Michał Napisano 19 Grudnia 2008 Share Napisano 19 Grudnia 2008 (edytowane) Skoro że dziś w szkole miałem wigilie i dostałem model jako prezent to go wykorzystam jako model na konkurs Model to tankietka TKS z 20 mm NKM wz.38 FK in-box: pudło i instrukcja: wszystkie ramki: gumowe gąski: może dojdą jeszcze jakieś elementy fototrawione ale to będzie wiadomo dopiero jutro P.S wszelkie zdjęcia i pomoce mile widziane Edytowane 23 Grudnia 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 19 Grudnia 2008 Share Napisano 19 Grudnia 2008 Jakie wykorzystasz gąski? Gumowe czy plastikowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Napisano 19 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2008 Nie wiem jeszcze ,a jakie mi radzicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 19 Grudnia 2008 Share Napisano 19 Grudnia 2008 odpowiem tak.a wolisz jezdzic polonezem czy mercem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Napisano 19 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2008 (edytowane) no to już wiem dzięki P.S dweler fajna przenośnia Edytowane 29 Grudnia 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 19 Grudnia 2008 Share Napisano 19 Grudnia 2008 Oooo odgapialski, też go robię na warsztacie konkursowym wiec z chęcią pooglądam i może coś podpatrzę :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Napisano 19 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2008 No i mam pytanie czy TKS służył u Niemców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 19 Grudnia 2008 Share Napisano 19 Grudnia 2008 No i mam pytanie czy TKS służył u Niemców Jako zdobycze, tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 19 Grudnia 2008 Share Napisano 19 Grudnia 2008 Kolejna ofiara RMP na pokładzie Witaj witaj ! Poznaniak do tego tym bardziej postaram się pomóc. Model z pudła czy będziesz przerabiał ? Dodatkowa lufa ? Wnętrze ? Blaszki ? Napisz co dokładnie planujesz. W razie czego śmiało pisz na priv. Pozdrawiam ciepło i trzymam kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Napisano 19 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2008 (edytowane) Jutro jadę na zakupy do modelarskiego i zobaczymy czy coś kupię Edytowane 19 Grudnia 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Napisano 19 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2008 mroko94 a mógł bym poprosić zdjęcie jakieś jeżeli są oczywiscie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 19 Grudnia 2008 Share Napisano 19 Grudnia 2008 Też przeszedłem przez ten model choć było ciężko: PS Gąsek użyj plastikowych, tylko uważaj przy ich wycinaniu bo łatwo pękają ( gumy niczego nie sobą przedstawiają, w dodatku u mnie były poprzekrzywiane....) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Napisano 19 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2008 (edytowane) dzięki za rade:piwo: pozdro Edytowane 19 Grudnia 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 19 Grudnia 2008 Share Napisano 19 Grudnia 2008 Wiem że są niemiecki tankietki ale zdjęć takich nie mam, bo siedze w współczesnej To chyba będzie niemiecka zdjęcie pochodzi z http://www.odkrywca-online.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 19 Grudnia 2008 Share Napisano 19 Grudnia 2008 Tu masz jeszcze dwa zdjęcia najbardziej znane w internecie: Ale dlaczego niemiecka? Zrób polską jest ładniejsza ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Napisano 19 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2008 jeszcze do malowania daleko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 19 Grudnia 2008 Share Napisano 19 Grudnia 2008 Też przeszedłem przez ten model choć było ciężko: Stroju ale robiłeś prosto z pudła prawda ? Bo widzę, że pokrywy wizjerów grube jak w Tigrze, to "coś" na wykuszu nkm to dla mnie zawsze zagadka. Nitów z boku pancerza też niema. Nie czepiam się bo modelik zgrabny tylko tak pytam o warsztat, bez urazy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 Grudnia 2008 Share Napisano 20 Grudnia 2008 TO uwaga nie do autora, ale do moderatora. Jak to jest, że tyle wątków rozpoczęto przez ostatnie dni w konkursie, a tylko mój wątek wyleciał, bo za późno był zgłoszony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 20 Grudnia 2008 Share Napisano 20 Grudnia 2008 Twój wyleciał bo zwaliłeś opis modelu i zaczynając miałeś już coś wydłubane, a powinno być na zero. Taki wydaje mi się był powód. M.in. dlatego ja nie wystartowałem z moim TP AA ale za to może z 202 wyskoczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 Grudnia 2008 Share Napisano 20 Grudnia 2008 Myślę, że jakiś urzędnik Skarbówki siedzi jednak na forum... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 20 Grudnia 2008 Share Napisano 20 Grudnia 2008 Myślę, że jakiś urzędnik Skarbówki siedzi jednak na forum... Moja mama pracuje w skarbówce, coś Ci się nie podoba ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Napisano 20 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2008 Jendrass1 co do tych nitów po bokach i też z przodu i z tyłu brakuje może bym dorobił ,ale nie wiem jak. Może ktoś wie to by mi pod powiedział na priv P.S Jak by co nr gg podaje 12430212 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 20 Grudnia 2008 Share Napisano 20 Grudnia 2008 To samo forum, ten sam konkurs, ta sama strona ten sam czołg- szukajcie, a znajdziecie viewtopic.php?t=11031&postdays=0&postorder=asc&start=30 Małe wiertełko, dużo rozciągniętych ramek lub sztywny drucik i czas start. To robota głupiego ale efekt jest ideolo. Szkic z rozkładem nitów polecam z MiF o tks. Pewnie też nie masz co ? W takim razie w googlach pewnie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 20 Grudnia 2008 Share Napisano 20 Grudnia 2008 może bym dorobił ,ale nie wiem jak W tak małym modelu to dość pracochłonne i odrobinę trudne ale możliwe, bo w końcu wszystko jest do zrobienia. Przedstawię Ci mój sposób choć myślę że znajdziesz szybszy ze względu, że nie posiadam małej wiertarki :P Na początek ostrzem skalpela robię małe dziury w pancerzu, następnie łamię byle jaką ramkę od modelu (plastikową) i rozgrzewam zapalniczką i rozciągam by powstały cienkie druciki. To obcinam na mniejsze i przy pomocy kleju wklejam je w te dziury, po wyschnięciu obcinam żyletką tak by zostały takie nity jak chce. Na koniec szlifuje papierem ściernym by w miarę zaokrąglić, tak to wygląda: Niektóre idą do poprawy wiec nie rób na mój wzór co do ich liczby... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Napisano 20 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2008 (edytowane) dzięki za podpowiedz i zrobię w podobny sposób co Tomek "szlachcik" bo też nie posiadam wiertarki Edytowane 20 Grudnia 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi