Skocz do zawartości

Renowacja Scanii R560 V8

lolek300124

Rekomendowane odpowiedzi

Dwa tygodnie temu zacząłem sklejać od nowa mój pierwszy model, którym jest Scania R500. Przez te dwa tygodnie zdążyłem skleić już ramę, pomalować ją , przymocować przenie nadkola i wstępnie zamontować zespół napędowy, również zdążyłem skleić i po szpachlować kabinę. A oto moje dotychczasowe postępy.

PS. Przepraszam za jakość zdjęć bo robię je telefonem komórkowym.

A i tą Scanią będzie ta niebieska

dsc02112im8.th.jpg

A o to postępy!!!!!!!!!

dsc02715pl5.th.jpg

dsc02460gu5.th.jpg

dsc02459se6.th.jpg

Zbiornik powiększam z tego powodu że robię zestaw TANDEM=Solówka+przyczepa(nie naczepa)

dsc02466uy9.th.jpg

• Odpowiedzi 80
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Naucz się opcji edytuj ! Bo ciągle piszesz post pod postem lolek300124.

Bardzo nic nie można powiedzieć bo zdjęcia najlepsze nie są. Czeka Cię dużo pracy jak to przy remontach ciekawe jaki efekt będzie tych prac.

Pozdr. Krystian

Tandem to jest zestaw z przyczepą ze stałym dyszlem (nie z ruchomym)

A solówka jest to sama ciężarówka (ciężarówka która ma pakę na sobie)!

Dokładnie tak jak mówi lolek300124 TANDEM to zestaw składający się z ciężarówki z paką i przyczepy. Sama ciężarówka z paką to SOLÓWKA, a ciągniki siodłowe zostają ciągnikami siodłowymi .

Pozdrawiam

Na ciągnik siodłowy niektórzy wołają koń ,swoją drogą też tak czasami sobie powiem

A kolego wykonujesz ''erke'' w wersji z 560 konnym silnikiem , jakieś kalki na grill dasz?Czy tak tylko będzie w ''papierach'' ?

Nie zostaje nic innego jak życzyć powodzenia

Pozdrawiam.

Sam z tych zdjęć nie jestem zadowolony ale cóż!!!! Dostałem cyfrówkę ale bez karty pamięci dopiero co zamówiłem i może dojdzie w tym tygodniu!! Już wolę robić komórką 3,2mp niż 1.3mp

Ile Ci razy można zwracać uwagę ? Jest taka opcja jak edytuj ! Przypominam twoje zdanie :

Dzięki eKrystian następnym razem nie popełnię tego błędu!!

Pozdr. Krystian

koledzy ja mam do was takie pytanie jak można zrobić kalkomanie ?? Niektórzy mówią że jakoś je drukują czy to prawda jak tak to jak to się robi i gdzie można dostać takie kalkomanie??

koledzy ja mam do was takie pytanie jak można zrobić kalkomanie ?? Niektórzy mówią że jakoś je drukują czy to prawda jak tak to jak to się robi i gdzie można dostać takie kalkomanie??

Kalkomanie można kupić w sklepie modelarskim (internetowym też, allegro itp.)

Mu chodziło raczej jak zrobić, a nie gdzie można kupić. Owszem jest papier do kalkomani, ale nigdy nie probowałem drukować, różne opinie o tym krążą jedni mówią że dobrze wychodzi drudzy, że nie za ciekawie. Ew. można pójść do agencji i żeby zaprojektowali (lub dać im swój projekt) i wydrukowali na foli (Przezroczystej) samoprzylepnej też ciekawy efekt i cena nie duża.

Pozdr. Krystian

a gdzie można kupić taki papier??Dobra a w jakiej zakładce można dostać na allegro??[/code]

Edytowane przez Gość

Czekamy z niecierpliwością.

Nie wiem co ten post wniósł do tematu jak wcześniej napisałeś już o.O

Ew. można pójść do agencji i żeby zaprojektowali (lub dać im swój projekt) i wydrukowali na foli (Przezroczystej) samoprzylepnej też ciekawy efekt i cena nie duża.

No wiadomo swój projekt to nasze zadowolenie i spełnienie oczekiwań Lecz czy na folii (przezroczystej) kalkomania nie będzie się za bardzo "błyszczeć"?

Może trochę samodzielności ? Główna kategoria modelarstwa jest tu :

http://allegro.pl/1061_modelarstwo.html?order=t&view=gtext

I masz Narzędzia,Materiały jeszcze ostatnio widziałem teraz może nie być. Ew poszukaj w sklepach internetowych.

PS : Nie powinno widziałem, że już trochę ludzi robiło i efekt ok był. Tylko troszkę trzeba nagimnastykować się żeby wyciąć dokładnie.

Pozdr. Krystian

Model zapowiada się ciekawie tylko zdjęcia słabe. Ciekawi mnie jak będzie wyglądała ta twoja solówka. Co do samej nomenklatury - "solówka" - przypomina mi to czasy dzieciństwa. Mój dziadek i wujek i wielu znanych mi ludzi jeździło w PKS-e. Jelcz to był sprzęt w latach 70-tych i 80 -tych albo Kamaz i jego ciekawa skrzynia biegów (jak na owe czasy). Wiele godzin spędziłem w kabinie jelcza. To były czasy... oj rozmarzyłem się sorry. A co do twojego projektu to czekam na więcej.