smialus Napisano Piątek o 22:55 Share Napisano Piątek o 22:55 (edytowane) Witam. Pierwszy w tym roku ukończony prosto z pudła Migacz. Trochę problemów stworzył. Musiałem robić maski we własnym zakresie do numeru oraz oczu. Malowany głównie Gunze oraz Alclad. Z własnych dodatków to oczywiście wszelkie anteny, odbiorniki wykonane z metalu, jedynie OCP Mastera. Kalki to jeden wielki koszmar, niby bardzo cienkie, ale nie reagowały na żadne płyny, musiałem kilka razy traktować każdą, dopiero jakiś efekt dawało, ciekawostka wszelkie napisy w języku czeskim . Zapraszam do galerii: Edytowane Piątek o 22:56 przez smialus 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano Piątek o 23:20 Share Napisano Piątek o 23:20 17 minut temu, smialus napisał: Pierwszy w tym roku ukończony prosto z pudła Migacz. Luuudzie, 24 stycznia, a Ty już model skończyłeś?! Ogólnie mi się podoba Masz trochę błędów w kalkomaniach. Na życzenie opiszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano Piątek o 23:39 Autor Share Napisano Piątek o 23:39 (edytowane) Ogólnie to z tymi kalkami był problem, Trumpeter rozpiske dał na schemacie Czeskim co bardzo utrudniało znalezienie po cyferkach I wyglądzie danej kalki. Mam jeszcze x tych kalek. Ale ich na instrukcji poprostu nie ma. Możesz napisać jak najbardziej. Edytowane Piątek o 23:39 przez smialus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano Sobota o 00:20 Share Napisano Sobota o 00:20 Obrazkowo będzie szybciej To oczywiście detale, które nie mają wpływu na ogólny wygląd modelu (no, może poza tymi szachownicami...). Wrzucam bardziej dla Twojej wiadomości. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano Sobota o 08:21 Share Napisano Sobota o 08:21 A wystarczyło nabyć kalki od ModelMaker... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano Sobota o 14:22 Share Napisano Sobota o 14:22 Ogólnie fajny Błędy już wytknięte. Czemu tylko jeden zasobnik podwieszony pod skrzydłem? Powinny być symetrycznie podwieszone czyli po jednym pod każdym skrzydłem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano Sobota o 15:58 Share Napisano Sobota o 15:58 Ja zauważyłem jeszcze za wysoko osłony podwozia głównego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano Poniedziałek o 08:53 Autor Share Napisano Poniedziałek o 08:53 Zdaję sobie sprawę, że jest kilka baboli, ale jak zaznaczyłem kolego Tazman produkt był robiony z pudełka bez dodatków... szybki projekt. Bardziej mi zależało na pomalowaniu powłoki i pokombinowania różnych technik. Łapcie jeszcze parę zdjęć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi