Gerd Napisano 6 Lutego Share Napisano 6 Lutego Bardzo efektowna ta delikantna zieleń. BRAWO! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 8 Lutego Autor Share Napisano 8 Lutego W dniu 6.02.2026 o 21:14, Gerd napisał: Bardzo efektowna ta delikantna zieleń. BRAWO! Dzięki! Po krótkiej przerwie spowodowanej zawodowymi wyjazdami wracam z małą aktualizacją... Zacząłem sobie tworzyć podstawkę pod armatę. Ambitny plan zakładał wykonanie brzózki własnoręcznie. Zacząłem od stworzenia pnia i głównych gałęzi... Uznałem, że taka kora jest mało "brzozowa", więc dodałem później trochę husteczki klejonej na CA, którą tu i ówdzie rozdzierałem... Po pomalowaniu bazowych kolorów z aerografu zacząłem przyklejać pojedynczo gałązki Mininatur i... niestety, nie doceniłem "żarłoczności" takiego małego drzewka - miałem 1/4 opakowania i na ledwo połowę drzewka zużyłem cały ten zapas. Co gorsza, okazuje się, że Mininatur nie jest już dostępny i mam problem, żeby znaleźć takie same krzaczki, jak dotychczas używane - te AK/Mig są zwykle z większymi liśćmi, często też wyglądają na zdjęciach raczej słabiutko. Natrafiłem na markę(?) Silhouette, która wygląda jak następca Mininatur, tylko paczka takich krzaczków to koszt ponad 40e, więc trochę słabo... Muszę coś wykombinować, bo jak na pierwszy raz byłem zadowolony z osiąganych rezultatów i po dalszych pracach była szansa na (chyba) całkiem fajne drzewko. Pozdrowienia! 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 11 Lutego Share Napisano 11 Lutego Żarłok, ale warto, efekt pierwszorzędny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 11 Lutego Autor Share Napisano 11 Lutego Dzieki! Przy okazji - okazało się, że krzaczki MiniNatur są dostępne, może nie wszędzie, ale są - zmyliły mnie zdjęcia produktowe bez pudełka i brak numeru produktu w nazwie, ale w opisach numer zgadzał się z tym, który miałem na swoim pustym pudełku, także zapasy uzupełnione i wkrótce wracam do modelarstwa dendrologicznego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziek Napisano 11 Lutego Share Napisano 11 Lutego @Kamil K.podasz jakiś namiar na te chaszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robi Napisano 11 Lutego Share Napisano 11 Lutego 42 minuty temu, Kamil K. napisał: wkrótce wracam do modelarstwa dendrologicznego. Jakiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 11 Lutego Autor Share Napisano 11 Lutego 27 minut temu, zyziek napisał: @Kamil K.podasz jakiś namiar na te chaszcze? Oto one: https://allegro.pl/oferta/mininatur-filigranowy-krzew-letni-1-2-szt-17063073532 Z pierwszego rzutu oka odrobinkę różnią się od tych sprzed 10 lat - tamte wydawały mi się jeszcze lepsze. Niemniej, cena jest OK, wziąłem na wszelki wypadek 2 opakowania bo myślałem, że będzie tego malutko, a okazało się, że to naprawdę solidny kawał krzaczorów. 17 minut temu, Robi napisał: Jakiego? https://letmegooglethat.com/?q=dendrologia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziek Napisano 11 Lutego Share Napisano 11 Lutego 19 minut temu, Kamil K. napisał: Oto one: https://allegro.pl/oferta/mininatur-filigranowy-krzew-letni-1-2-szt-17063073532 Z pierwszego rzutu oka odrobinkę różnią się od tych sprzed 10 lat - tamte wydawały mi się jeszcze lepsze. Niemniej, cena jest OK, wziąłem na wszelki wypadek 2 opakowania bo myślałem, że będzie tego malutko, a okazało się, że to naprawdę solidny kawał krzaczorów. https://letmegooglethat.com/?q=dendrologia Brzoza jak malowana wyszła, więc trzeba się zaopatrzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 22 Lutego Autor Share Napisano 22 Lutego Witajcie, Gdzieś w międzyczasie od składania drzewka powstaje też podstawka. Jak widzę, przeoczyłem tu wrzucenie zdjęcia pokazującego koncepcję całej scenki. A więc ma być to tak: W tym momencie podstawka ma już wykonany grunt i pierwszą warstwę trawki... Następnie powstała druga warstwa trawek.... I wreszcie kolorki bazowe. Teraz uzupełnię roślinność, której nie chciałem zamalować w całości aerografem i będę kolorował dalej Pozdrowienia! 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 3 Marca Autor Share Napisano 3 Marca Cześć, Trochę ostatnio podziałałem, ale zaniedbałem robienie zdjęć. Podstawka jest już po kolejnej warstwie roślinności. Brakuje jeszcze trzeciej warstwy Z tego wszystkiego przymierzyłem sobie armatę wraz z resztą barachła i zapomniałem zrobić zdjęć "gołej" podstawki. Jeszcze trochę roboty zostało, ale już bliżej niż dalej. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 3 Marca Share Napisano 3 Marca 9 minut temu, Kamil K. napisał: Jeszcze trochę roboty zostało, ale już bliżej niż dalej. Szczególnie, że Bytom też już bliżej niż dalej. Wybierasz się? A modelik świetny. Jak zwykle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 3 Marca Autor Share Napisano 3 Marca 25 minut temu, Endrju napisał: Szczególnie, że Bytom też już bliżej niż dalej. Wybierasz się? A modelik świetny. Jak zwykle. Dzięki! W tym roku chyba nie, mam trochę zapchany kalendarz tuż przed i w zasadzie w trakcie zawodów. Ale koncepcja by "zdanżać" mimo to jest jak najbardziej słuszna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 8 Marca Autor Share Napisano 8 Marca Kolejne roślinki i listki na swoim miejscu. Pozdrowienia! 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 8 Marca Share Napisano 8 Marca Tworzenie realistycznych winiet masz doprowadzone do perfekcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 9 Marca Autor Share Napisano 9 Marca Dzięki! Nie przesadzałbym jednak - mi już parę rzeczy się tu nie podoba. Ale pod względem nauki i wyciągania wniosków, to był to na pewno bardzo istotny "projekt". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 11 godzin temu Autor Share Napisano 11 godzin temu Flaczek skończony. Zapraszam do galerii: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi