PanDeGieE Napisano 31 Grudnia 2008 Share Napisano 31 Grudnia 2008 (edytowane) Od dzisiaj zabieram się za mój pierwszy model taki na poważnie, wraz z malowaniem. Niżej pokaże zdjęcia moich skromnych zakupów, myślę że na początek starczy. Na chemię czekam. Pudełko Zawartość Zakupy Sklejone już 2 podwieszane zbiorniki paliwa. Sorry za ostrość, ale nie mogłem ustawić ostrości obiektywem. Teraz zabieram się za sklejanie kokpitu, oraz pocisków. Edytowane 31 Grudnia 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 31 Grudnia 2008 Share Napisano 31 Grudnia 2008 To są podwieszane zbiorniki paliwa Ciekawy temat wybrałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanDeGieE Napisano 31 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2008 Robert, a jak myślisz? Zaszpachlować miejsca złączeń? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aqws99 Napisano 31 Grudnia 2008 Share Napisano 31 Grudnia 2008 Zaszpachlować miejsca złączeń? No jeżeli są jakieś ubytki to pewnie... a jak nie to pilnik papier ścierny i pozbyć się ,,kantu" należy ... Powodzenia, pomimo, że to nie jest niestety model 52+, co nie znaczy, że nie można takiego modelu 16 pomalować po polsku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Liteonit1 Napisano 31 Grudnia 2008 Share Napisano 31 Grudnia 2008 Witam! Ciekawie sie zapowiada modelik... A teraz teleturniej. Pytanie za 100 pkt. Jaka jest to skala??? a) 1/72 b) 1/48 c) 1/24 Nie napisałeś jaka to skala!!! Czekam na dalsze posunięcia i co najważniejsze FOTY z relacji... PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 31 Grudnia 2008 Share Napisano 31 Grudnia 2008 B) Zgarnąłem 100 pkt co wygrałem? Na pudełku i kalkomani widac jak byk! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Liteonit1 Napisano 31 Grudnia 2008 Share Napisano 31 Grudnia 2008 eeee ledwo co... a gość jakby taki był to by sie pofatygował w sylwestra i napisał... ale widać brak... no cóż zostaje mi tylko życzyc wszystkim Szczęśliwego Nowego Roku!!! PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 31 Grudnia 2008 Share Napisano 31 Grudnia 2008 No dawaj z naszym... tzn. twoim samolocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanDeGieE Napisano 1 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2009 A no tak, tak jakoś zamieszanie z tym sylwestrem, o skali zapomniałem i o życzeniach, ale tak, skala 1:48. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zorzin Napisano 1 Stycznia 2009 Share Napisano 1 Stycznia 2009 No zapowiada się ładny modelik Malowanie takie jak na pudełku widać ?? Powodzenia ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 1 Stycznia 2009 Share Napisano 1 Stycznia 2009 Z tego co wiem to ten samolot może mieć tylko polskie malowanie, bo w instrukcji same malowania z Krzesin, tak więc wyboru nie ma za dużego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanDeGieE Napisano 4 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2009 Dzisiaj doszła chemia, i zacząłem szpachlować zbiorniki na paliwo. Oceńcie jak mi to wyszło. Pierwszy raz w ogóle używam czegoś innego jak kleju Ile ta szpachla musi schnąć? Zakupy Szpachel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 Italerowskiej szpachli jeszcze nie używałem ale sądzę, że tak jak inne po godzince będzie można ją obrabiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 Ja bym poczekał 3, bo dość grubą warstwę położyłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanDeGieE Napisano 4 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2009 Tak za godzinkę zacznę ściągać, wiem właśnie, trochę za dużo, teraz biorę się za malowanie kokpitu, rozcieńczyć farbę w środku, czy odlać sobie gdzieś trochę? do korka czy coś? Muszę jeszcze skalpelem usunąć nadmiar plastiku i zaczynam, ale nie wiem czy mi to wyjdzie.. zobaczymy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 rozcieńczyć farbę w środku, czy odlać sobie gdzieś trochę? do korka czy coś? Nie ma sensu rozcieńczać całego pojemnika, odlej sobie troche do innego pojemnika i dopiero rozcieńcz. To co zostanie po malowaniu mozesz spowrotem wlać do oryginalnej puszki z farbką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanDeGieE Napisano 4 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2009 Ehh, zaraz biorę się za szpachlowanie, a kokpitu już nie maluję dzisiaj, szturchnąłem farbę na gazetę, i tyle co mi się udało odlać to odlałem, ale farba w szyjce, zniknęła. No trudno, czarnej farby będę miał mniej.. Po pomalowaniu kokpitu i siedzenia, wkleję to do kabiny. Potem mam skleić cały model i dopiero malować tak? Wcześniej szpachel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanDeGieE Napisano 8 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2009 I na razie będzie przerwa w relacji z mojego sklejania, ponieważ nie mam neta u siebie na komputerze (padł modem i łącze) ;( w telefonie mam neta, ale nie mogę dodać zdjęć.. strasznie długo się ładuję i potem wyskakuję błąd. Jeżeli odzyskam neta dam zdjęcia na bieżąco, jeżeli nie przedstawię skończonego ;) Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
STIG Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 Nie chce być złym prorokiem ale lepiej za wczasu zamów sobie kolejną tubkę szpachli i sporo drobnego prapieru sciernego. Jakoś Mastercraft wybitnie kojarzy mi się ze szpachlą. Owocnej pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanDeGieE Napisano 27 Lutego 2009 Autor Share Napisano 27 Lutego 2009 Samolot wkleję już jako gotowy, nie mam czasu niestety na dalsze opisywanie.. Na moje oko nie wyszło mi to dobrze, wszystko dobrze skleiłem, zobaczymy jak będzie efekt końcowy z malowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi