Skocz do zawartości

Leopard 2 A4 - HobbyBoss - 1:35

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

tylko gdzieś widziałem wzór bardziej subtelny, bo ten wygląda jak machnięty plakatówkami

Edytowane przez Gość
Napisano

Mniej lub bardziej "subtelne" "wapnowanie" może brać się z eksploatacji. Może część się usuwała podczas treningów?

e22e7bb0ac7d0407.jpg

Napisano

kto mi wapnem zrobi subtelny kamuflarz w skali 1:1 temu konia z rzędem

Jeśli chodzi o te 14 błędów to ja bym je olał

Napisano

no pewnie z tym wapnem to prawda, i pewnie jeszcze gorzej jak nie ma malarza w ekipie.

A te 14 błędów nie dałoby mi spokoju, wiec jutro je na szybko zaszpachluje, masy roboty nie będzie a będę spokojny

Napisano
A te 14 błędów nie dałoby mi spokoju, wiec jutro je na szybko zaszpachluje, masy roboty nie będzie a będę spokojny

Trzeba było oglądnąć każdy drążek skrętny przed jego przyklejeniem Widać absolutnie nie będzie, ale jak nie daje Ci to spokoju to szpachluj.

Napisano
A te 14 błędów nie dałoby mi spokoju,

Jejku, teraz mam wyrzuty sumienia jak wklejałem wewnętrzne elementy działa do Abramsa których nie widać, to części wyrywałem z ramek i nawet skalpela nie widziały

Napisano
wklejałem wewnętrzne elementy działa do Abramsa których nie widać, to części wyrywałem z ramek i nawet skalpela nie widziały Mr. Green
Ależ Reggy, to takie nieprofesjonalne.... :/

:D:D

Napisano

ale pewnie wykorzystałeś oznaczenia techniczne, więc i tak czeka mnie zakup kalek:D, ale dzięki za chęci.

A co do szpachlowania to te części widać, tyle że po podniesieniu czołgu.

Napisano

A oto postępy z dzisiejszego poranka:

Złożone jarzmo i lufa:

22a45102599f36a5.jpg

Zaszpachlowane koła:

1cdc1afa6f128aa3.jpg

Pierwsze przymiarki wierzy i wanny oraz kół:

c42e6d0d25220b78.jpg

29bd30699b283f60.jpg

W tej chwili szpachelka na kołach się ściąga, a ja szlifuję lufę. Połączeni obu części jest mocno widoczne, trochę pracy przy tym będzie.

Odnośnie malowania zimowego widziałem schemat w którym zamalowany był tylko kolor zielony, a dokładniej zamiast zielonego był biały. Wiecie coś na ten temat??

Napisano

Widzę znów sam sobie odpowiadam. Ale to nic.

Lufa, kółka i jarzmo poszlifowane, może jutro już zacznę wieżę składać. :-d

Napisano
Widzę znów sam sobie odpowiadam.

W konkursowych tematach to nie przeszkadza. Tylko pamiętaj, że wieża nie ma za wiele wspólnego z wiarą (wierza)

Sam się szykuję do tego modelu. Chciałbym zrobić dwa w tym jeden w malowaniu z wapnem. Z ciekawością będę śledził, co się dzieje w tym modelu.

Napisano

W tym modelu miałeś kawałek gumy, który się mocuje w miejscu między jarzmem a kantem wieży od góry?

~75 zł z wysyłką - dużo/mało?

Napisano
Witam wszystkich, pora bym i ja się przyłączył do zabawy. Będzie to czołg w polskim malowaniu, nie wiem jeszcze który wóz, bo jestem na etapie zbierania dokumentacji zdjęciowej jako takiej.

Super, że robisz Leo 2A4 w polskich barwach. Ja mam tę wersję zrobioną w malowaniu fińskim na bazie modelu Italeri. Mam jeszcze jednego Italerkowego Leosia 2A4 więc się napatrzę na Twoją relację i ćwiknę polskiego.

Napisano
W tym modelu miałeś kawałek gumy, który się mocuje w miejscu między jarzmem a kantem wieży od góry?

~75 zł z wysyłką - dużo/mało?

Ja za swojego dałem 82 bez wysyłki bo w sklepie kupowany, więc 75 z dostawą do domu to raczej nieźle.

Tak mam w zestawie tą gumę:D

Fajnie, że moja relacja kogoś inspiruje.

A odnośnie mojego pytania o malowaniu zimowym, wie ktoś o tej wersji w której zakrywa się tylko kolor zielony?? Polacy też tak robią??

Napisano
Tak mam w zestawie tą gumę

I co ciekawe, ten kawałek gumy da się przykleić klejem do polistyrenu - ja tak zrobiłem. Uzyłem Tamiyi Extra Thin - takiej jak używasz (chyba, bo widziałem na fotce).

Napisano

super klej:D (ten tamiya), używam też revella z igłą i wamodu:D, każdy dobry do czego innego.

• 1 month later...
  • 7 months later...
  • 3 months later...