Yachieku Napisano Poniedziałek o 12:11 Share Napisano Poniedziałek o 12:11 Witam Kolegów i przedstawiam moje podejście do Apacza w wersji Longbow, block II, późnej od Academy. Wielu z Was już go sklejało, więc nie będę recenzował samego modelu. Model wzbogaciłem blaszkami od Eduarda i działkiem żywicznym od Res kita. W sumie to miałem dylemat czy w ogóle użyć blaszek w kokpicie, bo Eduard zrobił panele na granatowo, a powinny być czarne. Musiałem pobrudzić kokpit, żeby nie rzucało się to w oczy. Co do działka, to w sumie też nie ma potrzeby przepłacać, bo to z Academy jest całkiem ok i jakby dodać trochę drucików, to by wystarczyło. No ale kupiłem dodatki zanim przyszedł model. Głównym kolorem malowania był US Olive Drab (71.043) Vallejo Model Air. Największą klęskę poniosłem wklejając oszklenie. Zrobiłem to na wcześniejszym etapie niż radzi instrukcja, a że kokpit nie jest szczelny, to podczas szlifowania kadłuba dostało się sporo pyłu pod owiewkę i części nie udało mi się wydmuchać. Ponadto, łączenie owiewki z kadłubem sprawiło mi sporo problemów i wygląda moim zdaniem najsłabiej (po przyklejeniu były spore szpary i nie wszystkie wypełniłem szpachlą przez wspomniane już problemy ze szlifowaniem i dostawaniem się drobin pod owiewkę. Zapraszam do oglądania 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yachieku Napisano Poniedziałek o 12:13 Autor Share Napisano Poniedziałek o 12:13 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi