krzychu-onisk Napisano 24 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2009 Wg. instrukcji nie ma opcji otwartej, ale, że to się składa tak jakby można było to może zrobię. Zobaczymy, choć co prawda nic tam w środku nie ma żeby można się pochwalić. Ehh... 4 strony, 50 postów a ja tak mało zrobiłem, więcej przegadane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 26 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2009 (edytowane) No to jadziem Podwieszki pod bomby przyklejone, można zobaczyć pewne poszarpania, a to dla tego, że przykleiłem najpierw zwykłe drzwi z luków bombowych, myśląc, że na to idą te mocowania do bomb. I nagle zonk, musiałem je wyrywać no i wklejać to co potrzeba, jakoś się uporałem. Tu jak widać wnętrze, zmianą jest to brązowe coś na tym wystającym czymś, wg. instrukcji miało być to zielone, tak zrobiłem. Potem okazało się, że tam było z tego co wywnioskowałem miejsce do leżenia dla bombardiera, jakiś materac. No to znowu tuning, blaszkę pogniotłem, żeby wyglądała jak materac, pomalowałem i kleiłem. Coś może jeszcze dziś zrobię. EDIT: No i coś zrobiłem XD Edytowane 27 Stycznia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 27 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2009 Post pod postem, bo nie chce 5 razy edytować jednego No silniki jakoś poszły, spasowanie mogło by być lepsze. Zdjęcie trochę nie wyraźne Wszystko razem (te kółka nie są jeszcze przyklejone) A teraz historia. Tylko dopiero teraz zauważyłem że godła na kalkach są czarne a na fotkach czerwone, masz odpowiednie? W e-booku o He-111 który mam od Marine-a (nie wiem jak się poprawnie odmienia) znalazłem text odnośnie logo KG 26 (Löwen Geschwader). Nie trudno zrozumieć prawda? Jako że mój należał do 2. grupy powinien mieć zółte, takie jak tu: A takowych nie posiadam, jeszcze nie wiem, które użyje, na rysunkach tego samolotu widnieją czarne, a na innych (i modelach też) czerwone... Jeszcze parę zdjęć z udziałem Heńków w Afryce: I jedno ciekawe zastosowanie: Dużo tego jak na jeden raz I jak? Spełniam oczekiwania oglądających? XD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marine Napisano 27 Stycznia 2009 Share Napisano 27 Stycznia 2009 od Marine-a (nie wiem jak się poprawnie odmienia) Marine`a (chyba :P), ale mniejsza z tym. Ja bym mu dał kalkomanie z czerwonym lwem na białym tle, czyli tak jak na kolorowych zdjęciach. Z resztą takie właśnie są sugerowane w monografii Kagero. I jeszcze jedna kwestia: na rysunkach tego samolotu widnieją czarne, a na innych (i modelach też) czerwone... Gdzieś czytałem, że ze zdjęć czarno-białych trudno jest wywnioskować, że dany kolor jest czarny czy czerwony, więc nie zdziwiłbym się gdyby kolory z rysunków były przekłamane. Ale cóż, mogę się mylić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 27 Stycznia 2009 Share Napisano 27 Stycznia 2009 No pracuj pracuj, my tu oglądamy Ciekaw jestem jak pomalujesz szyby.... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 28 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2009 Ja bym mu dał kalkomanie z czerwonym lwem na białym tle, czyli tak jak na kolorowych zdjęciach. Z resztą takie właśnie są sugerowane w monografii Kagero. Gdzieś czytałem, że Kagero nie za bardzo można ufać, cuż tak tylko słyszałem... A tu taki zbór (każdy model i rysunek jest innego "autora") Gdzieś czytałem, że ze zdjęć czarno-białych trudno jest wywnioskować, że dany kolor jest czarny czy czerwony, więc nie zdziwiłbym się gdyby kolory z rysunków były przekłamane. Ale cóż, mogę się mylić... No na czarno-białych fotach czarny jest czarny, ale czerwony jest bardziej ciemnoszary. Z resztą u mnie są jakby odwrotne do tych na fotach. Mianowicie: Chyba zostanę przy czarnych No pracuj pracuj, my tu oglądamy Dzięki Ciekaw jestem jak pomalujesz szyby.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szkp Napisano 28 Stycznia 2009 Share Napisano 28 Stycznia 2009 Jak na razie dobrze Ci idzie. Wydaje mi się, że lepiej będą wyglądać szyby (ramki oszklenia) pomalowane cieniutkim pędzelkiem 000 niż wykałaczką- może wykałaczką linie będą cienkie, ale według mnie, farba nie nałoży się zbyt dobrze. Może było to już pisane, ale nie zauważyłem- malujesz pędzlem czy aero? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marti_nez Napisano 28 Stycznia 2009 Share Napisano 28 Stycznia 2009 A TAKIE maskowanie? Sposób wydaje się całkiem prosty (na razie nie próbowałem). No i według mnie pewniejszy niż wykałaczki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marine Napisano 28 Stycznia 2009 Share Napisano 28 Stycznia 2009 Gdzieś czytałem, że Kagero nie za bardzo można ufać A ja nie... Mnie ich monografie się podobają Te szyby to może jednak lepiej zamaskować taśmą, a potem sobie spokojnie ramy pędzlem malować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 28 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2009 Już się wprawiłem wykałaczkami. Na Caproni wyszło mi nie najgorzej, a co model jest coraz lepiej, więc nie było by to trudne zrobić. Pędzlem jakoś mi nie wychodzi, ale... Marti_nez dzięki, spróbuje tego, bo możliwość zepsucia jest mała, jeśli chodzi o samo maskowanie taśmą i wycinanie. Marine co kraj to obyczaj, a co osoba to inne zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 29 Stycznia 2009 Share Napisano 29 Stycznia 2009 A TAKIE maskowanie? Marti_nez, extra sposób! Chyba już wiem jak pomaluję oszklenie w Wellingtonie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 29 Stycznia 2009 Share Napisano 29 Stycznia 2009 Lepiej zamaskuj bo na tym Caproni to tak średnio wyszło. Ramki nie są równe i farba jest grubsza raz cieńsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marti_nez Napisano 29 Stycznia 2009 Share Napisano 29 Stycznia 2009 krzychu-onisk, jachud3 spoko, drobnostka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
STIG Napisano 30 Stycznia 2009 Share Napisano 30 Stycznia 2009 Dziś w Empiku widziałem w jakimś nowym czasopiśmie modelarskim o dziwnym tytule chyba "Payo", artykuł o Heńku tak mi się wydaje, że w Twoim malowaniu. Looknij na to, może coś zobaczysz ciekawego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SmokHaosu Napisano 30 Stycznia 2009 Share Napisano 30 Stycznia 2009 Payo jako czasopismo nie jest takie najnowsze bo od wakacji wychodzi i już było kilka numerów. Zaś o tym Heńku można sporo przeczytać na PWM, gdzie była prowadzona relacja: http://www.pwm.org.pl/viewtopic.php?f=12&t=3726 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 30 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2009 STIG aha SmokHaosu jakbyś nie zauważył wzoruje się na tej relacji Dobra, a co do prac: Zastosowałem to odnośnie prędkości Visty u mnie w szkole, ale tu też się nada: "moja babcia już chodzi szybciej" Wash we wnękach podwozia: (Tak ja lubię mooocny wash) Jeszcze to jakoś pobrudzę. I chyba trochę zmniejsze ilość czerni... Widać ślady po wypychaczach, w tych badziewiach i do tego są wklęsłe, także opcja zaszpachlowania i wyrównania była by zbyt nie możliwa... A to nie wszystko bo są i tu: i tu... Jeśli w pierwszym to nie problem to w drugim jest to wkurzające, bo akurat musieli to na samych nitach zrobić CDN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 30 Stycznia 2009 Share Napisano 30 Stycznia 2009 eee tam, gorsze miałem, poradzisz sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marti_nez Napisano 30 Stycznia 2009 Share Napisano 30 Stycznia 2009 Możesz spróbować zalać to klejem Ca w rozsądnych ilościach;)) i później nadmiar zmyć debonerem. A szlifowanko, hmm, coś sie wymyśli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 31 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2009 STIG byłem widziałem i jakoś nic, tzn. przeczytałem artykuła, ale nic się więcej nie dowiedziałem :P Mała aktualizacja, pierwsza warstwa Sanda i Hellblau: Już się tłumacze ^^ Pierwsza warstwa w ramkach a druga (i ostatnia) po złożeniu EDIT: No i pięknie wisząca torpeda Jeszcze tu i ówdzie się poprawi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 1 Lutego 2009 Autor Share Napisano 1 Lutego 2009 No to dalej. Karabiny pomalowane na Steel, potem dam gun metalu. Jedno skrzydło wycięte (nie sklejone). Komora podwozia przyklejona. Spasowanie z kadłubem Mała szpara, załata się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drak Napisano 1 Lutego 2009 Share Napisano 1 Lutego 2009 zapowiada się fajnie. Małe dziury, poradzisz sobie bez problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marine Napisano 2 Lutego 2009 Share Napisano 2 Lutego 2009 A nie lepiej jest malować, gdy wszystko będzie "w kupie"? Tak wyskoczyłeś z tym malowaniem bez spasowania części, a tu dziury... No nic, powodzenia, dasz "se" radę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 2 Lutego 2009 Autor Share Napisano 2 Lutego 2009 No "se" dam rade, ale to przecież pierwsza warstwa, jak napisałem wyżej druga będzie po sklejeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 4 Lutego 2009 Autor Share Napisano 4 Lutego 2009 Tak dziś patrze na Henia i myślę: "chyba nie mam co w najbliższym czasie pokazywać na forum". A tu się taka ciekawostka się znalazła. Wklejałem te uchwyty pod bomby, przykleiłem 2: ...i przymierzam torpedę, patrze a tu mi to nie gra. No wiadomo, to torpeda a to jest na bomby. Ale tak patrze na części nie używane i... po sprawdzeniu: Chyba nie muszę wyjaśniać No to zabieram się za wklejanie. P.S. Zapomniałem napisać: daje jedną torpedę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drak Napisano 4 Lutego 2009 Share Napisano 4 Lutego 2009 no to jak jedna torpeda, to znaczy że masz okazję trochę całość wymęczyć. Brud, kurz, smar, o przestrzelenia też się pokuś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi