tommyk Napisano 31 Stycznia Napisano 31 Stycznia (edytowane) Mocno mnie ten projekt zaangażował. Zwłaszcza czasowo. Dziękuję za wszystkie uwagi i doping. Nie wiem kiedy skuszę się na następnego wiatraka ale chyba trochę czasu upłynie. Tytułem podsumowania. Malowany Bilmodelami. Moje ulubione farby. W kokpicie blaszka Edka bez szału ale lepiej niż to co w zestawie. Można było zamiast tego dać zestaw Quinty ale już miałem blaszkę i nie miałbym co z tym zrobić. Działko to mix Reskita i Mastera – dlatego mix, bo połamałem żywiczną lufę i musiałem ratować temat. Reskit to jeszcze pylony, zbiorniki, Hellfire’y i ich wyrzutnie. Wszystko oprócz wyrzutni warte zachodu. Wyrzutnie niestety zniekształcone i trudno to ogarnąć. Reskit przysłał mi poprawiony zestaw ale wg mnie nie ma wielkiej różnicy. Największym wyzwaniem było nałożenie wypukłych nitów bo model nie miał żadnego nitowania ale z drugiej strony mocno podnosi to odbiór całości. Edytowane 20 Maja przez tommyk 18 Cytuj
Moses Napisano 1 Lutego Napisano 1 Lutego Bardzo ładnie wyszedł. Wszystko jest tak jak powinno być. Nie przesadzony wash, nie przesadzony weathering. Cytuj
tommyk Napisano 2 Lutego Autor Napisano 2 Lutego 9 godzin temu, Mitrandir napisał: Troszkę półmatu by nie zaszkodziło On jest w macie GX 114. Niestety, żeby zrobić zdjęcia muszę mocno doświetlić i wtedy nawet mat zaczyna błyszczeć :). 1 Cytuj
Endrju Napisano 2 Lutego Napisano 2 Lutego Model fajny. Dla mnie taki akuratny jeśli chodzi o efekty dodatkowe. Nie wiem czy mnie wzrok nie myli ale zdjęcia robisz z jedną lampą doświetlającą czy z dwoma? Jeśli robisz zdjęcie z jedna lampą to ustawienie drugiej z taką samą żarówką może rozwiązać problem tego błyszczenia. Cytuj
tommyk Napisano 2 Lutego Autor Napisano 2 Lutego Ma dwie lampy ale może były zbyt blisko siebie ... Zdjęcia robiłem wieczorem i nie było już w ogóle dziennego światła, co może też ma jakiś wpływ na warunki. Będę testował z odległością źródła od obiektu - może tędy droga. 1 Cytuj
Dzejo Napisano 2 Lutego Napisano 2 Lutego Super wykonanie, malowanie, imitacje uszczelek przy oszkleniu tez robią robotę. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi