kowal76 Napisano 20 Grudnia 2025 Napisano 20 Grudnia 2025 Przedstawiam mój najnowszy model. Messerschmitt Bf 109 F-2 Eduard 1/48. Model malowany farbkami MRP i Gunze. Z dodatków są tylko pasy z kalek 3D. Niestety przytrafiło mi się parę baboli, między innymi zaparowana klejem przednia szyba, czy ślady kleju na dole przy klapach itp. Myślę, że też przekombinowałem z obiciami. Zasadniczo jednak jestem nawet zadowolony z tego modelu :). 12 Cytuj
barszczo Napisano 20 Grudnia 2025 Napisano 20 Grudnia 2025 Za Messerka i ogólną robotę plusik. Z przetarciami faktycznie trochę popłynąłeś, zwłaszcza na śmigle . 1 Cytuj
jachud3 Napisano 20 Grudnia 2025 Napisano 20 Grudnia 2025 Dobry Friedrich nie jest zły o otarciach już było, ja od siebie dorzucę trochę za czysty spód jak na zimowe warunki, ale to czepialstwo tylko 1 Cytuj
kowal76 Napisano 20 Grudnia 2025 Autor Napisano 20 Grudnia 2025 Godzinę temu, barszczo napisał: Za Messerka i ogólną robotę plusik. Z przetarciami faktycznie trochę popłynąłeś, zwłaszcza na śmigle . A co drewno pewnie , łatwe do poprawy. Cytuj
barszczo Napisano 20 Grudnia 2025 Napisano 20 Grudnia 2025 Godzinę temu, kowal76 napisał: A co drewno pewnie , łatwe do poprawy. Tym razem metalowe, więcej otarć powinno być na krawędzi natarcia niż na spływie. A standardowo jak u Niemców, przód w miarę nie uszkodzony, tył wytarty od góry do gołego metalu. 1 Cytuj
kowal76 Napisano 20 Grudnia 2025 Autor Napisano 20 Grudnia 2025 2 minuty temu, barszczo napisał: Tym razem metalowe, więcej otarć powinno być na krawędzi natarcia niż na spływie. A standardowo jak u Niemców, przód w miarę nie uszkodzony, tył wytarty od góry do gołego metalu. Rozumiem, dzięki 1 Cytuj
wuwumaster Napisano 21 Grudnia 2025 Napisano 21 Grudnia 2025 (edytowane) Kapitalny! Mi tam się całkiem podoba to złachanie białego kamo. No i od spodu chyba poprawianie śrub/nitów poszło zbyt dużym kalibrem. Zrobiłem takiego naście lat temu ale w 72 ze Zvezdy, wtedy nie wiedziałem że kołpak ma mieć żółte wstawki, no i osłony podwozia założyłem - dopiero później znalazłem foto oryginału że ten mesiek latał z gołymi gnatami. A muszę zapytać - co to za poprawność polityczna na ogonie? Pozdr ww Edytowane 21 Grudnia 2025 przez wuwumaster 1 Cytuj
kowal76 Napisano 21 Grudnia 2025 Autor Napisano 21 Grudnia 2025 3 godziny temu, wuwumaster napisał: Kapitalny! Mi tam się całkiem podoba to złachanie białego kamo. No i od spodu chyba poprawianie śrub/nitów poszło zbyt dużym kalibrem. Zrobiłem takiego naście lat temu ale w 72 ze Zvezdy, wtedy nie wiedziałem że kołpak ma mieć żółte wstawki, no i osłony podwozia założyłem - dopiero później znalazłem foto oryginału że ten mesiek latał z gołymi gnatami. A muszę zapytać - co to za poprawność polityczna na ogonie? Pozdr ww Dziękuję. Co do poprawności, to ze względu na publikację na Facebooku. Niekiedy kasują posty przez swastyki. W sumie tutaj mogłem je zostawić. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi