Maverick33 Napisano 9 godzin temu Share Napisano 9 godzin temu (edytowane) Mała zajawka tego nad czym pracowałem kilka miesięcy - czyli parowóz Tkt48 z nr 127 - czyli opolska tkatka. Model w całości do druku 3d. Skala 1:35. Aktualnie poprawiam miejsca łączenia elementów , dodaje bolce ułatwiające montaż i zastanawiam się nad blaszkami. Myślę ,że za tydzień spróbuje zrobić pierwsze wydruki. Niedługo pokażę więcej renderów modelu. Na tą chwilę model ma juz ponad 230 części. Druk całości zajmuje prawie 80 godzin ( 5 platform na M7 Pro i 2 platformy M7 MAX ) - druk w warstwie 0.02. Model testowo sklejony - teraz drukuje już sobie wersje końcową - efekty pokażę po sklejeniu i pomalowaniu. Model 3D powstał z oryginalnej dokumentacji technicznej - oczywiście przy tej skali i projektowaniu pod druk 3d niektóre elementy nie trzymaja skali - najczęściej są po prostu grubsze. Edytowane 7 godzin temu przez Maverick33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu0112 Napisano 8 godzin temu Share Napisano 8 godzin temu Jak na druk 3D to wyszła bardzo ładnie!!! Gratulacje i czekamy na efekt finalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maverick33 Napisano 7 godzin temu Autor Share Napisano 7 godzin temu To było na szybko sklejanie - nie bawiłem się w czystość klejenia czy obróbkę elementów - teraz będzie ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi