kowal76 Napisano 20 Grudnia Share Napisano 20 Grudnia Przedstawiam mój najnowszy model. Messerschmitt Bf 109 F-2 Eduard 1/48. Model malowany farbkami MRP i Gunze. Z dodatków są tylko pasy z kalek 3D. Niestety przytrafiło mi się parę baboli, między innymi zaparowana klejem przednia szyba, czy ślady kleju na dole przy klapach itp. Myślę, że też przekombinowałem z obiciami. Zasadniczo jednak jestem nawet zadowolony z tego modelu :). 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 20 Grudnia Share Napisano 20 Grudnia Za Messerka i ogólną robotę plusik. Z przetarciami faktycznie trochę popłynąłeś, zwłaszcza na śmigle . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 20 Grudnia Share Napisano 20 Grudnia Dobry Friedrich nie jest zły o otarciach już było, ja od siebie dorzucę trochę za czysty spód jak na zimowe warunki, ale to czepialstwo tylko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 20 Grudnia Autor Share Napisano 20 Grudnia Godzinę temu, barszczo napisał: Za Messerka i ogólną robotę plusik. Z przetarciami faktycznie trochę popłynąłeś, zwłaszcza na śmigle . A co drewno pewnie , łatwe do poprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 20 Grudnia Share Napisano 20 Grudnia Godzinę temu, kowal76 napisał: A co drewno pewnie , łatwe do poprawy. Tym razem metalowe, więcej otarć powinno być na krawędzi natarcia niż na spływie. A standardowo jak u Niemców, przód w miarę nie uszkodzony, tył wytarty od góry do gołego metalu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 20 Grudnia Autor Share Napisano 20 Grudnia 2 minuty temu, barszczo napisał: Tym razem metalowe, więcej otarć powinno być na krawędzi natarcia niż na spływie. A standardowo jak u Niemców, przód w miarę nie uszkodzony, tył wytarty od góry do gołego metalu. Rozumiem, dzięki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 21 Grudnia Share Napisano 21 Grudnia (edytowane) Kapitalny! Mi tam się całkiem podoba to złachanie białego kamo. No i od spodu chyba poprawianie śrub/nitów poszło zbyt dużym kalibrem. Zrobiłem takiego naście lat temu ale w 72 ze Zvezdy, wtedy nie wiedziałem że kołpak ma mieć żółte wstawki, no i osłony podwozia założyłem - dopiero później znalazłem foto oryginału że ten mesiek latał z gołymi gnatami. A muszę zapytać - co to za poprawność polityczna na ogonie? Pozdr ww Edytowane 21 Grudnia przez wuwumaster 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 21 Grudnia Autor Share Napisano 21 Grudnia 3 godziny temu, wuwumaster napisał: Kapitalny! Mi tam się całkiem podoba to złachanie białego kamo. No i od spodu chyba poprawianie śrub/nitów poszło zbyt dużym kalibrem. Zrobiłem takiego naście lat temu ale w 72 ze Zvezdy, wtedy nie wiedziałem że kołpak ma mieć żółte wstawki, no i osłony podwozia założyłem - dopiero później znalazłem foto oryginału że ten mesiek latał z gołymi gnatami. A muszę zapytać - co to za poprawność polityczna na ogonie? Pozdr ww Dziękuję. Co do poprawności, to ze względu na publikację na Facebooku. Niekiedy kasują posty przez swastyki. W sumie tutaj mogłem je zostawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi