Skocz do zawartości

Bf 109 F-2 Eduard 1/48

kowal76

Rekomendowane odpowiedzi

Przedstawiam mój najnowszy model. Messerschmitt Bf 109 F-2 Eduard 1/48. Model malowany farbkami MRP i Gunze. Z dodatków są tylko pasy z kalek 3D.  Niestety przytrafiło mi się parę baboli, między innymi zaparowana klejem przednia szyba, czy ślady kleju na dole przy klapach itp. Myślę, że też przekombinowałem z obiciami. Zasadniczo jednak jestem nawet zadowolony z tego modelu :).

20251220_114506-EDIT.jpg

20251220_114455-EDIT.jpg

20251220_114037-EDIT.jpg

20251220_114359-EDIT.jpg

20251220_114202.jpg

20251220_113954.jpg

20251220_114430.jpg

20251220_114731.jpg

20251220_114737.jpg

20251017_113107.jpg

• Like 11

Godzinę temu, barszczo napisał:

Za Messerka i ogólną robotę plusik. Z przetarciami faktycznie trochę popłynąłeś, zwłaszcza na śmigle wink4.

A co drewno pewnie 😃, łatwe do poprawy.

Godzinę temu, kowal76 napisał:

A co drewno pewnie 😃, łatwe do poprawy.

Tym razem metalowe, więcej otarć powinno być na krawędzi natarcia niż na spływie. A standardowo jak u Niemców, przód w miarę nie uszkodzony, tył wytarty od góry do gołego metalu.

• Thanks 1

2 minuty temu, barszczo napisał:

Tym razem metalowe, więcej otarć powinno być na krawędzi natarcia niż na spływie. A standardowo jak u Niemców, przód w miarę nie uszkodzony, tył wytarty od góry do gołego metalu.

Rozumiem, dzięki

• Like 1

Kapitalny! Mi tam się całkiem podoba to złachanie białego kamo.

No i od spodu chyba poprawianie śrub/nitów poszło zbyt dużym kalibrem.

Zrobiłem takiego naście lat temu ale w 72 ze Zvezdy, wtedy nie wiedziałem że kołpak ma mieć żółte wstawki, no i osłony podwozia założyłem - dopiero później znalazłem foto oryginału że ten mesiek latał z gołymi gnatami.

A muszę zapytać - co to za poprawność polityczna na ogonie?

Pozdr ww 

Edytowane przez wuwumaster
  • Like 1

3 godziny temu, wuwumaster napisał:

Kapitalny! Mi tam się całkiem podoba to złachanie białego kamo.

No i od spodu chyba poprawianie śrub/nitów poszło zbyt dużym kalibrem.

Zrobiłem takiego naście lat temu ale w 72 ze Zvezdy, wtedy nie wiedziałem że kołpak ma mieć żółte wstawki, no i osłony podwozia założyłem - dopiero później znalazłem foto oryginału że ten mesiek latał z gołymi gnatami.

A muszę zapytać - co to za poprawność polityczna na ogonie?

Pozdr ww 

Dziękuję. Co do poprawności, to ze względu na publikację na Facebooku. Niekiedy kasują posty przez swastyki. W sumie tutaj mogłem je zostawić.