L115 Napisano Niedziela o 15:24 Share Napisano Niedziela o 15:24 Cześć! W dziale lotniczym jeszcze nic tutaj nie publikowałem. Bo szczerze, to... Nie umiem robić tych aparatów latających. Ale ten raz "zgrzeszyłem" i ulepiłem szybowiec SG-38. A dokładniej jego ramę. Modelik ma swoje wady (brak pasów pilota które dodałem, brak niektórych detali). Ja dołożyłem mu kilka swoich baboli i efekt jest, jaki jest. Pierwotnie miał być na podstawce przedstawiającej muzealny hangar ale na samym początku klejenia źle wygiąłem ramę skrzydła. Potem przy odginaniu w drugą stronę rama popękała i później już była tylko akcja ratunkowa, w wyniku której szlag trafił idealny kształt skrzydła. Potem, na gotowo skrzydło się urwało i o mało nie skasowało całego modelu. Teraz już przyklejony do zwykłej podstawki krzyczy "patrz ale nie dotykaj", więc nie ruszam już, zostawiam tak jak jest. Może kiedyś jeszcze popełnię takiego muzealnego, podwieszonego, bez baboli. Tyle omawiania, zapraszam do oglądania. a tutaj tuż po zerwaniu skrzydła: Mam nadzieję, że mój debiut w kategoriach lotniczych nie zrobi mi wstydu. Pozdrawiam 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano Niedziela o 19:00 Share Napisano Niedziela o 19:00 Obojętnie jaki nie był finał tego modeliku - mocna dzierganina tej drobnicy . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slaw_21 Napisano Poniedziałek o 18:14 Share Napisano Poniedziałek o 18:14 Piękne, tym bardziej, że rozpiętość skrzydeł w tym modelu to około 7 cm. Powodzenia w budowie następnych (okrętów też). Szkoda, że tego typu modeli jest tak mało dostępnych. Brengun, starsze z Eduard (1/72) i chyba tyle. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano wczoraj o 15:00 Share Napisano wczoraj o 15:00 Ciekawie wygląda bez poszycia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
L115 Napisano wczoraj o 18:58 Autor Share Napisano wczoraj o 18:58 W dniu 7.09.2025 o 21:00, Baas ArK napisał: Obojętnie jaki nie był finał tego modeliku - mocna dzierganina tej drobnicy . Modelik jest na podstawce, trzyma się, jak dojedzie cały to chciałbym go zaprezentować na Poznań Model Show. W dniu 8.09.2025 o 20:14, Slaw_21 napisał: Piękne, tym bardziej, że rozpiętość skrzydeł w tym modelu to około 7 cm. Powodzenia w budowie następnych (okrętów też). Szkoda, że tego typu modeli jest tak mało dostępnych. Brengun, starsze z Eduard (1/72) i chyba tyle. Ciężko z dostępnością tych Edków niestety. Jest jeszcze Jasmine Model, ale tam blachę pancerną chyba użyli, dosłownie wycinając nożykiem elementy robią się na palcach odciski. Niesamowitą twardość tworzywa. Jeszcze jakaś japońska firma wyprodukowała w takim typie model sterowca Hindenburg (Zeppelina chyba też) ale to już taka suma, że... 3 godziny temu, mig napisał: Ciekawie wygląda bez poszycia. Zgadzam się, można przyjrzeć się jak to wygląda bez płótna. Dziękuję Wszystkim za pozytywny odbiór mojego dziwoląga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi