ksc Posted January 4 Share Posted January 4 Nadszedł 2026 rok, więc czas rozgrzebać i porzucić kolejny model. Kiedyś chciałem się zmierzyć z jakimś prostym żywicznym modelem i trafiło zestaw 7018 Fiat G.50 Freccia 'Finnish Air Force' firmy SBS. Wydawał mi się bardzo ładny, do czasu porównania ze zdjęciami. Na początek do korekty idzie zagłówek, który w modelu miał zbyt ostry kształt, a w oryginale blacha zachodziła również na dolną część kadłuba. Ponieważ zmiana była stosunkowo inwazyjna, skopiowałem sobie kadłub, żeby w razie czego móc zacząć pracę od początku. Zdjęcia przedstawiają kolejne etapy prac nad modelem. 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
barszczo Posted January 4 Share Posted January 4 (edited) Ambitny początek. Fiacika, jako że italiański, chętnie pooglądam . Edited January 4 by barszczo 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mig Posted January 5 Share Posted January 5 Szykuje się ambitny projekt, chętnie popatrzę. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts