napisano 23 Stycznia 2009 Share Napisano 23 Stycznia 2009 Hej malujsze pędzlem czy aero ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 23 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2009 Dwie warstwy Dark Green Model Mastera malowane pędzlem* *- zawsze maluje pędzlem, aero jest w marzeniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek14 Napisano 23 Stycznia 2009 Share Napisano 23 Stycznia 2009 Dobrze maluje ci się model masterami bo ja mam czarny i tragedia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SmokHaosu Napisano 23 Stycznia 2009 Share Napisano 23 Stycznia 2009 Chcesz pożenić Iszaka z niemiecką aparaturą lotniskową ? Nawet jeśli niemiecki będzie... Problemy był z odpalaniem bardziej cywilizowanych konstrukcji w krajach cywilizowanych np. Beefa w Anglii czy Spita w Rechlinie. No, ale zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 23 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2009 Chcesz pożenić Iszaka z niemiecką aparaturą lotniskową ? Smoku rozwiniesz myśl? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SmokHaosu Napisano 23 Stycznia 2009 Share Napisano 23 Stycznia 2009 Chodzi o to, że to trochę tak jakbyś chciał zasilać dyskotekę chomikiem w kołowrotku. Po prostu rożne samoloty (niemieckie, rosyjskie, amerykańskie...) mają rożne instalacje hydrauliczne, elektryczne itd. Trochę nie mozliwe było by dopasować to do siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 23 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2009 No, żebym ja się znał na hydraulice albo elektryce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 24 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2009 Skończyłem bydlaka, widzę jeszcze jakieś ubytki czarnej i zielonej, ale to się poprawi przy wklejaniu. Przyznam się, że pierwszy raz robiłem tak wnętrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P@wel Napisano 24 Stycznia 2009 Share Napisano 24 Stycznia 2009 No nieźle ale lakier mat chyba jeszcze na to pójdzie co nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek14 Napisano 24 Stycznia 2009 Share Napisano 24 Stycznia 2009 Z czego pasy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 24 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2009 Dzięki. No polakieruje, nie ma bata, nie musi być bo to przez flesza tak połyskuje A pasy są z taśmy maskującej, nie dałem klamer, bo nie udało mi się ich wykonać. Wybaczycie mi? Ooo... i jeszcze taka fotka porównawcza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi