Skocz do zawartości

Mig-21UM Trumpeter 1:48

smialus

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Pierwszy w tym roku ukończony prosto z pudła Migacz. Trochę problemów stworzył. Musiałem robić maski we własnym zakresie do numeru oraz oczu. Malowany głównie  Gunze oraz Alclad. Z własnych dodatków to oczywiście wszelkie  anteny, odbiorniki wykonane z metalu, jedynie OCP Mastera.  Kalki to jeden wielki koszmar, niby bardzo cienkie, ale nie reagowały na żadne płyny, musiałem kilka razy traktować każdą, dopiero jakiś efekt dawało, ciekawostka wszelkie napisy w języku czeskim 🙃. Zapraszam do galerii:

IMG_3193.jpg

IMG_3199.jpg

IMG_3201.jpg

IMG_3208.jpg

IMG_3181.jpg

IMG_3184.jpg

IMG_3185.jpg

IMG_3187.jpg

IMG_3198.jpg

IMG_3161.jpg

IMG_3166.jpg

IMG_3169.jpg

IMG_3176.jpg

IMG_3180.jpg

IMG_3200.jpg

IMG_3189.jpg

IMG_3228.jpg

IMG_3231.jpg

Edytowane przez smialus
  • Like 15

• smialus changed the title to Mig-21UM Trumpeter 1:48
17 minut temu, smialus napisał:

Pierwszy w tym roku ukończony prosto z pudła Migacz.

Luuudzie, 24 stycznia, a Ty już model skończyłeś?! :szok:

Ogólnie mi się podoba :super:

Masz trochę błędów w kalkomaniach. Na życzenie opiszę.

Ogólnie to z tymi kalkami był problem, Trumpeter rozpiske dał na schemacie Czeskim co bardzo utrudniało znalezienie po cyferkach I wyglądzie danej kalki. Mam jeszcze x tych kalek. Ale ich na instrukcji poprostu nie ma. Możesz napisać jak najbardziej.

Edytowane przez smialus

Obrazkowo będzie szybciej

IMG_3180.thumb.jpg.87cfffedde52d950d31fa60ed2fe4e0e.jpg.c425cf1c3c0d102cf558108ee3d26f30.jpg

To oczywiście detale, które nie mają wpływu na ogólny wygląd modelu (no, może poza tymi szachownicami...).

Wrzucam bardziej dla Twojej wiadomości.

• Like 1

Zdaję sobie sprawę, że jest kilka baboli, ale jak zaznaczyłem kolego Tazman produkt był robiony z pudełka bez dodatków... szybki projekt. Bardziej mi zależało na pomalowaniu powłoki i pokombinowania różnych technik. Łapcie jeszcze parę zdjęć

1244291900_IMG_3233.thumb.jpg.f90af4971b513d0988d38364473574ad.jpg

IMG_3203.jpg

IMG_3210.jpg

IMG_3212.jpg

IMG_3213-.jpg

• Like 1