irizar Napisano 28 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2008 Już widze gdzie dzieki za podpowiedź, jednak zamaskuje będzie łatwiej ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 28 Grudnia 2008 Share Napisano 28 Grudnia 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniakscań Napisano 28 Grudnia 2008 Share Napisano 28 Grudnia 2008 Fajny pomysł na modelik!! Czym wycinałeś piasty? Bo ładnie ci to wyszło?!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 28 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2008 ManiakScań wycinałem nożykiem Kolega JarekS mi doradził "Jedziesz ostrym nożykiem po obwodzie, nacinając delikatnie za każdym obrotem, a przejdziesz na wylot" "Trochę to trwa, ale jest bezpieczne" Nacinać delikatnie trzeba ;), oczywiście trzeba szlifować po wycięciu Jareks chyba mnie nie zabije, że dałem jego cytaty , Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniakscań Napisano 28 Grudnia 2008 Share Napisano 28 Grudnia 2008 Ja cię obronie... Dzięki Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 Grudnia 2008 Share Napisano 28 Grudnia 2008 "Jedziesz ostrym nożykiem po obwodzie, nacinając delikatnie za każdym obrotem, a przejdziesz na wylot" "Trochę to trwa, ale jest bezpieczne" Nacinać delikatnie trzeba ;), oczywiście trzeba szlifować po wycięciu To mówiłem o odcinaniu skrzyni O piastach mówiłem, że co kawałek trzeba przebić nóż na wylot a na końcy wyłamać Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 28 Grudnia 2008 Share Napisano 28 Grudnia 2008 "Jedziesz ostrym nożykiem po obwodzie, nacinając delikatnie za każdym obrotem, a przejdziesz na wylot" "Trochę to trwa, ale jest bezpieczne" Nacinać delikatnie trzeba ;), oczywiście trzeba szlifować po wycięciu To mówiłem o odcinaniu skrzyni O piastach mówiłem, że co kawałek trzeba przebić nóż na wylot a na końcy wyłamać Pozdrowienia to sie dogadaliscie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniakscań Napisano 28 Grudnia 2008 Share Napisano 28 Grudnia 2008 no to dzięki Jarku!! Irizar jak będę odcinał skrzynie to już wiem jak !!! Ale i tak dzięki!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 28 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2008 hehe przepraszam, ale źle skopiowałem z gg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 28 Grudnia 2008 Share Napisano 28 Grudnia 2008 Dokładnie. Lepiej zamaskować . Najwyżej jak by taśma gdzieś przepuściła farbę to to miejsce wrzucić do DOT'a i po kłopocie Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 31 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2008 Witam, To co zrobiłem przy ramie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mechanik Napisano 31 Grudnia 2008 Share Napisano 31 Grudnia 2008 Witaj Niewiem czy naprawde ma być tak czy ty tak to zrobiłeś ale zauważyłem na osi to kółko niewiem jak to się nazywa jest tam troche czarnego lakieru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 31 Grudnia 2008 Share Napisano 31 Grudnia 2008 Witam. Ogólnie efekt jest . Tylko na tylnich lampach od tyłu są jakby niedomalowane. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 31 Grudnia 2008 Share Napisano 31 Grudnia 2008 No kolor do ramy wyśmienity, nie świeci się zbytnio i jest Ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 31 Grudnia 2008 Share Napisano 31 Grudnia 2008 poprzeczki sa krzywo wklejone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 31 Grudnia 2008 Share Napisano 31 Grudnia 2008 A mnie się tam nawet podoba Rzeczywiście fajny ten kolorek ramy Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartini Napisano 31 Grudnia 2008 Share Napisano 31 Grudnia 2008 Spoko kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P@wel Napisano 31 Grudnia 2008 Share Napisano 31 Grudnia 2008 Też mi się wydaje że z tyłu poprzeczki są krzywo wklejone no sam nie wiem po fotkach nie widać za bardzo. Natomiast kolorek super Ładnie to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 31 Grudnia 2008 Share Napisano 31 Grudnia 2008 jedna jest nawet wklejona "do gory nogami" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 31 Grudnia 2008 Share Napisano 31 Grudnia 2008 voseba jeśli chodzi o tą pierwszą poprzeczkę to jest dobrze... Też tak mam przy swojej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 31 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2008 Witam, Domalowane jest wszędzie chyba, że go jeszcze domaluje bardziej z tyłu , a na osi i tak nie bedzie widoczne jak sie wstawi koła voseba może i jest krzywo spróbuje zmienić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 31 Grudnia 2008 Share Napisano 31 Grudnia 2008 Mam pytanko czy w tej scanii można zrobić takie piasty jak te z kfs (takie jak w scani 3 osiowej Jarka S) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 31 Grudnia 2008 Share Napisano 31 Grudnia 2008 voseba jeśli chodzi o tą pierwszą poprzeczkę to jest dobrze... Też tak mam przy swojej. Pozdrawiam 1 jest wklejona odwrotnie, ten łuk powinien być od strony wału 2 jest krzywo irizar teraz to już zostaw, przy następnym modelu wklej poprawnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 31 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2008 voseba :( przepraszam teraz widze faktycznie. gapa jestem, powoli sklejalem, a i tak błąd. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 1 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2009 Mam pytanko czy w tej scanii można zrobić takie piasty jak te z kfs (takie jak w scani 3 osiowej Jarka S) Niewiem, ale ostatnio ktoś mi pisał na gg, że chce dać takie piasty do tej Scanii więc niewiem. Pomalowana rama hds'a Zamaskowane błotniki ujdzie? Oczywiście przed malowaniem jeszcze bardziej docisne tą taśme. Czekam na opinie, przyjmuje złe komentarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi