BART Napisano 22 Grudnia 2008 Share Napisano 22 Grudnia 2008 Witam! Start trochę opóźniony ale jest . Model który wybrałem do konkursu to Tygrys I (Sd.Kfz.181) pózna wersja firmy Dragon 6416. Żeby stało się zadość regulaminowi poniżej zamieszczam in-boxa. Mój model zostanie wzbogacony o zimmerit żywiczny Atak, części fototrawione Abera oraz chyba się skusze na gąsienice Friulmodel. Co do malowania pojazdu to chyba się zdecyduje na to z instrukcji czyli 503 batalion ale to jeszcze nie jest całkowicie postanowione:). Dodatków jeszcze niemam ale wiem że są w drodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 22 Grudnia 2008 Share Napisano 22 Grudnia 2008 Start trochę opóźniony Coś mi się wydaję, że jeszcze ktoś dołączy. Na wstępie powiem, że mi się model podoba, będę zaglądał i podpatrywał co z nim wyczyniasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 22 Grudnia 2008 Share Napisano 22 Grudnia 2008 Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 22 Grudnia 2008 Share Napisano 22 Grudnia 2008 Ładniusi zestawik i dodatki, oj przyglądnę się chętnie relacji. Jeśli jeszcze nie jesteś przekonany, co do malowania Twojego Tigera - to może pojazd Michaela Wittmanna, sławne 007. Ale to oczywiście tylko moja sugestia... :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 22 Grudnia 2008 Share Napisano 22 Grudnia 2008 to średnio fajne malowanie Jakubie moim zdaniem - na póznych Tygrysach można znależc fajniejsze kamuflaze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BART Napisano 22 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2008 Jeszcze się nie zdecydowałem na konkretne malowanie ta kwestia pozostaje otwarta. . 007 Wittmana wezmę pod uwagę ale jeszcze muszę poszukać w sieci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarny_Wilczur Napisano 22 Grudnia 2008 Share Napisano 22 Grudnia 2008 Start trochę opóźniony ale jest . ----> muzyka gra A teraz do dzieła, (jak to mówił Sofronow) Odnośnie malowania, pozostałbym przy Alfredzie Trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 22 Grudnia 2008 Share Napisano 22 Grudnia 2008 Malowanie w tej instrukcji, to lipa - samo się gubi, przyjrzyjcie się na układ plam, dokładnie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BART Napisano 26 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2008 Witam Pora na małą aktualizacje wątku po zmaganiach wigilijnych. Prace z modelem ruszyły do przodu wanna powoli powstaje co widać na poniższym zdjęciu Ups to pojazd juniora a tak na serio to wanna powstaje Zrobiłem też przymiarkę zimmeritu na tylnej płycie wanny i tu mam pytanie do kolegów jakiego kleju używacie do przyklejania żywicznego zimmeritu? Stosuje go pierwszy raz i nie chce nic popsuć pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 26 Grudnia 2008 Share Napisano 26 Grudnia 2008 ... jakiego kleju używacie do przyklejania żywicznego zimmeritu? W 72 kleiłem go kropelką. Tyle, że to dużo mniejsza powierzchnia była... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 27 Grudnia 2008 Share Napisano 27 Grudnia 2008 Każdy CA będzie dobry. PS: Wkleiłeś już te drążki skrętne?? Bo jak tak - to szkoda. Z racji, że dokupujesz Friule, można było zrobić w pełni ruchomy zawias. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BART Napisano 27 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2008 Dzieki za szybką odpowiedz na moje pytanie. Jakubie pytałeś czy wkleiłem drążki no niestety tak. Ale po wklejeniu zawias pracuje więc efekt ruchomego zawieszenia też powinienem uzyskać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badger Napisano 27 Grudnia 2008 Share Napisano 27 Grudnia 2008 Najlepiej jest sklejać dwuskładnikowymi żywicznymi klejami ja używam poxipolu, z 10 minut czasu na ustawianie elementów, a jak złapie to koniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 27 Grudnia 2008 Share Napisano 27 Grudnia 2008 ja kleje zwykły Revelem a brzegi podklejam na CA - trzyma się już rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 27 Grudnia 2008 Share Napisano 27 Grudnia 2008 PS: Wkleiłeś już te drążki skrętne?? Bo jak tak - to szkoda. Z racji, że dokupujesz Friule, można było zrobić w pełni ruchomy zawias. Cały bajer w tym modelu to to że zawieszenie działa jak w oryginale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BART Napisano 29 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2008 Kolejna aktualizacja z nocnych prac . Poniżej układ chłodzenia jeszcze w trakcie powstawania. Zawieszenie nawet pracuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 2 Stycznia 2009 Share Napisano 2 Stycznia 2009 Dla większego komfortu zerknij na mój watek, dzisiaj opisałem kilka baboli tego modelu. viewtopic.php?p=179189#179189 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 2 Stycznia 2009 Share Napisano 2 Stycznia 2009 Kolejna aktualizacja z nocnych prac chyba poznego popoludnia .fajnie to wyglada,powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BART Napisano 2 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2009 Dla większego komfortu zerknij na mój watek, dzisiaj opisałem kilka baboli tego modelu.viewtopic.php?p=179189#179189 Cześć, dzięki za wskazówki już przeczytałem twoje żale ja staram się stosować zasadę zanim przykleisz przymierz z 3 razy. Co do klap nad wentylatorami to zrobiłem je ruchome ale jeszcze nie przymierzałem z dolną częścią . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BART Napisano 12 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2009 Po małej przerwie kolejna aktualizacja moich poczynań przy modelu . Tempo może nie jest takie zabójcze jak u innych ale powoli do przodu. Po wskazówkach Seb'a które napisał w swoim wątku poszperałem w necie i znalazłem zdjęcie otwartego przedziału wentylatorów chłodzących. Uruchomiłem papier ścierny, pilniki i zabrałem się za przerabianie części z zestawu które są źle wykonane tak aby dobrze leżały i nie wystawały ponad płyte pancerza. Kolejnym etapem jest dorobienie blachy oddzielajacą wentylatory widocznej na zdjęciu z numerem 2. . Klapy od wentylatorow zrobilem w wersji ruchomej (taki dodatek) W czasie poszukiwania blaszki do przedziału wentylatorowego zabrałem się za tylnią płyte : układ wydechowy i resztę sprzętu Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 12 Stycznia 2009 Share Napisano 12 Stycznia 2009 No, no. Sklejanie idzie w dobrym kierunku. Czekam na dalsze prace. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi