Marudek Napisano 15 Grudnia 2008 Share Napisano 15 Grudnia 2008 Witam! Oto niedawno ukonczony hydroplan w dosyc interesujacym malowaniu. Model wymagal odrobiny poswiecenia i cierpliwosci, bo wnetrze i pare innych czesci trzeba bylo wykonac od podstaw. Jak juz bylo mowione w watku warsztatowym model troche za bardzo sie blyszczy. To wina moich eksperymentow z farbami. Ostatecznie uzylem farby Citadel, ktorej po przejsciach z malowaniem postanowilem nie matowic. Wiecej o modelu i samej konstrukcji w watku warsztatowym. Zapraszam do galerii: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 15 Grudnia 2008 Share Napisano 15 Grudnia 2008 Wygląda bardzo fajnie Gratuluje udanego modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 15 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2008 No, ten haczyk z tylu to ma dzieki Tobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
łsobota Napisano 15 Grudnia 2008 Share Napisano 15 Grudnia 2008 Piękna robota Piotrek! Błyszczenie w żaden sposób nie przeszkadza, a wręcz przeciwnie - nadaje całości jakiegoś niepowtarzalnego uroku. Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 15 Grudnia 2008 Share Napisano 15 Grudnia 2008 no śliczny i jeszcze te szprychowane koła - rispekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 15 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2008 Dzieki Łukasz! Z tym blyszczeniem to roznie - innym moze sie nie spodobac. Ale mi az tak bardzo nie przeszkadza. Jedno jest pewne - nastepny bedzie lepszy Dzieki wuwumaster - kola robilem od podstaw - zeby byly takie jak na zdjeciu z monografii . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 22 Grudnia 2008 Share Napisano 22 Grudnia 2008 Jest ten model git! A odkąd zły i nader przebiegły Avi dał mi niemal sklejonego w 1/72, więc nie wiem, jak cię ziomalu przebic ... słuchaj, tylko na 1 fotce widac brudy na pływakach [a kto pływa ten nie ginie - hop hop hop!] więc może stąd sprawa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArmiA Napisano 22 Grudnia 2008 Share Napisano 22 Grudnia 2008 No, to teraz czekamy co pokażesz w konkursie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 22 Grudnia 2008 Share Napisano 22 Grudnia 2008 Pięknie wykonany model. Znam oryginał, widzialem warsztat - kawał naprawdę solidnej roboty. Dodatkowo ten wózek - po prostu całość świetna! Gratularum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 22 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2008 Wydaje mi sie, ze jak na 8 w zyciu model plastikowy i 2 malowany aero - wyszedl jako tako. Jestem pewien, ze mogloby byc jeszcze lepiej gdybym go tyle razy nie zdemolowal przy scieraniu tej paskudnej farby, ktora pierwotnie go psiknalem. Wiem, ze nastepny bedzie duzo lepszy... A potem nastepny i nastepny - az wreszcie nabiore wprawy na tyle by ruszyc na moj magazyn hydroplanow w 1/48 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 22 Grudnia 2008 Share Napisano 22 Grudnia 2008 Gratuluje Fotki Admina Wydaje mi się, czy faktycznie lewy pływak jest rozczelniony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 22 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2008 Dzieki Tornado! Sam sie zdziwilem jak zobaczylem swoj model na pierwszej stronie. A jesli chodzi o te szczeliny na plywakach w okolicach zastrzalow - to one rzecztywiscie tam sa . Testors zrobil wciecie w obu plywakach w ktore wkleja sie jednoczesciowy zastrzal. Wkleilem go razem z linkami naciagow i nie bardzo mialem jak to szpachlowac a potem szlifowac. Balem sie troche o te wypukle nity. Zreszta spasowanie na obudowie silnika tez nie bylo idealne. Tu jednak moglem sie pobawic i w miare dobrze spasowac wszystkie czesci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi