JacekKowacki Napisano 2 Listopada 2025 Share Napisano 2 Listopada 2025 (edytowane) Dzień dobry. Edytowane 3 Listopada 2025 przez JacekKowacki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JacekKowacki Napisano 2 Listopada 2025 Autor Share Napisano 2 Listopada 2025 Cześć ,nabyłem takie dwa pudła i zamierzam zbudować z tego jeden pojazd, będę musiał dostrugać parę elementów wnętrza czyli głównie ,,Drawę” przed modyfikacją jako,że czołg ma odzwierciedlać pojazd z jednostki z Żagania w której Twarde już nie służą od dobrych 10 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan_Kurt Napisano 2 Listopada 2025 Share Napisano 2 Listopada 2025 Cześć, a pulpit działonowego będziesz też dostrugiwał, czy odbój? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JacekKowacki Napisano 2 Listopada 2025 Autor Share Napisano 2 Listopada 2025 Godzinę temu, Kapitan_Kurt napisał: Cześć, a pulpit działonowego będziesz też dostrugiwał, czy odbój? Cześć, właśnie mam dylemat co do tego wnętrza, ciężko o dokładne zdjęcia pulpitów, chyba będę musiał się pokusić o uproszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JacekKowacki Napisano 2 Listopada 2025 Autor Share Napisano 2 Listopada 2025 31 minut temu, JacekKowacki napisał: Cześć, właśnie mam dylemat co do tego wnętrza, ciężko o dokładne zdjęcia pulpitów, chyba będę musiał się pokusić o uproszczenia. Chociaż zdjęcia wnętrz już znalazłem właśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JacekKowacki Napisano 7 Listopada 2025 Autor Share Napisano 7 Listopada 2025 W dniu 2.11.2025 o 17:48, Kapitan_Kurt napisał: Cześć, a pulpit działonowego będziesz też dostrugiwał, czy odbój? Cześć, właśnie mam dylemat co do tego wnętrza, ciężko o dokładne zdjęcia pulpitów, chyba będę musiał się pokusić o uproszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JacekKowacki Napisano 7 Listopada 2025 Autor Share Napisano 7 Listopada 2025 Witam,pora zacząć sklejanie. Póki co części od T-72 są takie same jak te do Twardego, jedyna różnica którą zaobserwowałem na początkowym etapie to inna dolna płyta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLO Napisano 7 Listopada 2025 Share Napisano 7 Listopada 2025 Trochę słabo widać te różnice ale to pokłosie tego że jednocześnie mieliśmy produkowane od podstaw Twarde i przebudowywane z istniejących już T72 pozdrawiam OLO. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JacekKowacki Napisano 9 Listopada 2025 Autor Share Napisano 9 Listopada 2025 Cześć mam, pytanie do kolegów bo męczy mnie to dzisiaj, jakie dodatki byście polecili do Twardego, chodzi mi o blachy, lufę, karabin 12,7 itp.,ponieważ brakuje mi doświadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemekW Napisano 9 Listopada 2025 Share Napisano 9 Listopada 2025 W dniu 8.11.2025 o 00:22, OLO napisał: Trochę słabo widać te różnice ale to pokłosie tego że jednocześnie mieliśmy produkowane od podstaw Twarde i przebudowywane z istniejących już T72 pozdrawiam OLO. Ale czy Twarde budowane "od nowego" różniły się dnem kadłuba od naszych łabędzkich T-72? Przemek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLO Napisano 10 Listopada 2025 Share Napisano 10 Listopada 2025 Nie pamiętam gdzie to czytałem ale budowane od podstaw miały wzmocnioną podłogę wanny kadłub pozdrawiam OLO 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JacekKowacki Napisano 16 Listopada 2025 Autor Share Napisano 16 Listopada 2025 Znalazłem chwilę czasu i skończyłem zawieszenie wraz z kołami i zabrałem się za gąsienice. Zdziwiłem się, że producent zrobił ruchome zawieszenie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JacekKowacki Napisano 19 Listopada 2025 Autor Share Napisano 19 Listopada 2025 Gąsienice złożone, zacząłem robić wnętrze. Będę musiał pomyśleć nad mocowaniem siedzenia kierowcy, bo Twarde inaczej jak T-72 nie miały mocowania do dna kadłuba tylko dla zwiększenia bezpieczeństwa na miny siedzisko było zawieszone do boku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JacekKowacki Napisano 20 Listopada 2025 Autor Share Napisano 20 Listopada 2025 W dniu 10.11.2025 o 01:24, OLO napisał: Nie pamiętam gdzie to czytałem ale budowane od podstaw miały wzmocnioną podłogę wanny kadłub pozdrawiam OLO Dokładnie to samo czytałem tylko też nie pamiętam gdzie, oraz to, że zmieniono przytwierdzenie fotela kierowcy na mniej podatne na skutki min. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemekW Napisano 20 Listopada 2025 Share Napisano 20 Listopada 2025 4 godziny temu, JacekKowacki napisał: Dokładnie to samo czytałem tylko też nie pamiętam gdzie, oraz to, że zmieniono przytwierdzenie fotela kierowcy na mniej podatne na skutki min. Pozdrawiam O tym fotelu kierowcy, to gdzieś czytałem, że został podwieszony pod stropem. Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JacekKowacki Napisano 21 Listopada 2025 Autor Share Napisano 21 Listopada 2025 W dniu 20.11.2025 o 14:45, PrzemekW napisał: O tym fotelu kierowcy, to gdzieś czytałem, że został podwieszony pod stropem. Przemek Dokładnie tak. Poniżej zdjęcie z Ośrodka-Badawczo Rozwojowego Urządzeń Mechanicznych. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JacekKowacki Napisano 26 Listopada 2025 Autor Share Napisano 26 Listopada 2025 (edytowane) Pierwszy etap do którego zaraz nie będzie dostępu. Edytowane 26 Listopada 2025 przez JacekKowacki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JacekKowacki Napisano 26 Listopada 2025 Autor Share Napisano 26 Listopada 2025 Początki malowania wnętrza, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JacekKowacki Napisano 3 Grudnia 2025 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2025 Pomału do przodu. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 3 Grudnia 2025 Share Napisano 3 Grudnia 2025 Super wyszło, szkoda wnętrze opinaczami brudzić, śladów się narobi i dowódca nie będzie zachwycony. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JacekKowacki Napisano 3 Grudnia 2025 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2025 15 minut temu, robertmodelarz napisał: Super wyszło, szkoda wnętrze opinaczami brudzić, śladów się narobi i dowódca nie będzie zachwycony. Dzięki, już i tak brudny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 3 Grudnia 2025 Share Napisano 3 Grudnia 2025 Chińczycy pochwalili się zdjęciami PT-91 Blok sterująco-diagnostyczny US-DK-1 Drawa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LechaMazur Napisano 11 Grudnia 2025 Share Napisano 11 Grudnia 2025 W dniu 3.12.2025 o 22:30, bulik58 napisał: Chińczycy pochwalili się zdjęciami PT-91 Blok sterująco-diagnostyczny US-DK-1 Drawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LechaMazur Napisano 11 Grudnia 2025 Share Napisano 11 Grudnia 2025 7 minut temu, LechaMazur napisał: ,,Chińczycy „nie muszą się chwalić,zdjęcia wnętrza są powszechnie dostępne. W starych wersjach Twardego jest standartowa tablica przyrządów,a blok US-DK-1 tam z tego co mi się wydaje nie występował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan_Kurt Napisano 12 Grudnia 2025 Share Napisano 12 Grudnia 2025 Dokładnie tak, bloku US-DK-1 nie ma w Twardych, jest to samo co w T-72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi