mig Napisano 15 Stycznia Napisano 15 Stycznia Model rozpoczęty w październiku zeszłego roku. Ukończony dwa dni temu. Cant Z.506B czyli stary Supermodel w nowym wydaniu Italeri. Producent dorzucił ramkę z elementami do kokpitu i rurami wydechowymi, blaszkę (strasznie twarda) z pasami i tablicami. Przeryli linie podziału na skrzydłach i dodali nowe malowania. Szkoda, że nie poprawili pływaków bo ich spasowanie jest bardzo słabe. dolne oszklenie jaki i stanowiska boczne równię bardzo słabo spasowane. Dorobiłem dolne tylne stanowisko dolnego strzelca, o którym producent całkowicie zapomniał. Dorobiłem mocowania bocznych karabinów maszynowych. Wymieniłem lufy na metalowe. Dorobiłem naciągi i linki do sterów i anteny. Malowany farbami Italeri, Kk, Hatakami, pędzlem. Cant Z.506B 171a Squadriglia,82 Gruppo, Tarent, Włochy 1942 17 Cytuj
Adamo722 Napisano 15 Stycznia Napisano 15 Stycznia Rzadki ptaszek na forach, fajny podoba się . 1 Cytuj
slawbo Napisano 16 Stycznia Napisano 16 Stycznia Qrcze, ale samoloty na pływakach mają to coś 1 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi