michal0281 Napisano 27 Kwietnia Share Napisano 27 Kwietnia (edytowane) Witam. Udało się zrobić do końca. Generalnie całkiem zadowolony jestem, może na zdjęciach nie widać, ale udało mi się trafić z kolorami pojazdu tak jak chciałem, nie jest za jasny czy za ciemny. Edytowane 27 Kwietnia przez michal0281 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 27 Kwietnia Share Napisano 27 Kwietnia (edytowane) Bardzo ładny model i podstawka. Jestem zdecydowanie na TAK. Jedynie zdjęcia zrobione troszkę z zbyt płytką ostrością przez co na żadnym nie można się przyjrzeć od przodu czołgiście. Z doświadczenia powiem że fajnie się sprawdza focus stacking w takich przypadkach lub mocno przymknięcie przysłony Edytowane 27 Kwietnia przez patrykd 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 27 Kwietnia Share Napisano 27 Kwietnia No ładna trójeczka, weathering też w sam raz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 27 Kwietnia Autor Share Napisano 27 Kwietnia 8 minut temu, patrykd napisał: Bardzo ładny model i podstawka. Jestem zdecydowanie na TAK. Jedynie zdjęcia zrobione troszkę z zbyt płytką ostrością przez co na żadnym nie można się przyjrzeć od przodu czołgiście. Z doświadczenia powiem że fajnie się sprawdza focus stacking w takich przypadkach lub mocno przymknięcie przysłony Ja robię zdjęcia telefonem, pierwszy raz słyszę o focus stacking, ale zdecydowanie zgadzam się, że ostrość słaba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patafian Napisano 27 Kwietnia Share Napisano 27 Kwietnia Podoba się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciejW Napisano 27 Kwietnia Share Napisano 27 Kwietnia Dobrze wyszedł, fajnie że podziałałeś coś więcej nad tłumikiem. Jedyne do czego się przyczepię to brak wyraźnych śladów gąsienic za pojazdem na podstawce. Co następne na warsztacie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 27 Kwietnia Autor Share Napisano 27 Kwietnia Z brakiem śladów za pojazdem faktycznie prawda . Co do następnego warsztatu to czas wrócić do amx-30. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 28 Kwietnia Share Napisano 28 Kwietnia Fajny model. Podoba się. Zwiększanie głębi ostrości uzyskasz odsuwając telefon od modelu przynajmniej na dwukrotną odległość. Można od razu focusem kadrować zdjęcie ale ja kadruję zdjęcie już w trakcie przygotowania do wklejenia. Przy zwiększeniu odległości ryzykujesz oczywiście zmniejszenie ostrości w wyniku przypadkowego poruszenia dlatego warto rękę z telefonem podeprzeć na czymś np. na stosie książek na stole albo na najzwyklejszym kijku trekkingowym opartym na podłodze. Ponieważ silnik naszego forum automatycznie ogranicza wielkość zdjęć więc za dużej ostrości przy powiększeniach i tak sie nie uzyska no chyba że ładujesz zdjęcia z zewnętrznego serwera. W takim przypadku lepiej zrobić więcej zbliżeń z detalami. Da to chyba lepszy efekt. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SławekK Napisano 28 Kwietnia Share Napisano 28 Kwietnia Bardzo ładna trójeczka! Lubię tą wersję z ekranami. Gratulacje!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marfy Napisano 30 Kwietnia Share Napisano 30 Kwietnia Super to wygląda. Pojazd, podstawka, cała kompozycja. A najbardziej podobają mi się ślady eksploatacji na czołgu, stonowane i nieprzesadzone. Uszkodzenia wydają się być dokładnie tam gdzie być powinny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi