Lestat Napisano wczoraj o 19:35 Share Napisano wczoraj o 19:35 Nie znalazłem na Forum ani w warsztatach ani w galeriach współczesnego Luchsa od Takoma, więc pokażę tego którego aktualnie dłubię. Samo zawieszenie to około 160 części. Taki casus trochę kabin pilotów w samolotach - człowiek się nadłubie, a później i tak G z tego widać. Instrukcja zaleca poszczególne elementy przyklejać po kolei do kadłuba, ale postanowiłem skleić je najpierw do kupy, a do kadłuba przykleić w zdecydowanie późniejszym etapie. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano wczoraj o 20:37 Share Napisano wczoraj o 20:37 Uważaj bo jak mnie pamięć przypomina był potem problem z wypoziomowaniem względem kół z żywicy. Ogólnie fajny model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lestat Napisano wczoraj o 20:45 Autor Share Napisano wczoraj o 20:45 No jak w każdym 8-kółkowcu żeby stał na wszystkich 8-mu to jest największy ból dupy... Ale też właśnie dlatego robię to w ten sposób. Czy pomoże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robi Napisano wczoraj o 21:23 Share Napisano wczoraj o 21:23 Będę podglądał, za pozwoleniem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lestat Napisano wczoraj o 22:08 Autor Share Napisano wczoraj o 22:08 Zapomniałem dodać, że Luchs ma wszystkie 4 osie skrętne i Takom daje taką możliwość w modelu. Tzn. skręcamy przednią oś i wszystkie pozostałe skręcają w odpowiednim kierunku. Osobiście jestem zdania, że im więcej ruchomych części w modelu tym gorzej i tym więcej problemów podczas malowania i brudzenia, a model to nie jest zabawka którą będziemy jeździć po podłodze. Niemniej jest to o tyle korzystne, że można bez specjalnych problemów skleić zawieszenie, co prawda - na sztywno, ale z wychylonymi maksymalnie kołami, co zawsze dobrze wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lestat Napisano 3 godziny temu Autor Share Napisano 3 godziny temu Po zawieszeniu kadłub poszedł w miarę szybko. Problemem jest szczelina między jego połówkami, która tworzy się jakkolwiek byśmy ich nie dopasowywali. Zdjęcia referencyjne róznie pokazują, czasem w tym miejscu wygląda to na delikatny spaw, czasem jest miejscami szczelina, czasem jest gładkie przejście. Szczelina wygląda dziwnie, w spawanie nie umiem, więc zaszpachlowałem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi