Skocz do zawartości

Pzkpfw. VI Tiger 1 mid production Tamiya 1/35

Robi

Rekomendowane odpowiedzi

4 minuty temu, Evildead napisał:

Było paru Cześków, Dzikichzewsi z taboretem i Edków, Kostków, Pyziów i innych Rynceuszy , także nic nowego, jest i młody Robi, plus taki ze można się pośmiać :)  

Ej, ale w tym shermanie to przez przypadek:szczerbol:

Dobra, wracamy do tygryska:

IMG_20260125_160728.thumb.jpg.def8472f2419c4c321fc67856e1f6f00.jpgIMG_20260125_160710.thumb.jpg.9c63d09f10ff838bcdbd03b73ee1d477.jpg

Kolejna warstwa farby, i już mało elementów pozostało do przyklejenia. Wierzę, że z tego ulepka coś wyjdzie🫠

Teraz, Evildead napisał:

Ja ta nie wiem :) , kiedyś był Jacek Przypadek, jak dla mnie to rób te wygibasy :) , lubię się pośmiać troszkę, mi nie przeszkadza

A miałem w zeszłym roku warsztat na lotnictwie, gdzie iskrę sklejałem.

No były jaja:D

• Haha 1

Oglądam te twoje poczynania i skomentuje to w ten sposób że nauka kosztuje i ja tam będę kibicował. Z jednoczesnym naciskiem że koledzy słusznie radzą, znalezienie konkretnego zdjecia-sytuacji i próba odtworzenia dużo by uprościła. Nie wiem dlaczego tak się rozczulacie nad załoga🤣

destroyed-tank-pzkpfw-vi-tiger-600w-101219800.jpg

• Thanks 1

Teraz, unicaunica napisał:

Oglądam te twoje poczynania i skomentuje to w ten sposób że nauka kosztuje i ja tam będę kibicował. Z jednoczesnym naciskiem że koledzy słusznie radzą, znalezienie konkretnego zdjecia-sytuacji i próba odtworzenia dużo by uprościła. Nie wiem dlaczego tak się rozczulacie nad załoga🤣

destroyed-tank-pzkpfw-vi-tiger-600w-101219800.jpg

Dzięki, ja coś tam po prostu lepię, i liczę że dobrze wyjdzie. Muszę zacząć oglądać zdjęcia zanim coś zrobię ale, ała! Co się stało temu biednemu tygryskowi?:benc:

9 minut temu, Robi napisał:

Dzięki, ja coś tam po prostu lepię, i liczę że dobrze wyjdzie. Muszę zacząć oglądać zdjęcia zanim coś zrobię ale, ała! Co się stało temu biednemu tygryskowi?:benc:

Jak to co, prawdopodobnie po wojnie został celem na strzelnicy😉.

12 minut temu, Adams M1A1 napisał:

Jak to co, prawdopodobnie po wojnie został celem na strzelnicy😉.

No w sumie ma sens...

20 godzin temu, Lipa napisał:

Zamiast pyskować kup/poproś/pożycz/ukradnij ze 3-4 kartki A4 i rób lepsze zdjęcia.

DSC01414.thumb.JPG.bd63e43d2ec6c94e6756c726b275500a.JPG

DSC01415.thumb.JPG.b9749bfc38a469a1dfd538030f4bf142.JPG

Tatusiów na forum nie brakuje. Na pewno pomogą.

Na razie to ty tu ,,pyskujesz” ,modelarzu, tymi mądrościami to bardziej zniechęcasz, a forum jest od pomagania. Masakra sami pospinani ludzie tutaj, jakby to było biuro projektowe Bumaru, wszystkie te nasze modele i tak w 99 procentach pójdą do śmietnika, jedynie coś warte są te niesklejone w pudełkach.

Edytowane przez LechaMazur
  • Thanks 1
  • Haha 1

@Robidam ci małą radę. 

Najpierw znajdź zdjęcia danego pojazdu/sytuacji, zaplanuj co i jak zanim w ogóle model w rękę weźmiesz. Ułatwi ci to pracę a i w międzyczasie możesz poprosić kolegów na forum o pomoc w pewnych kwestiach zanim będzie za późno. 

Każdy z nas kiedyś zaczynał (większość w latach 80-90 a nawet i w zaśnie). 

Ale z każdym modelem każdy z nas się czegoś nowego uczy. 

No chyba że robi się na ilość np na handel to wtedy jest troszkę bym powiedział klepanie tego samego bez progresu. 

Jeśli chcesz uniknąć takich sytuacji to na samym wstepie napisz że to jest twoja wizja ala sci-fi i nikt ci nie zarzuci że coś robisz źle bo odpisywanie historyjek do popełnianych błędów nie najlepiej wygląda. 

• Like 1

@LechaMazurZamiast szczekać to weź się do swojej roboty z wydrukiem bo kwiczy ...,, kolega sobie poradzi, nie musisz być adwokatem tej sprawy :) , nie wyskakuj jak Filip z konopi, nie pyszcz za dużo, NIC tu nie wnosisz konstruktywnego.

Edytowane przez Evildead

2 godziny temu, kzugaj napisał:

Jeśli chcesz uniknąć takich sytuacji to na samym wstepie napisz że to jest twoja wizja ala sci-fi i nikt ci nie zarzuci że coś robisz źle bo odpisywanie historyjek do popełnianych błędów nie najlepiej wygląda. 

