Leszek.Sz. Napisano 2 Stycznia 2009 Share Napisano 2 Stycznia 2009 Witam. Moja ostatnia produkcja to F-15E z zestawu Academy. Po raz pierwszy zastosowałem blaszki fototrawione (kokpit). Wszystkie żale i pretensje odnośnie zestawu zostały wylane w wątku warsztatowym i w in-box-sie. Dokupiłem do tego modelu kalki HDL ale okazały się gorsze od tych które zamieściła firma Academy. Sporo było szlifowania i szpachlowania. Model został spaprany przez kilka kalek które świecą paskudnie ( okolice kabiny) – gdyby nie ten fakt to mógłbym powiedzieć że plan minimum został osiągnięty. W zasadzie planuje zrobić następnego ( inne kalki i podwieszki) więc będę miał okazje poprawić to co mi nie wyszło w tym prezentowanym poniżej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzechuG Napisano 2 Stycznia 2009 Share Napisano 2 Stycznia 2009 Ładny Orzełek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 2 Stycznia 2009 Share Napisano 2 Stycznia 2009 No konkretna maszyna. Widac mimo wielu mankamentów i trudów udało Ci się zrobic dobry model. Gratulacje. F-15 jest jednym z niewielu współczesnych samolotów, które chcę miec w swojej kolekcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fulcrum_29 Napisano 2 Stycznia 2009 Share Napisano 2 Stycznia 2009 No model byłby ładniejszy gdyby nie te kalki,ale czasami tak bywa ,tyle pracy i jakaś "przeterminowana" kalkomania wszystko niszczy Ja ostatnio nie namaczam kalek w wodzie, tylko smaruje setem Microscale ,jak duża to z obu stron,na Mi -24 wyszło idealnie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 2 Stycznia 2009 Share Napisano 2 Stycznia 2009 No wreszcie galeria Wyszedł bardzo fajnie, kalki to wiesz. Brakuje wywierconych przestrzeni pod klapami podwozia głównego i bąbla na tych klapach. pozdro i graty modelu lepszego od mojego mój mnie pokonał do siego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 2 Stycznia 2009 Share Napisano 2 Stycznia 2009 Gratulki ukończonego modelu. Jak już wspominałem, moja ulubiona konstrukcja. Moje jeszcze czekają w poczekalni, aż zdobędę większe doświadczenie... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 2 Stycznia 2009 Share Napisano 2 Stycznia 2009 Moje jeszcze czekają w poczekalni, aż zdobędę większe doświadczenie... Tak samo jak moja duża Tamyia 1:32.Bardzo ładny Strike Eagle , Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aqws99 Napisano 2 Stycznia 2009 Share Napisano 2 Stycznia 2009 Świetny model... mimo, że nie cierpię amerykanów za ich finezyjne malowania, to tym f 15 narobiłeś mi apetytu... jeszcze trochę popatrze na te zdjęcia i coś mnie zmusi aby takiego mieć ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
faza69 Napisano 2 Stycznia 2009 Share Napisano 2 Stycznia 2009 Naprawdę wyszedł Tobie bardzo ładnie,do czego można się było przyczepić to już inni koledzy o tym napisali.Wspomniałeś o następnym F-15 to będzie akademia czy znalazłeś alternatywę do tego zestawu? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 3 Stycznia 2009 Share Napisano 3 Stycznia 2009 No prosze - jeszcze nie tak dawno śledziłem relację a tu już galeria Pomimo wymienionych wad model prezentuje się bardzo ładnie -Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 3 Stycznia 2009 Share Napisano 3 Stycznia 2009 Fajnie wyszedł model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 3 Stycznia 2009 Share Napisano 3 Stycznia 2009 Piękny modelik, pomimo tych kalek. Zdjęcia 1, 2 i 4 pokazują ten model właśnie tak, jak powinien być pokazany. O kalkach i tak wiesz, więc moim zdaniem, niekonieczne jest dodatkowo pokazywanie najsłabszych stron modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 3 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2009 Wspomniałeś o następnym F-15 to będzie akademia czy znalazłeś alternatywę do tego zestawu?Pozdrawiam Następny też z Academy + blaszka Parta do kokpitu, dołożę jeszcze jedną blaszkę do elementów zewnętrznych, zmienię podwieszki i obowiązkowo kalki z Two Boobs. Ale to za jakiś czas jak skompletuję wszystko do niego. Póki co na razie mam co robić, trochę pudełek w szafie leży. Dzięki wszystkim za komentarze, daje to motywację do lepszej roboty przy następnych rurach. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 3 Stycznia 2009 Share Napisano 3 Stycznia 2009 Patyk, Uderzeniowy Orzeł To która to bomba ma napis? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 4 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2009 PatykTo która to bomba ma napis? Na wszystkich, napis jest na zapalnikach - wypróbowałem do tego nowy aerograf z dyszą 0,0001 mm i do tej roboty pomniejszyłem się 72 razy . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 Tak właśnie podejrzewałem. Pewnie jeszcze wrzuciłeś swoje inicjały na łbie każdej śruby, żeby nie było wątpliwości kto go wykonał Modelik naprawdę mi się podoba, więc jak będziesz robił następnego, to pewnie będzie mi się podobał jeszcze bardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raptorf22 Napisano 7 Stycznia 2009 Share Napisano 7 Stycznia 2009 Bardzo ładny, pomimo braków, o których wspominałeś. F-15 ma piękną, klasyczna linię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrgie Napisano 13 Stycznia 2009 Share Napisano 13 Stycznia 2009 Dawno nie zaglądałem na forum ale widzę że ze stratą dla mnie. Świetna maszyna powstała Czy blaszki do kokpitu były już w swoich kolorach czy dopiero malowałeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 13 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2009 Czy blaszki do kokpitu były już w swoich kolorach czy dopiero malowałeś ? Blaszka Parta(debiut mój jeżeli chodzi o blaszki) malowana pędzelkiem. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi