Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jak w tytule, ale UWAGA…zbiornik jest dziurawy i nie trzyma ciśnienia. Był już przeze mnie trzykrotnie naprawiany, ale jak widać to totalna prowizorka. Więc kupiłem sobie nowy. 

Nie mniej sam kompresor jest sprawny i pompuje ciśnienie. Może ktoś z was lepiej poradzi sobie z naprawą zbiornika, lub go po prostu wymieni na inny. 

Cena to 50,- PLN + koszty wysyłki Paczkomatem (żadna siła nie zaciągnie mnie na PP czy do kurierów). Osoby chętne zapraszam do PW. Jak się nie uda sprzedać to trafi do PSZOK’a. 

IMG_1611.jpeg

IMG_1612.jpeg

Napisano

To się spawa a nie lepi taśmę. A swoją drogą.... Mój z 15 lat i nic się dzieje, tak z ciekawości odwadniałeś?

Napisano

Oczywiście że odwadniałem. Spawać ja nie potrafię. Mówię, jak ktoś potrafi to sobie naprawić będzie miał dobrze działający sprzęt. 

Napisano
35 minut temu, SFModel napisał:

Oczywiście że odwadniałem. Spawać ja nie potrafię. Mówię, jak ktoś potrafi to sobie naprawić będzie miał dobrze działający sprzęt. 

Mi też się przedziurawił.  Napchałem w dziurę kleju epoksydowego, ściąłem na równo i założyłem na trytytki opaskę z podwójnej blaszki z puszki po piwie i śmigał dalej aż kupiłem sobie lodówkowca od Adamka.

• Super Moderator
Napisano

Klasyk chinczyków mam 2 i ta sama przypadłość ale epoksyd daje rade i turkoczą oba dalej.

Sam regulator ciśnienia jest droższy.

Napisano

Potwierdzam j.w., masa dwuskładnikowe i gotowe. Jeśli chodzi o zlewanie wody, to nie wystarczy samo wykręcenie śruby. W moim musiałem jeszcze zebrać warstwę szlamu, który zebrał się wzdłuż śruby na dnie zbiornika, skorzystałem z drucika wygiętego w literę L. I dopiero woda spłynęła do sucha. 

Napisano

Temat do zamknięcia. 

• Greif locked this temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.