No właśnie nie mówię na wstępie że to science fiction bo mi się to zawsze z kinowymi kosmitami kojarzyło:D

Ale tak, jedyny historyczny pojazd mój to był właśnie sherman caballero, a to sobie lepię modele z wyobraźnią. Wyobrażam sobie jakieś wymyślone spotkanie kilku czołgów/wymyśloną załogę, a potem jakoś samo to idzie:)

2 godziny temu, kzugaj napisał:

Najpierw znajdź zdjęcia danego pojazdu/sytuacji, zaplanuj co i jak zanim w ogóle model w rękę weźmiesz. Ułatwi ci to pracę a i w międzyczasie możesz poprosić kolegów na forum o pomoc w pewnych kwestiach zanim będzie za późno. 

Każdy z nas kiedyś zaczynał (większość w latach 80-90 a nawet i w zaśnie). 

Ale z każdym modelem każdy z nas się czegoś nowego uczy. 

No chyba że robi się na ilość np na handel to wtedy jest troszkę bym powiedział klepanie tego samego bez progresu. 

Dzięki za radę, muszę wziąć się za siebie i w końcu pytać się i znajdywać zdjęcia zanim coś skleję. Zanim coś zrobię w trakcie budowy też was zapytam, w końcu jestem dopiero początkującym🫠

Godzinę temu, Evildead napisał:

@LechaMazurZamiast szczekać to weź się do swojej roboty z wydrukiem bo kwiczy ...,, kolega sobie poradzi, nie musisz być adwokatem tej sprawy :) , nie wyskakuj jak Filip z konopi, nie pyszcz za dużo, NIC tu nie wnosisz konstruktywnego.

Spokojnie, on mnie tylko bronił🙃

Model zakładam że sobie robi spokojnie, po prostu nie dodaje postów na swój warsztat co każdy sklejony element jak te mamuśki-wariatki na grupie klasowej:D

Godzinę temu, LechaMazur napisał:

Stonuj swój ton, to nie rynsztok,szczekają to psy, z innych się lubisz śmiać, a jak już z ciebie się śmieją to z płaczem do moderatora.

No i się zaczyna...

Tu jest wątek o Tigerze, i niech o tym pozostanie. Nie czytam personalnych wywodów i prywatnych wiadomości od niejakiego Evildead  (proszę nie zaśmiecać skrzynki i czyichś wątków). Nikogo nie interesują personalne wycieczki i obraźliwe słowa.

No i dalej czekam na wiadomość, weźcie się w kilku dogadajcie małe gnojki  ? :)  

9 minut temu, LechaMazur napisał:

Tu jest wątek o Tigerze, i niech o tym pozostanie. Nie czytam personalnych wywodów i prywatnych wiadomości od niejakiego Evildead  (proszę nie zaśmiecać skrzynki i czyichś wątków). Nikogo nie interesują personalne wycieczki i obraźliwe słowa.

its-over-its-over-johnny.gif

6 minut temu, Evildead napisał:

No i dalej czekam na wiadomość, weźcie się w kilku dogadajcie małe gnojki  ? :)  

its-over-its-over-johnny.gif

O tym właśnie mówiłem...:)

Napisano (edytowane)

Coś tam w kamuflaż próbowałem zimowyIMG_20260127_191017.thumb.jpg.d68a3941dc86fce6af6f497c92bbed65.jpgIMG_20260127_191004.thumb.jpg.838f0147d8c4a8f498af0233a56a7cb1.jpgIMG_20260127_191000.thumb.jpg.b2fa78541bcdb51ef2cad9bf227d382d.jpgIMG_20260127_190953.thumb.jpg.e5af26d7cbac3d2ec9e787a8dde57958.jpg

Te maziaje to specjalnie, chciałem uzyskać efekt zlewania z zimowym tłem (tylko nie takim zimowym nordyckim, tylko zimową ciapą z europy:))

Teraz myślę że biorę się za zawieszenie więc trochę na tym zejdzie

Edytowane przez Robi
  • Like 4

15 godzin temu, Robi napisał:

Coś tam w kamuflaż próbowałem zimowyIMG_20260127_191017.thumb.jpg.d68a3941dc86fce6af6f497c92bbed65.jpgIMG_20260127_191004.thumb.jpg.838f0147d8c4a8f498af0233a56a7cb1.jpgIMG_20260127_191000.thumb.jpg.b2fa78541bcdb51ef2cad9bf227d382d.jpgIMG_20260127_190953.thumb.jpg.e5af26d7cbac3d2ec9e787a8dde57958.jpg

Te maziaje to specjalnie, chciałem uzyskać efekt zlewania z zimowym tłem (tylko nie takim zimowym nordyckim, tylko zimową ciapą z europy:))

Teraz myślę że biorę się za zawieszenie więc trochę na tym zejdzie

No i proszę kabina się pojawiła do zdjęć,a mówią,że niema progresu. Psy szczekają,a karawana jedzie dalej (to metafora 😁skierowana do mnie bo ja podobno szczekam) Może być? 

Edytowane przez LechaMazur
  • Thanks 1

24 minuty temu, LechaMazur napisał:

No i proszę kabina się pojawiła do zdjęć,a mówią,że niema progresu. Psy szczekają,a karawana jedzie dalej (to metafora 😉)

Przybastuj kolego z tekstami bo tylko dolewasz oliwy do ognia. 

To że emotke dodasz to nie koniecznie w tej sytuacji zostanie odebrane jako żart. 

• Like 1

To była zwykła metafora,skierowana raczej do mnie bo mi przypisano szczekanie,a innym pyskowanie (wtedy nikt jakoś nie zareagował na epitety od gnojków bez metafory włącznie)Zmienię tą emotkę jak się kojarzy z reklamą piwa bezalkoholowego.😉Zaraz pewnie będzie wysyp obraźliwych epitetów znowu.Niemam czasu już się tłumaczyć ze wszystkiego. Idę na trening Pozdro.