bart207skw Napisano Środa o 22:06 Share Napisano Środa o 22:06 (edytowane) Witam. Czas odpalić kolejny Mistercraftowy temat. Tym razem padło na kultowego lynxa. Mam duży sentyment do tych modeli. Tymi modelami jakiś czas temu debiutowałem na tym forum. Z tego co mi wiadomo jest to model inspirowany modelem lynxa ze stajni Novo/Frog, a pierwotnie został wypuszczony przez ZTS Plastyk. Będę wykonywał wersję z rysiem. Poniżej na fotkach: - występowały dwie wersje pudła, ale tylko jedna była prawidłowa, - pracując nad modelem będę inspirował sie modelem tego śmigłowca od Hobby Boss, - niestety w zestawie kalkomanii w MC nie było wszystkiego stąd zakupy dwóch pozostałych wydań tego modelu od ZTS Plastyk i Big Model, - zawartość pudła na zdjęciach - uwagę zwraca bardzo słabo zaprojektowane i wykonane oszklenie: jakość, grubość i ta belka w przednim oszklenia - będzie to wymagało mi.in. polerowania, - drążki przednie wzięte z poprzedniego projektu apacha - co w rodzinie to nie zginie, - dłubnąłem na razie coś we wnętrzu, ale będzie skromnie bo będzie 99,9% z pudła (poza drążkami), - poza tym jest to projekt upamiętniający 80-lecie ZTS Plastyk Pruszków. Zapraszam do galerii: Edytowane Środa o 22:06 przez bart207skw 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 11 godzin temu Share Napisano 11 godzin temu Masz zacięcie do tego szmelcu z Mistercrafta. Powodzenia w budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 5 godzin temu Share Napisano 5 godzin temu (edytowane) 21 godzin temu, bart207skw napisał: - poza tym jest to projekt upamiętniający 80-lecie ZTS Plastyk Pruszków. a co Wy chcecie upamiętniać? ZTS swoim Jakiem Iłem i RWDdziakami Łosiem i Czaplą? Wiekszy wpływ na rozwój modelarstwa miało KP, czy zdobywane cudem Airfixy czy Matchboxy (te dwa ostatnie miałyh realny wkład w modelarstwo).... Dobra dawaj klej Zniesiemy z Tobą godnie te tortury Edytowane 5 godzin temu przez Moses Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 5 godzin temu Autor Share Napisano 5 godzin temu 31 minut temu, Moses napisał: a co Wy chcecie upamiętniać? ZTS swoim Jakiem Iłem i RWDdziakami Łosiem i Czaplą? Wiekszy wpływ na rozwój modelarstwa miało KP, czy zdobywane cudem Airfixy czy Matchboxy (te dwa ostatnie miałyh realny wkład w modelarstwo).... Dobra dawaj klej Zniesiemy z Tobą godnie te tortury Już trochę tych zgniotkow zrobiłem, ale ten będzie wyjątkowy 99,99% pudełko. Nic od siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 5 godzin temu Share Napisano 5 godzin temu 3 minuty temu, bart207skw napisał: Nic od siebie. Prócz drązków 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi