SławekK Napisano wczoraj o 11:16 Share Napisano wczoraj o 11:16 To już mój ostatni model... z 2021 roku :). Zaczęło się od świetnego modelu z żywicy od Mars Studio - moim zdaniem to jeden z najciekawszych i najlepszych modeli pojazdów w 1:72. Nie jest to łatwy produkt, wymaga dużo wysiłku... może dlatego tak rzadko widać go na konkursach. Obecnie ten pojazd robi w plastiku IBG Models, ale wtedy nie było w zasadzie zamiennika. Nie miałem wtedy figurek Włochów, więc postanowiłem, że będzie częścią większej dioramy. Drugi wybór padł na "Scammell Pioneer Tank Transporter with TRMU30 Trailer" od wspomnianego już IBG Models. Autocannone 3Ro z 90 mm działem przeciwlotniczym zrobiłem w full opcji, więc z otwartym silnikiem, otwartą kabina i w pozycji bojowej. Na jednym z poniższym zdjęć widać cięgna z podwozia... nawet takie szczegóły są w tym modelu :). Scammel też jest dobry modelem. W kabinie posadziłem dwie figurki, które może na zdjęciach nie będą widoczne. Tym razem zamieszcza jeszcze zdjęcia z budowy, bo i takie znalazłem na dysku. Figurki od White Stork Miniatures z dwóch zestawów. Teren jak zwykle własnego wyrobu :). Diorama odwiedziła kilka konkursów, zdobywając kilka wyróżnień. Ta część forum jest mało odwiedzana, ale podzielcie się opiniami w tym temacie :). 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 4 godziny temu Share Napisano 4 godziny temu Niezły kawałek terenu z masą sprzętu ciężkiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi