Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ja rozumiem, że trudność może sprawić skopiowanie pojazdu z archiwalnego zdjęcia, ale żeby nie ogarnąć kreskówkowego?

• Confused 1
Napisano
2 godziny temu, Seb napisał:

Ja rozumiem, że trudność może sprawić skopiowanie pojazdu z archiwalnego zdjęcia, ale żeby nie ogarnąć kreskówkowego?

Przecież pasuje wszystko jak ulał

Napisano

No dobra, Panzer jest, całkiem, całkiem, ale gdzie Girls...?

Napisano
3 godziny temu, Helmut napisał:

No dobra, Panzer jest, całkiem, całkiem, ale gdzie Girls...?

Girls und Panzer to nazwa anime staram się odwzorowywać dany pojazd w tym anime . Nie wszystkie modele posiadają figurki a jak już są to tylko do sprowadzenia za minimum 150 zł + dostawa to zbytnio nie opłaca się .

• Sad 1
Napisano (edytowane)

Pomieszana wersja g1 z g2 , wystarczy popatrzeć na tylna płytę, pierwsza i czwarta fota choćby, ale jest i więcej różnic itd.

Edytowane przez Evildead
Napisano

Czołem!

16 godzin temu, DamianosPL napisał:

Girls und Panzer to nazwa anime staram się odwzorowywać dany pojazd w tym anime

Mniej więcej chyba wiem co to Anime i myślę że zdecydowana większość Szanownych Forumowiczów też się orientuje. 

Bardzo szanuję i popieram bez wyjątku każde hobby, każde działanie , nawet najbardziej dziwaczne i bez sensu, które powoduje oderwanie się od codzienności.

Ale sorry, twój model do mnie nie przemawia. Jest jakiś taki niedorobiony, niedokończony. Jeśli chciałeś odwzorować model z kreskówki, to mogłeś popłynąć z kolorem ( bardziej uciec w brąz ).

Zaznaczyć linie podziału blach, nity, włazy, trochę podkolorować itp. 

Bez tego model jest płaski i nijaki.

16 godzin temu, DamianosPL napisał:

Nie wszystkie modele posiadają figurki a jak już są to tylko do sprowadzenia za minimum 150 zł + dostawa to zbytnio nie opłaca się .

No to po co robić model, jak figurki są za drogie. To w takim razie jaki to sens?

Rujnujemy się wszyscy tutaj na modelach, dodatkach do nich, gąsienicach, Aberach, Eduardach, aluminiowych lufach, żywicach.... I co? To się nie opłaca?

Jestem zdecydowanie na nie!

Rzadko coś takiego piszę. Zawszę próbuję znaleźć coś pozytywnego, ale w tym przypadku nie mogę nic innego napisać .

Jest to moja subiektywna ocena. 

Mariusz

• Like 2
Napisano

Też bym pewnie krawędzie na czarno pomalował czy coś w tym stylu, sprawiałby bardziej wrażenie kreskówkowego.

Napisano
1 godzinę temu, marioba napisał:

Czołem!

Mniej więcej chyba wiem co to Anime i myślę że zdecydowana większość Szanownych Forumowiczów też się orientuje. 

Bardzo szanuję i popieram bez wyjątku każde hobby, każde działanie , nawet najbardziej dziwaczne i bez sensu, które powoduje oderwanie się od codzienności.

Ale sorry, twój model do mnie nie przemawia. Jest jakiś taki niedorobiony, niedokończony. Jeśli chciałeś odwzorować model z kreskówki, to mogłeś popłynąć z kolorem ( bardziej uciec w brąz ).

Zaznaczyć linie podziału blach, nity, włazy, trochę podkolorować itp. 

Bez tego model jest płaski i nijaki.

No to po co robić model, jak figurki są za drogie. To w takim razie jaki to sens?

Rujnujemy się wszyscy tutaj na modelach, dodatkach do nich, gąsienicach, Aberach, Eduardach, aluminiowych lufach, żywicach.... I co? To się nie opłaca?

Jestem zdecydowanie na nie!

Rzadko coś takiego piszę. Zawszę próbuję znaleźć coś pozytywnego, ale w tym przypadku nie mogę nic innego napisać .

Jest to moja subiektywna ocena. 

Mariusz

Dla mnie trochę szkoda wydawać pieniądze na dodatki itp w cenie modelu albo gąsienice przewyższają cenę nie jeden model. Każdy wydaje na co chce ale ja wole kupić model następny.

Napisano
13 godzin temu, DamianosPL napisał:

Dla mnie trochę szkoda wydawać pieniądze na dodatki itp w cenie modelu albo gąsienice przewyższają cenę nie jeden model. Każdy wydaje na co chce ale ja wole kupić model następny.

Szkoda pieniędzy? Ok, rozumiem!

Ale przynajmniej sklej i pomaluj porządnie to na co wydałeś swoje pieniądze!

Modele w pudłach też nie są za darmo...

Mariusz

• Like 3