Thalgonis Posted December 7, 2025 Share Posted December 7, 2025 Ciałko, wiem, że wszystkie instrukcje podają farbkę do malowania SR-71 jako „Flat Black”, ale taka wielka powierzchnia na czarno (no, trochę przeplatana niezbyt jasnym washem) to będzie nudna jak flaki z olejem... Ciekaw jestem, czy ktoś może podsunie jakiś pomysł, jak urozmaicić powierzchnię takiego „czarnego ptaka”... Może biały marmurek a potem przykrycie bardzo mocno rozcieńczoną czarną? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pmroczko Posted December 7, 2025 Share Posted December 7, 2025 Kiedyś się spotkałem z takim sposobem malowania tego, że modelarz od jednej strony linii podziału paneli przyklejał taśmę i lekko pryskał ciemnym szarym. Po zdjęciu taśmy była widoczna delikatna różnica kolorów. Alternatywnie warto poszukać dobrych form orginału i zobaczyc co tam widać: Albo można się wzorować na pracy kartonowców: 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jachud3 Posted December 7, 2025 Share Posted December 7, 2025 To co wyżej z szarym + broń Boże Flat Black, tylko jakiś NATO Black z Tamki albo Tire Black Gunze. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moses Posted December 9, 2025 Share Posted December 9, 2025 Zobacz tu 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts