smialus Napisano 23 Stycznia Share Napisano 23 Stycznia (edytowane) Witam. Pierwszy w tym roku ukończony prosto z pudła Migacz. Trochę problemów stworzył. Musiałem robić maski we własnym zakresie do numeru oraz oczu. Malowany głównie Gunze oraz Alclad. Z własnych dodatków to oczywiście wszelkie anteny, odbiorniki wykonane z metalu, jedynie OCP Mastera. Kalki to jeden wielki koszmar, niby bardzo cienkie, ale nie reagowały na żadne płyny, musiałem kilka razy traktować każdą, dopiero jakiś efekt dawało, ciekawostka wszelkie napisy w języku czeskim . Zapraszam do galerii: Edytowane 23 Stycznia przez smialus 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 23 Stycznia Share Napisano 23 Stycznia 17 minut temu, smialus napisał: Pierwszy w tym roku ukończony prosto z pudła Migacz. Luuudzie, 24 stycznia, a Ty już model skończyłeś?! Ogólnie mi się podoba Masz trochę błędów w kalkomaniach. Na życzenie opiszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 23 Stycznia Autor Share Napisano 23 Stycznia (edytowane) Ogólnie to z tymi kalkami był problem, Trumpeter rozpiske dał na schemacie Czeskim co bardzo utrudniało znalezienie po cyferkach I wyglądzie danej kalki. Mam jeszcze x tych kalek. Ale ich na instrukcji poprostu nie ma. Możesz napisać jak najbardziej. Edytowane 23 Stycznia przez smialus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 24 Stycznia Share Napisano 24 Stycznia Obrazkowo będzie szybciej To oczywiście detale, które nie mają wpływu na ogólny wygląd modelu (no, może poza tymi szachownicami...). Wrzucam bardziej dla Twojej wiadomości. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 24 Stycznia Share Napisano 24 Stycznia A wystarczyło nabyć kalki od ModelMaker... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 24 Stycznia Share Napisano 24 Stycznia Ogólnie fajny Błędy już wytknięte. Czemu tylko jeden zasobnik podwieszony pod skrzydłem? Powinny być symetrycznie podwieszone czyli po jednym pod każdym skrzydłem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 24 Stycznia Share Napisano 24 Stycznia Ja zauważyłem jeszcze za wysoko osłony podwozia głównego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 26 Stycznia Autor Share Napisano 26 Stycznia Zdaję sobie sprawę, że jest kilka baboli, ale jak zaznaczyłem kolego Tazman produkt był robiony z pudełka bez dodatków... szybki projekt. Bardziej mi zależało na pomalowaniu powłoki i pokombinowania różnych technik. Łapcie jeszcze parę zdjęć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robi Napisano 30 Stycznia Share Napisano 30 Stycznia Zarąbisty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi