Koks Napisano 26 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2008 (edytowane) tylko gdzieś widziałem wzór bardziej subtelny, bo ten wygląda jak machnięty plakatówkami Edytowane 26 Grudnia 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 26 Grudnia 2008 Share Napisano 26 Grudnia 2008 To się chłopaki farbą pobabrali.... takie malowanie każdy może zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 26 Grudnia 2008 Share Napisano 26 Grudnia 2008 Ale ten niesubtelny wzór ma swój urok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 26 Grudnia 2008 Share Napisano 26 Grudnia 2008 Mniej lub bardziej "subtelne" "wapnowanie" może brać się z eksploatacji. Może część się usuwała podczas treningów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 26 Grudnia 2008 Share Napisano 26 Grudnia 2008 kto mi wapnem zrobi subtelny kamuflarz w skali 1:1 temu konia z rzędem Jeśli chodzi o te 14 błędów to ja bym je olał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koks Napisano 26 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2008 no pewnie z tym wapnem to prawda, i pewnie jeszcze gorzej jak nie ma malarza w ekipie. A te 14 błędów nie dałoby mi spokoju, wiec jutro je na szybko zaszpachluje, masy roboty nie będzie a będę spokojny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 26 Grudnia 2008 Share Napisano 26 Grudnia 2008 A te 14 błędów nie dałoby mi spokoju, wiec jutro je na szybko zaszpachluje, masy roboty nie będzie a będę spokojny Trzeba było oglądnąć każdy drążek skrętny przed jego przyklejeniem Widać absolutnie nie będzie, ale jak nie daje Ci to spokoju to szpachluj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 26 Grudnia 2008 Share Napisano 26 Grudnia 2008 A te 14 błędów nie dałoby mi spokoju, Jejku, teraz mam wyrzuty sumienia jak wklejałem wewnętrzne elementy działa do Abramsa których nie widać, to części wyrywałem z ramek i nawet skalpela nie widziały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 26 Grudnia 2008 Share Napisano 26 Grudnia 2008 wklejałem wewnętrzne elementy działa do Abramsa których nie widać, to części wyrywałem z ramek i nawet skalpela nie widziały Mr. GreenAleż Reggy, to takie nieprofesjonalne.... :/ :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek Filipek Napisano 26 Grudnia 2008 Share Napisano 26 Grudnia 2008 kalek jeszcze nie mam, ale będą właśnie takie Powiedz, których oznaczeń potrzebujesz. Zostało mi parę ścinków z mojego leo. Bym Ci podesłał jeżeli będą dobre... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koks Napisano 27 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2008 ale pewnie wykorzystałeś oznaczenia techniczne, więc i tak czeka mnie zakup kalek:D, ale dzięki za chęci. A co do szpachlowania to te części widać, tyle że po podniesieniu czołgu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koks Napisano 27 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2008 A oto postępy z dzisiejszego poranka: Złożone jarzmo i lufa: Zaszpachlowane koła: Pierwsze przymiarki wierzy i wanny oraz kół: W tej chwili szpachelka na kołach się ściąga, a ja szlifuję lufę. Połączeni obu części jest mocno widoczne, trochę pracy przy tym będzie. Odnośnie malowania zimowego widziałem schemat w którym zamalowany był tylko kolor zielony, a dokładniej zamiast zielonego był biały. Wiecie coś na ten temat?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koks Napisano 28 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2008 Widzę znów sam sobie odpowiadam. Ale to nic. Lufa, kółka i jarzmo poszlifowane, może jutro już zacznę wieżę składać. :-d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 28 Grudnia 2008 Share Napisano 28 Grudnia 2008 Widzę znów sam sobie odpowiadam. W konkursowych tematach to nie przeszkadza. Tylko pamiętaj, że wieża nie ma za wiele wspólnego z wiarą (wierza) Sam się szykuję do tego modelu. Chciałbym zrobić dwa w tym jeden w malowaniu z wapnem. Z ciekawością będę śledził, co się dzieje w tym modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 28 Grudnia 2008 Share Napisano 28 Grudnia 2008 W tym modelu miałeś kawałek gumy, który się mocuje w miejscu między jarzmem a kantem wieży od góry? ~75 zł z wysyłką - dużo/mało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 29 Grudnia 2008 Share Napisano 29 Grudnia 2008 Witam wszystkich, pora bym i ja się przyłączył do zabawy. Będzie to czołg w polskim malowaniu, nie wiem jeszcze który wóz, bo jestem na etapie zbierania dokumentacji zdjęciowej jako takiej. Super, że robisz Leo 2A4 w polskich barwach. Ja mam tę wersję zrobioną w malowaniu fińskim na bazie modelu Italeri. Mam jeszcze jednego Italerkowego Leosia 2A4 więc się napatrzę na Twoją relację i ćwiknę polskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koks Napisano 29 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2008 W tym modelu miałeś kawałek gumy, który się mocuje w miejscu między jarzmem a kantem wieży od góry?~75 zł z wysyłką - dużo/mało? Ja za swojego dałem 82 bez wysyłki bo w sklepie kupowany, więc 75 z dostawą do domu to raczej nieźle. Tak mam w zestawie tą gumę Fajnie, że moja relacja kogoś inspiruje. A odnośnie mojego pytania o malowaniu zimowym, wie ktoś o tej wersji w której zakrywa się tylko kolor zielony?? Polacy też tak robią?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 29 Grudnia 2008 Share Napisano 29 Grudnia 2008 Tak mam w zestawie tą gumę I co ciekawe, ten kawałek gumy da się przykleić klejem do polistyrenu - ja tak zrobiłem. Uzyłem Tamiyi Extra Thin - takiej jak używasz (chyba, bo widziałem na fotce). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koks Napisano 29 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2008 super klej:D (ten tamiya), używam też revella z igłą i wamodu:D, każdy dobry do czego innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 13 Lutego 2009 Share Napisano 13 Lutego 2009 I co z tym Leosiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 2 Października 2009 Share Napisano 2 Października 2009 Użytkownik i model istnieją jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokolprzemek Napisano 28 Stycznia 2010 Share Napisano 28 Stycznia 2010 chyba nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi