Skocz do zawartości

Hawker Hurricane Mk.Ia, Hobby 2000, 1/72

krzychu83

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć

Hawker Hurricane Mk.Ia, Hobby 2000, 1/72

Maszyna należąca do Dyw.303, Northolt, wrzesień 1940, pilot-Witold Urbanowicz

Całość maziana farbami Gunze, dodatkowo blaszki Part, zegary Yahu, wydech Reskit, figrurka -  White Stroke Miniatures

Pozdrawiam 

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

8.jpg

9.jpg

10.jpg

11.jpg

12.jpg

Edytowane przez krzychu83
  • Like 20

• krzychu83 changed the title to Hawker Hurricane Mk.Ia, Hobby 2000, 1/72

Bardzo dobre wykonanie w bardzo małej skali. Podoba mi się w jaki sposób zaakcentowałeś fałdowanie materiału na ogonie i wiarygodne malowanie maleńkiej figurki. Nie wiedziałem, że i w tym dziale takie fajne rzeczy działasz.

Edytowane przez TAW
  • Thanks 1

Za Hurrasia wielki plus ale dlatego że to Hurraś, to muszę się poprzyczepiać. W tym modelu skrzydło jest uniwersalne z wersją B i trzeba w nim zaszpachlować niepotrzebne panele uzbrojenia, a zostały. Odznaka Dywizjonu jest ciut za wysoko, przez co napis i gęba Adolfa są w niewłaściwym miejscu. I parę drobiazgów które można szybko poprawić: srebrne obicia na drewnianym śmigle i sklejkowym panelu pod kabiną, wyloty kaemów można by podmalować na czerwono, poprawić maszt anteny i przebieg linki, i na koniec wkleić muszkę przed kabiną we właściwym miejscu. O kółku ogonowym od wersji Mk.II już nawet nie piszę. Figurynka wspaniała i bardzo się podoba :super:.

• Thanks 1

22 godziny temu, TAW napisał:

Bardzo dobre wykonanie w bardzo małej skali. Podoba mi się w jaki sposób zaakcentowałeś fałdowanie materiału na ogonie i wiarygodne malowanie maleńkiej figurki. Nie wiedziałem, że i w tym dziale takie fajne rzeczy działasz.

Dziękuję, no czasem jakieś latadło lubię  skleić :)

20 godzin temu, barszczo napisał:

Za Hurrasia wielki plus ale dlatego że to Hurraś, to muszę się poprzyczepiać. W tym modelu skrzydło jest uniwersalne z wersją B i trzeba w nim zaszpachlować niepotrzebne panele uzbrojenia, a zostały. Odznaka Dywizjonu jest ciut za wysoko, przez co napis i gęba Adolfa są w niewłaściwym miejscu. I parę drobiazgów które można szybko poprawić: srebrne obicia na drewnianym śmigle i sklejkowym panelu pod kabiną, wyloty kaemów można by podmalować na czerwono, poprawić maszt anteny i przebieg linki, i na koniec wkleić muszkę przed kabiną we właściwym miejscu. O kółku ogonowym od wersji Mk.II już nawet nie piszę. Figurynka wspaniała i bardzo się podoba :super:.

Dzięki bardzo :) Obicia poprawię, bo kredką robione więc da się usunąć, reszty nie będę już ruszał. Ja jestem zwykłym zklejaczem, ma ładnie na półce się prezentować i oko cieszyć :), Natomiast fakt, może przy następnym modelu bardziej przyjglądnę  się dokumentacji 😉

Pozdrawiam

• Like 1