Abominus Napisano Poniedziałek o 18:01 Share Napisano Poniedziałek o 18:01 Nie wiem... Ja to mam pecha do tych owiewek. Na początku roku Airacobra a teraz Tenzan. W modelu firmy Hobby 2000 użyłem zestawowych masek przez malowaniem elementów przeźroczystych. Z racji ciągnących się prac nad modelem maski były nałożone kilak dłuugich miesięcy. Na koniec tuż po ich zdjęciu na "szybkach" tu i tam pozostały ślady, chyba po tym kleistym specyfiku, który pozwala maskom przylegać do powierzchni elementu. Jakieś rady jak i czym to bezpiecznie usunąć bez dalszej szkody dla owiewki? :(:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano Poniedziałek o 18:56 Share Napisano Poniedziałek o 18:56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fixer Napisano Poniedziałek o 18:57 Share Napisano Poniedziałek o 18:57 Drewniana wykałaczka przycięta "na płasko", można dodatkowo zwilżyć ją IPA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wprzybylak Napisano wczoraj o 08:50 Share Napisano wczoraj o 08:50 Produkt Wamodu. U mnie się sprawdza, nie matowi powierzchni przezroczystych, ale należy uważać bo rozpuści każdą farbę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano wczoraj o 09:28 Share Napisano wczoraj o 09:28 31 minut temu, wprzybylak napisał: Produkt Wamodu. U mnie się sprawdza, nie matowi powierzchni przezroczystych, ale należy uważać bo rozpuści każdą farbę. Niestety matowi "szkło" ze Zvezdy. Czego byś nie użył, najpierw sprawdź na odpadzie, nawet wykałaczka może porysować. Spróbuj " taśmą na klej", kilka razy przyklej mocną taśmę i zerwij. W najgorszym wypadku będziesz musiał farbę poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abominus Napisano wczoraj o 09:34 Autor Share Napisano wczoraj o 09:34 Koledzy dziękuję za pomoc. Spróbowałem z WD-40 i błyskawicznie pomogło. Mało tego..szklarnia w Tenzanie pięknie się błyszczy. Można temat zamykać. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi