Skocz do zawartości

F16 C Block 52+

PanDeGieE

Rekomendowane odpowiedzi

Od dzisiaj zabieram się za mój pierwszy model taki na poważnie, wraz z malowaniem. Niżej pokaże zdjęcia moich skromnych zakupów, myślę że na początek starczy. Na chemię czekam.

Pudełko

ccc47b25c72008df.jpg

Zawartość

5b52a5afff6dadb3.jpg

3ca69236f30d2c0e.jpg

bd1141110ed3250d.jpg

5223199bb93a149b.jpg

6f074bd45155aa2c.jpg

Zakupy

2e254d5cd41c9d37.jpg

Sklejone już 2 podwieszane zbiorniki paliwa. Sorry za ostrość, ale nie mogłem ustawić ostrości obiektywem.

445bec7eba0662c4.jpg

Teraz zabieram się za sklejanie kokpitu, oraz pocisków.

Edytowane przez Gość

Zaszpachlować miejsca złączeń?

No jeżeli są jakieś ubytki to pewnie... a jak nie to pilnik papier ścierny i pozbyć się ,,kantu" należy ... Powodzenia, pomimo, że to nie jest niestety model 52+, co nie znaczy, że nie można takiego modelu 16 pomalować po polsku

Witam! Ciekawie sie zapowiada modelik... A teraz teleturniej. Pytanie za 100 pkt. Jaka jest to skala???

a) 1/72

b) 1/48

c) 1/24

Nie napisałeś jaka to skala!!!

Czekam na dalsze posunięcia i co najważniejsze FOTY z relacji...

PZDR

Dzisiaj doszła chemia, i zacząłem szpachlować zbiorniki na paliwo. Oceńcie jak mi to wyszło. Pierwszy raz w ogóle używam czegoś innego jak kleju Ile ta szpachla musi schnąć?

Zakupy

35937357fef7178c.jpg

018a12b07dad1258.jpg

5dea0906e95f9306.jpg

Szpachel

bf06b21f4f3db163.jpg

Italerowskiej szpachli jeszcze nie używałem ale sądzę, że tak jak inne po godzince będzie można ją obrabiać

Tak za godzinkę zacznę ściągać, wiem właśnie, trochę za dużo, teraz biorę się za malowanie kokpitu, rozcieńczyć farbę w środku, czy odlać sobie gdzieś trochę? do korka czy coś? Muszę jeszcze skalpelem usunąć nadmiar plastiku i zaczynam, ale nie wiem czy mi to wyjdzie.. zobaczymy ;)

rozcieńczyć farbę w środku, czy odlać sobie gdzieś trochę? do korka czy coś?

Nie ma sensu rozcieńczać całego pojemnika, odlej sobie troche do innego pojemnika i dopiero rozcieńcz. To co zostanie po malowaniu mozesz spowrotem wlać do oryginalnej puszki z farbką.

Ehh, zaraz biorę się za szpachlowanie, a kokpitu już nie maluję dzisiaj, szturchnąłem farbę na gazetę, i tyle co mi się udało odlać to odlałem, ale farba w szyjce, zniknęła. No trudno, czarnej farby będę miał mniej.. Po pomalowaniu kokpitu i siedzenia, wkleję to do kabiny. Potem mam skleić cały model i dopiero malować tak? Wcześniej szpachel.

I na razie będzie przerwa w relacji z mojego sklejania, ponieważ nie mam neta u siebie na komputerze (padł modem i łącze) ;( w telefonie mam neta, ale nie mogę dodać zdjęć.. strasznie długo się ładuję i potem wyskakuję błąd. Jeżeli odzyskam neta dam zdjęcia na bieżąco, jeżeli nie przedstawię skończonego ;)

Pozdrawiam!

• 2 weeks later...

Nie chce być złym prorokiem ale lepiej za wczasu zamów sobie kolejną tubkę szpachli i sporo drobnego prapieru sciernego.

Jakoś Mastercraft wybitnie kojarzy mi się ze szpachlą.

Owocnej pracy

• 1 month later...

Samolot wkleję już jako gotowy, nie mam czasu niestety na dalsze opisywanie.. Na moje oko nie wyszło mi to dobrze, wszystko dobrze skleiłem, zobaczymy jak będzie efekt końcowy z malowaniem.