Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Mocno mnie ten projekt zaangażował. Zwłaszcza czasowo. Dziękuję za wszystkie uwagi i doping.

Nie wiem kiedy skuszę się na następnego wiatraka ale chyba trochę czasu upłynie.

Tytułem podsumowania.

Malowany Bilmodelami. Moje ulubione farby.

W kokpicie blaszka Edka bez szału ale lepiej niż to co w zestawie. Można było zamiast tego dać zestaw Quinty ale już miałem blaszkę i nie miałbym co z tym zrobić.

Działko to mix Reskita i Mastera – dlatego mix, bo połamałem żywiczną lufę i musiałem ratować temat.

Reskit to jeszcze pylony, zbiorniki, Hellfire’y i ich wyrzutnie. Wszystko oprócz wyrzutni warte zachodu. Wyrzutnie niestety zniekształcone i trudno to ogarnąć. Reskit przysłał mi poprawiony zestaw ale wg mnie nie ma wielkiej różnicy.

Największym wyzwaniem było nałożenie wypukłych nitów bo model nie miał żadnego nitowania ale z drugiej strony mocno podnosi to odbiór całości.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

Edytowane przez tommyk
  • Like 18
Napisano

Bardzo ładnie wyszedł. Wszystko jest tak jak powinno być. Nie przesadzony wash, nie przesadzony weathering. 

Napisano
9 godzin temu, Mitrandir napisał:

Troszkę półmatu by nie zaszkodziło 

On jest w macie GX 114. Niestety, żeby zrobić zdjęcia muszę mocno doświetlić i wtedy nawet mat zaczyna błyszczeć :).

• Like 1
Napisano

Model fajny. Dla mnie taki akuratny jeśli chodzi o efekty dodatkowe.

Nie wiem czy mnie wzrok nie myli ale zdjęcia robisz z jedną lampą doświetlającą czy z dwoma? Jeśli robisz zdjęcie z jedna lampą to ustawienie drugiej z taką samą żarówką może rozwiązać problem tego błyszczenia.

Napisano

Ma dwie lampy ale może były zbyt blisko siebie ... Zdjęcia robiłem wieczorem i nie było już w ogóle dziennego światła, co może też ma jakiś wpływ na warunki. Będę testował z odległością źródła od obiektu - może tędy droga.

• Like 1
  • 2 weeks later...