Hubert Kendziorek Posted October 18 Share Posted October 18 Zasadniczo miałem już nie robić w 1:72, poza odrzutowcami i wielosilnikowymi tłokowymi, ale coś naszło mnie i wieczorem, przy pieczeniu chleba, rozgrzebałem cudaka. Cztery wieczory później (w czasie niecałego tygodnia) - model gotowy. Tak mi się spodobało, że dokupiłem jeszcze kilka innych myśliwców w tej skali. Kawanishi N1K1-Ja, myśliwiec cesarskiej japońskiej marynarki wojennej, mój ulubiony, tu oznaczony symbolem ヨ-110 na ogonie, pod koniec wojny rozbił się podczas lądowania. Oznaczenie ヨ („Yo”) na ogonie wskazuje na przynależność do Yokosuka Kōkūtai, jednostki znanej z eksploatacji zarówno samolotów Mitsubishi A6M7 Zero, jak i Kawanishi N1K1-Ja Shiden. Modelik firmy Tamiya - prosty, prawie samoskładalny, tylko łączenie płata z kadłubem na spodzie wymaga uwagi. Dodałem tylko lufy od Mastera, nity. Malowany farbami MRP. Pozdrawiam, Hubert 17 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
barszczo Posted October 18 Share Posted October 18 Szybki projekt, dobry projekt. Fajny grubas . 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mig Posted October 19 Share Posted October 19 Taka latająca beczka. Model szybko zrobiony ale na wysokim poziomie 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Endrju Posted October 26 Share Posted October 26 (edited) Fajny model a i ciekawy samolot. Edited October 26 by Endrju 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hubert Kendziorek Posted October 27 Author Share Posted October 27 Dzięki, Panowie. Zabieram się niebawem za N1K2-J Shiden Kai, prosty modelik od Hasegawy, aczkolwiek starawy. Szczególnie rażące są wnęki podwozia, gdyby ktoś miał fotki wnęk z Maru Mechanic Nr. 21 , albo innego źródła - będę zobowiązany. inne japońskie wydawnictwa mam, ale czuję niedosyt i niedoinformowanie. W razie braku lepszych danych, będę pewnie musiał wzorować się na żywicach CMK do 1:48, a trudno nazwać to źródłem informacji. Pozdrawiam Hubert Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts