tommyk Napisano Niedziela o 20:33 Share Napisano Niedziela o 20:33 Wróciłem do współczesnej tematyki. Zawsze miałem słabość do Harierra. Chciałbym jeszcze zrobić GR.3 i AV-8A. Na razie działam z AV-8B PLUS. Zestaw to stara, dosyć prosta Hasegawa. Mam trochę różnych żywić i zobaczymy co uda mi się wpasować. Jednocześnie działam z podwieszeniami aby nie zostawiać tego na sam koniec, bo czasem wtedy brakuje już cierpliwości. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano Niedziela o 20:40 Share Napisano Niedziela o 20:40 Dawno nie skleiłem żadnego Harriera więc może wezmę przykład i jakiegoś sobie skleję ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tommyk Napisano Niedziela o 20:44 Autor Share Napisano Niedziela o 20:44 No właśnie ja też. Ostatni raz to GR.3 z oryginalnego ESCI-ERTL jak ta firma była w bieżącej dystrybucji !. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poland_aviation Napisano wczoraj o 06:15 Share Napisano wczoraj o 06:15 Chciałem ostatnio zrobić jakiegoś harriera to chętnie podpatrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano wczoraj o 11:18 Share Napisano wczoraj o 11:18 Ale te Harpoony to raczej do jakiegoś innego projektu, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tommyk Napisano wczoraj o 16:50 Autor Share Napisano wczoraj o 16:50 No właśnie myślałem o tym :). Doczytałem w internetach, że AV-8B może przenosić Harpoony. Nawet mi gdzieś jakieś zdjęcie mignęło ale nie mogę go teraz znaleźć - w układzie: zbiorniki, Harpoony, Sidewindery. Ale jak coś nie tak to dawaj bo jak widać jeszcze jest czas na zmiany :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 19 godzin temu Share Napisano 19 godzin temu osobiście nie kojarzę aby Harriery były uzbrojane w Harpoony. Fajnie jakbys znalazł tego glejta na taką konfigurację. Chociaz oczywiscie to Twoj model i wiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tommyk Napisano 8 godzin temu Autor Share Napisano 8 godzin temu Im głębiej grzebię to pojawiają się problemy. Rzeczywiście można znaleźć info, że Włosi i Hiszpanie wnosili o taką integrację pod koniec wieku i tam było jakieś zamieszanie. US miało twierdzić, że im wystarczają Mavericki. Znalazłem coś takiego jeszcze (oczywiście oprócz Wiki) https://www.airforce-technology.com/projects/harrier/?cf-view i tu jest niby info o zdolności przenoszenia Harpoonów. Jeszcze jest trochę czasu i w ostateczności będę wieszał Mavericki choć z Harpoonami wyglądałby, że ... :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 7 godzin temu Share Napisano 7 godzin temu Zdolnosc to jedno, drugie to czy było to stosowane. Harriery USMC nie przenosiły tego typu uzbrojenia z prostego powodu, niszczenie okretów nie jest w ich gestii, oni maja wspierać swoich gruntów na ziemi. Dlatego JDAMY, GBU, Maverici to bedzie ich głowne uzbrojenie. I teraz znowu kolejna kwestia, jezeli juz chcesz podwiesic cos inteligentnego, nie mozesz zapomniec o Lantrinie a tu jest ciekawostka Harrier z Amramami Wszystko kwestia zrobienia odpowiedniego researchu, pod wzgledem uzbrojenia uzywanego przez dana eskadre, w danym okresie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 6 godzin temu Share Napisano 6 godzin temu cholera, a ja juz myślalem, ze tu gośc jakiś wisi..... w ramach podwieszenia niby... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tommyk Napisano 5 godzin temu Autor Share Napisano 5 godzin temu Lantrin to nie problem - mamy (albo Litening - bo nie wiem czy mi się nie pomyliło :). Widziałem też zdjęcia ze Sniperem, ale to chyba Gr.9. Jak zobaczyłem w Reskicie te Harpoony z napisem, że też do Harierra to już widziałem oczyma wyobraźni ten zestaw a teraz to może mi się przyda do F-18 jak kiedyś się zdecyduję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 5 godzin temu Share Napisano 5 godzin temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 4 godziny temu Share Napisano 4 godziny temu najlepsze jest to, ze po niemiecku " jesteś zwolniony" ( w pracy) jest: du bist gefeuert, czyli doslownie jesteś odpalony. W tym wypadku Schwarzenegger mial racje.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Dmitruk Napisano 2 godziny temu Share Napisano 2 godziny temu Po angielsku też: " You're fired!" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi