Abominus Posted November 10 Share Posted November 10 Nie wiem... Ja to mam pecha do tych owiewek. Na początku roku Airacobra a teraz Tenzan. W modelu firmy Hobby 2000 użyłem zestawowych masek przez malowaniem elementów przeźroczystych. Z racji ciągnących się prac nad modelem maski były nałożone kilak dłuugich miesięcy. Na koniec tuż po ich zdjęciu na "szybkach" tu i tam pozostały ślady, chyba po tym kleistym specyfiku, który pozwala maskom przylegać do powierzchni elementu. Jakieś rady jak i czym to bezpiecznie usunąć bez dalszej szkody dla owiewki? :(:( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_OldMan_ Posted November 10 Share Posted November 10 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fixer Posted November 10 Share Posted November 10 Drewniana wykałaczka przycięta "na płasko", można dodatkowo zwilżyć ją IPA. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wprzybylak Posted November 11 Share Posted November 11 Produkt Wamodu. U mnie się sprawdza, nie matowi powierzchni przezroczystych, ale należy uważać bo rozpuści każdą farbę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
giberes Posted November 11 Share Posted November 11 31 minut temu, wprzybylak napisał: Produkt Wamodu. U mnie się sprawdza, nie matowi powierzchni przezroczystych, ale należy uważać bo rozpuści każdą farbę. Niestety matowi "szkło" ze Zvezdy. Czego byś nie użył, najpierw sprawdź na odpadzie, nawet wykałaczka może porysować. Spróbuj " taśmą na klej", kilka razy przyklej mocną taśmę i zerwij. W najgorszym wypadku będziesz musiał farbę poprawić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Abominus Posted November 11 Author Share Posted November 11 Koledzy dziękuję za pomoc. Spróbowałem z WD-40 i błyskawicznie pomogło. Mało tego..szklarnia w Tenzanie pięknie się błyszczy. Można temat zamykać. Pozdrawiam! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts